"Juokseminen ja jalkapallon pelaaminen ovat eri asioita"

10.6.2021

Kuva: urheilusuomi.com
Kuva: urheilusuomi.com

Pallo-Iirot kohtaa kenraaliharjoituksessaan viime kauden päätteeksi Neloseen tippuneen EuPa:n. Viime viikon harjoituspeli TOVE:a vastaan antoi valmennusjohdolle hyvää dataa, vaikka joukkueesta puuttui useampi pelaaja. EuPa-peliin palaa pelikuntoon muun muassa kaikki laitapuolustajat.

Peliviikon katsaus kohti EuPa-ottelua löytyy YouTubesta Miika Pertolan ja päävalmentaja Kimmo Hörkön mietteillä täältä.

- - -

Pallo-Iirot ja EuPa putosivat molemmat sarjatasoa alemmas viime kauden päätteeksi. Molemmissa joukkueissa on nyt käynnissä jonkilainen uudelleenrakentamisen aika.

Tällä harjoitusottelulla on kuitenkin tärkein merkitys valmistaa joukkueet sarjakausiensa avaukseen.

- Tärkeä matsi tietenkin meille. Viimeinen mahdollisuus laittaa pienet asiat siihen malliin, että pääsemme sarjakauden aloittamaan, päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertoo.

TOVE-ottelussa oli paljon hyvää, mutta kaksijakoisesta ottelusta jäi myös joukkueelle opittavaa.

- Meidän täytyy olla aktiivisempia niin hyökkäys- kuin puolustuspelissä. Meidän pelaamisesta pitää entistä selkeämmin huokua se, että me haluamme kontrolloida sitä peliä koko ajan. Sitä me lähdemme huomenna hakemaan.

Huomenna valmennusjohdon tehtävä helpottuu viikontakaisesta huomattavasti sillä käytettävissä on huomattavasti parempi määrä pelaajia.

- Tilanne on parempi. Saimme koko laitapuolustajaosaston takaisin (Juho Torkkeli, Markus Babb ja Aleksi Toivonen). Huomenna on poissa armeijassa olevat Jami Halminen ja Arttu Virtanen. Halminen tosin vapautuu armeijasta ensi viikolla. Lisäksi kapteeni Otto Schultz, Leevi Haromo ja Jussi Rasva ovat loukkaantumisten vuoksi pois.

 

"Juokseminen ja jalkapallon pelaaminen ovat eri asioita"

Kokenut Miika Pertola palasi kuluvaksi kaudeksi Pallo-Iiroihin juuri EuPa:sta. Keskikenttäpelaaja pelasi hyvän ottelun TOVE:a vastaan nuorten Markus Waldenin ja Aaro Salosen kanssa.

- Kyllä se ihan hyvältä tuntui. Pieni kolhu polveen siinä tuli heti alkuvaiheessa, mutta ei kummempia joten takaisin kentälle. Siinä oli intoa kun pitkästä aikaa päästiin pelaamaan, Pertola naurahtaa.

Viime kauteen verrattuna Pertola odottaa EuPa:n olevan hyvin erilainen kun moni ulkoa joukkueeseen tullut pelaaja on vaihtanut maisemaa.

- Viime kauden joukkueesta sieltä on lähtenyt muukalaisia, kuten minäkin, ja euralaiset ovat sinne jääneet. Ilmeisesti nuorennettu joukkuetta aika tavalla. Työteliäs porukka tulossa vastaan.

Viime kauden joukkuekavereista kovaa, mutta rehdisti pelaava Pertola, löytää yleisölle seurattavaa.

- Jos Matomäki pelaa, niin siinä on kaveri joka pystyy luikertelemaan muutamankin vastustajan ohi. Lisäksi Samuel Nurmi on nuori ja todella lahjakas jalkapalloija. Mikael Mäkelä, jos on hyvässä kunnossa, on myös todella hyvä jalkapalloilija.

Pertola tietää joukkueen olevan fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta iskukyky on harjoitusotteluiden vähyyden vuoksi ymmärrettävästi vielä kysymysmerkki.

- Alkutekijöissä tässä vielä ollaan enkä tiedä missä kunnossa joukkue on. Fyysisesti pitäisi olla hyvässä kunnossa, koska olemme harjoitelleet hyvin. Juokseminen ja jalkapallon pelaaminen ovat sitten ihan eri asioita.

Pallo-Iirot - EuPa perjantaina 11.6. klo 19, tervetuloa! Vapaa pääsy.