B-tytöt aloittavat SM-sarjan ensi viikolla

30.5.2021 klo 08:00

Anni Hakasalo ja on Naisten joukkueen sopimuspelaajaa ja kantaa B-tyttöjen joukkueessa kapteenin nauhaa
Anni Hakasalo ja on Naisten joukkueen sopimuspelaajaa ja kantaa B-tyttöjen joukkueessa kapteenin nauhaa
Hertta Pietilä, Maija Karta ja Wilma Ahola ovat päässeet tällä kaudella näyttämään osaamistaan Naisten ykkösessä
Hertta Pietilä, Maija Karta ja Wilma Ahola ovat päässeet tällä kaudella näyttämään osaamistaan Naisten ykkösessä

B-tyttöjen SM-karsintasarja jää tänä vuonna kokonaan pelaamatta ja kaikki 19 karsintoihin päässyttä joukkuetta pelaavat keskenään yksinkertaisen SM-sarjan. B-tyttöjen ensimmäinen ottelu on to 3.6 Vihdissä NuPS vieraana. Ensimmäinen kotiottelu pelataan la 12.6, vastassa tällöin EPS

Viime kaudesta paljon uudistuneen Pallo-Iirojen B-tyttöjen joukkueen harjoituskausi alkoi jo viime vuoden Marraskuun alkupuolella. Odottavan aika on pitkä ja varsinkin kauden alkua odottavan jalkapallojoukkueen pelaajien suhteen se pitää paikkansa.

Koronapandemian vuoksi kauden alku on jo siirtynyt monta kuukautta. Harjoitusottelut ovat jääneet vähiin, mutta harjoiteltu on paljon, määrällisesti jopa enemmän, kuin esimerkiksi viime kauteen valmistauduttaessa.

Pelaajisto on vaihtunut viime kaudesta paljon ja puolelle joukkueen pelaajista tämä on aivan uusi sarjataso. Siihen vaadittavan pelitemmon löytyminen on haasteellista ilman harjoituspelejä, mutta onneksi tytöt ovat melko paljon treenanneet naisten joukkueen kanssa yhdessä, ja tämä on auttanut siinä asiassa.

Fysiikkaharjoittelun määrää ja laatua on myös nostettu fysiikkavalmentaja Juuso Kuupakon johdolla. Testien mukaan eteenpäin on menty huomattavasti.

Joukkueen kapteeniston muodostavat naisten sopimuspelaaja, viime vuonnakin nauhaa kantanut, Anni Hakasalo, myöskin viime kaudella mukana ollut Hertta Pietilä, ja uutena Matilda Ruohomaa.

Viime kaudella pelanneista mukana ovat myös maalivahti Julia Aarnio, Maija Karta, Sanni Kuusisto, Salla Suominen,Wilma Ahola ja Malwina Richert. Uudet pelaajat ovat lähinnä YJ-seura FC Rauman B-tyttöjä, sekä muutamia Iirojen C-tyttöjä jotka ovat nyt harjoitelleet B-tyttöjen mukana.

"Rinki on tälle kaudelle melko kapea, mutta onneksi mukana harjoituksissa on ollut nyt viisi C-ikäistä pelaajaa. Yhteistyö C-tyttöjen valmentaja Katri Rajalan kanssa on toiminut hienosti", toteaa vastuuvalmentaja Iiro Koivula.

"Tämä tulee olemaan tosi iso haaste uusille pelaajille, jotka ovat pelanneet lähinnä B-tyttöjen 2-divisioonaa. Eteenpäin on kuitenkin menty koko ajan, ja harjoittelu naisten kanssa on osaltaan auttanut tyttöjä sopeutumaan kovempaan tempoon ja myös kovempaan kaksinkamppailupelaamiseen. Tosissaan lähdetään haastamaan alkavaan sarjaan, ja aika näyttää mihin se riittää", jatkaa Koivula.