Naisille ruma kotitappio

17.5.2021


Naisten joukkueen toinen kotiottelu ykkösessä päättyi lopulta Vaasan IFK:n 1-4 (0-4) vierasvoittoon. Positiivista ottelussa oli B-tyttöjen vahva esiinmarssi.

Ensimmäisen jakson alussa Iiroilla oli pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta loppuun asti niitä ei onnistuttu viemään. Sitten 9. minuutilla VIFK:n Adelina Ragnäs vei vieraat 0-1 johtoon ja pikku hiljaa ote siirtyi vahvasti vaasalaisille.

Iiroilla oli isoja vaikeuksia puolustuksessa ja niinpä 15. minuutin kohdalla Amanda Kass lisäsi VIFK:n johdon 0-2 numeroihin. Pyöritys jatkui edelleen ja Ragnäs rankaisi vielä kahdesti, eli hattutempun arvoisesti, taukolukemiksi  0-4.  Iiroilta jakso oli kauden heikoin tähän asti, pelin sisälle ei päästy, ihan alkua lukuunottamatta.

Puoliajalla kotijoukkueen valmennus teki kylmän ratkaisun ja kolme B-tyttöä vaihdettiin kentälle. Ensimmäisen jakson lopulla oli jo vaihdettu ryhmitystä kahdelta viime kaudelta tuttuun 3-5-2 muotoon. Toppareiksi siirtyivät Maija Karta ja Hertta Pietilä ja hyökkäykseen vaihdettiin 17-vuotias Wilma Ahola.

Toisella jaksolla sinikeltaisten peli muuttuikin edukseen. Puolustukseen saatiin tasapaino ja myös hyökkäämään päästiin enemmän.  74. minuutilla Wilma Ahola pelasi tilanteen loppuun asti ja siirsi maalinedustalta pallon verkkoon.

Aholan maali oli hänelle ensimmäinen naisten ykkösessä ja muutti tilanteeksi 1-4. Kotijoukkueella oli vielä muutamia muitakin paikkoja, mutta enää ei palloa saatu tolppaa lähemmäksi. Näin lopputulokseksi jäi 1-4 ja kolme pistettä matkasi Vaasaan.

Iirottarilla debytoi myöskin Parkunmäen Apassien kasvatti, Ella Harjula.

"Ei päästy eka jaksolla pelin sisälle millään. Puolustuksessa oli vaikeuksia ja numerot repesivät liikaa. Tämä on jalkapalloa; tulee hyviä ja huonoja päiviä, nyt sattui se huonompi. Toinen jakso oli sitten tasapainoisempi", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

"Positiivista oli kolmen B-tytön hyvä esiintulo toisella jaksolla. Kaikki onnistuivat hienosti ja tämä tietysti antaa lisää mahdollisuuksia kokoonpanoa ajatellen. Tämä peli analysoidaan ja käydään läpi joukkueen kanssa. Mutta ei siihen juututa, vaan ajatus on jo suunnattava tulevan torstain TuWe- paikallisotteluun Turussa", jatkoi Koivula.

 

Iirot sunnuntaina:

Kaivola

Pakarinen (46' Ahola)- Ketola (46' Pietilä)- Laaksonen- Lamminen

(46' Karta)/ Kannosto- Dahlberg- Vehmasto (66' Virtala)- Pärssinen/ Hakasalo- Juhola(76' Harjula).

Lisäksi kokoonpanossa toinen maalivahti, Aarnio.

 

Seuraavaksi Iiroilla on edessä "paikallistaisto" Turun Raunistulassa.

TuWe- Pallo-Iirot pelataan to 20.5 klo 19:00.

Seuraava kotiottelu pelataan Buena Vista Stadionilla lauantaina 29.5 alkaen klo 13:00. Vieraaksi saapuu Haukiputaan Pallo Oulusta.