Mitä kuuluu Pallo-Iirojen juniorijoukkueille?

12.8.2015

Alkuperäinen kuva: Tomi Rastio
Alkuperäinen kuva: Tomi Rastio

Pallo-Iirot on Suomen 15. suurin jalkapalloseura pelaajien lukumäärässä mitaten. Vuoden 2014 lopussa meillä oli 940 lisenssipelaajaa. Juniorityö on seuran tärkein tehtävä. Nyt kun kevätkausi on pyörähtänyt syyskauteen, niin on aika katsoa mitä Pallo-Iirojen juniorijoukkueille kuuluu. Juniorikuulumisissa käydään läpi miten Pallo-Iirojen eri juniorijoukkueiden kevätkausi sujui ja mitä tavoitteita on syyskaudelle. Joukkueiden yhteyshenkilöt kertovat omin sanoin.

F ja G-tytöt

F- ja G-tytöt ovat huhtikuusta alkaen käyneet pelaamassa FC Eurajoen järjestämissä peli-illoissa Eurajoella noin 2 kertaa kuukaudessa. Lisäksi F-tytöt pelaavat Nappulaliigan minitytöissä ja G-tytöt lilliputeissa.
Molemmat joukkueet osallistuivat Piirin Kevätturnaukseen ja Iiro Cupiin.

Kevätkausi meni molemmilla joukkueilla hienosti. Tytöt ovat harjoitelleet ahkerasti ja kehitystä on tapahtunut hurjasti. Molemmat joukkueet ovat voittaneet suurimman osan otteluistaan Eurajoen peli-illoissa, iso osa peleistä on ollut samanikäisiä poikia vastaan! Joten tästä vielä iso peukku.

Syksyllä pelaamme edelleen Eurajoen peli-illoissa ja Nappulaliigassa, sekä osallistumme FC Rauman Syysturnaukseen.

- Janiina Jalonen

 

G7-pojat

Olemme kevään aikana treenanneet säännöllisesti kaksi kertaa viikossa ja käyneet sen lisäksi viikoittain Eurajoella pelaamassa pelikierroksia. Turnauksista olemme olleet mukana Piiriturnauksessa Porin Karhuhallissa ja Raumalla IiroCupissa. Ryhmä on perustettu vasta viime syksynä ja kehitys on ollut huimaa. Nyt odotellaankin ManUn ja Realin yhteydenottoja juniorisopimuksiin viitaten. ;)

G7-pojat on pieni ja pippurinen porukka (20 poikaa), joka omalta osaltaan auttaa sitouttamaan kaikki tiiviimmäksi yhteisöksi. Vanhemmat ovat mukana aktiivisesti ja olemmekin jo toteuttaneet muutaman tapahtuman yhdessä.

- Sari Aromaa

 

F8-pojat

Joukkueessa on mukana 31 poikaa. Harjoittelimme kaksi kertaa viikossa, tämän lisäksi Nappulaliigan tapahtumia oli pari kertaa viikossa. Keväällä pelasimme harjoitusotteluita kerran viikossa ja Eurajoen lähiliigaa pelasimme huhtikuusta lähtien aina torstaisin.

Turnauksia oli kevään aikana : la 18.4 Lieto, 2.5 piirinkevätturnaus ja 7.6 Iirocup.

- Pasi Lehtonen

 

F9-pojat

Meillä on hieman yli 30 poikaa mukana ringissä. Harjoittelemme pari kertaa viikossa ja siihen pelit päälle. Tänävuonna lähdimme pelaamaan miniliigaa, jossa mukana 6 joukkuetta (esim. vjs, sibbo ym).

Leikkimaailmassa olemme mukana E10 ja F9 sarjassa ja kerran viikossa lähiliigaa Eurajoella. Länsirannikon liigaa pelasimme kanssa alkuvuonna.
Suurin saavutus pojille oli maaliskuussa, jolloin saimme kutsun Sipooseen kutsuturnaukseen minne menimme ainoana pikkukaupunkina ja kotiin tuomisena oli hopeapokaali. Sibbo voitti loppuottelun vain 1-0. Häviö oli pojille silti voitto. Nyt tulossa on kolme pääkaupungin reissua (miniliiga jatkuu) ja tampereella odottaa Ilves-turnaus.

8v8 pelit ovat pojille taas uusi asia oppia kun 7v7 opittiin juuri hyvin pelaamaan, mutta onneksi pojat ovat innokkaita oppimaan koko ajan uutta. Joukkue on mitä parhain ja iloisin, vaikka pelit ei aina ihan voittoa tuo. Samaan malliin jatketaan koko syyskausi.

- Anu Kuusisto

 

E-tytöt

E-tytöissä pelaa 23 innokasta tyttöä. Joukkue harjoittelee tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa. Keskiviikkoisin pelataan seuran Nappulaliigan ottelukierroksilla poikia vastaan. Poikia vastaan pelaaminen on tytöille hyvää vaihtelua, kun näiden lisäksi pelaamme ET10 ja ET11 leikkimaailman sarjoja. 

Tyttöjen kanssa olemme osallistuneet Piirin Kevätturnaukseen Porissa, TuNL:n turnaukseen Turussa, Iiro-Cupiin Raumalla ja Kauhajoki-Cupiin. TuNL:n 04 tyttöjen haastesarjasta kotiin tuomisina oli turnausvoitto ja 05-06 tyttöjen haastesarjasta 2.sija. Kauhajoella pelattiin hienosti ja toinen joukkue voittikin turnauksen. 

Elokuussa pelaamme joukkueen ensimmäisen kilpasarjan turnauksen Halikossa. Turnaukseen lähdetään hakemaan kokemusta kovista peleistä. Mielenkiintoinen nähdä mihin joukkueen rahkeet riittää.

Syksyllä osallistumme vielä FC Rauman syysturnaukseen kahden joukkueen voimin. 

- Henni Viljanmaa

 

E10-pojat

Sarjaa ei vielä pelata, mutta turnauksia on vedetty muutama kuukaudessa. Paljon on saatu tavoitteiden mukaisesti peliaikaa alle kaikille ja muutamasta kovatasoisesta turnauksesta, esim. KäPan kesäturnauksen yleisestä sarjasta on tullut jopa mitalleita kotiinviemisiksi. Syksyllä tavoitteena saada taas pelejä alle ja valmistautua alkavaan SHA:han, sekä saada uusia pelaajia kokeilemaan lajia nappulaliigan kautta intoutuneena.

- Johan Suominen

 

E11-pojat

E11-pojat ovat pelannet eritasoisia turnauksia ja pelejä vaihtelevalla menestyksellä.Treenejä pyritty vetämään 3-4 kertaa viikossa, kesäksi olemme kotiutuneet Pyynpään luonnonnurmelle.
Treenit painottuu vahvasti yksilötaitoihin.

Kevät- ja kesäkauden erityisonnistujina pidän kaikkia niitä poikia joilla on intoa potkiskella omalla ajallaan, joko yksin tai kavereiden kanssa.

Syksy tavoitteena on jatkaa samalla linjalla.

Pelaaja ei koskaan ole "valmis", ei varsinkaan pelkästään seuraharjoituksissa käymällä.

- Juha Cederberg

 

D12-pojat

Kilpa- ja haasteryhmä pelaavat piirisarjaa syyskierroksella, kilparyhmä ylempää ja haasteryhmä alempaa piirisarjaa. Kilparyhmä pelasi kevätkauden kovatasoisessa alueliigassa, muttei kyennyt säilyttämään paikkaansa siellä vaan jatkaa syksyllä piirisarjaa.

Tavoitteena syyskaudelle on saada jokaiselle pojalle mahdollisimman hyviä, kovia ja kehittäviä pelejä. Kilparyhmän pelaajat täydentävät esim 02-poikien Etelä-Länsiliiga ja Alueliiga -joukkueita.

Suunnitteilla on myös syksylle turnausmatka Liettuaan, Ateitis Cup-turnaukseen.

- Teemu Saarinen

 

D13–pojat

Kilpajoukkue pelasi alueliigaa ja haastejoukkue piirisarjaa.
Kilpajoukkue voitti sarjansa ja nousi Etelä-Länsi liigaan, haastejoukkue nousi piirisarjasta parhaana mahdollisena nousijana alueliigaan.

Joukkue on innoissaan uusien sarjatasojen tuomista haasteista, yhteistyö 03 joukkueen kanssa mahdollistaa pelaamisen myös alueliigassa.

Tavoitteet syyskaudelle ovat kuten kauden alussakin, parantaa pallollista pelaamista, henkilökohtaista tasoa ja näin kuroa eroa umpeen Suomen kärkipäähän nähden.

Kaksi sarjanousua oli toki kovan luokan suoritus.

- Sami Koivunen

 

C-tytöt

"Varsinaisiksi voittajiksi kasvetaan ainoastaan niukkojen häviöiden tuloksena."

C-tytöt pelasivat keväällä alueliigaa. Kevätkierroksen voittajalle oli luvassa paikka Laura Kalmari-turnaukseen, jota voisi luonnehtia C-tyttöjen epäviralliseksi SM-lopputurnaukseksi. Paikka kuitenkin lipesi käsistä ja sijoituksemme oli 3.

Joukkue osallistui heinäkuussa Gothia Cupiin Göteborgissa Ruotsissa. Alkulohkovaiheessa joukkue jäi kolmanneksi ja sitä myötä turnaus jatkui B-sarjassa. Siellä opimme voittamaan tasaisia otteluita ja viidennen peräkkäisen voiton jälkeen joukkue putosi semifinaalissa B-sarjan voittaneelle joukkueelle.

Nämä kokemukset kerryttävät joukkueen nälkää menestykseen jatkossa. Osa siitä konkretisoituu jo syksyn alueliigassa.

- Jarmo Lavanto

 

C-pojat

Sarjana C14 Alueliiga, jossa kevätkierrokselta 7 voittoa, 4 tappiota maalieron ollessa 42-17. Alueliigan sijoitus 5.

Joukkueen yhteisesti asettama tavoite syyskaudelle on alueliigan voittaminen ja sitä kautta nouseminen ensi kaudeksi Etelä-Länsi liigaan. Valmentajien mielestä tähän on kaikki mahdollisuudet.

Sarjana C15 Alueliiga, jossa kevätkierrokselta 7 voittoa, 1 tasapeli ja 3 tappiota maalieron ollessa 39-19. Sarjasijoitus 4.

Syyskaudella pelaajia ajetaan sisään B-juniori sarjoihin pelaamalla yhteisesti B-junioreiden kanssa B 2 divaria. Tämän lisäksi pelaamme C15 alueliigaa.

- Ville Saarinen

 

B-pojat

B-pojat pelaavat syyskierroksella sekä B-juniorien ykköstä että kakkosta. Joukkueessamme on 23 kappaletta vuonna 1998 – 2000 syntynyttä pelaajaa.

Kevätkausi meni hienosti. Tavoitteena oli nousta ykköseen ja se toteutui jo hyvissä ajoin ennen sarjan päättymistä. Pojat voittivat sarjansa. Kevätkierroksen saldo oli kakkosdivisioonassa 10 voittoa, 1 tappio, maalisuhde 39 tehtyä maalia (kotona 24 ja vieraissa 15). Päästettyjä maaleja oli vain 13. Piirisarjassa oli 2 peliä, yksi voitto ja yksi tappio.

Joukkueelle kuuluu hyvää. Harjoittelemme Vasile Marchisin johdolla Otanlahden hienolla urheilualueella noin 4 kertaa viikossa, lisäksi viikkoon kuuluu yleensä 1 – 2 peliä. Joukkue on kotiutunut Otanlahden paviljongille, joka on joukkueen pukukoppi ja sosiaalitila. Nyt eletään jalkapallokauden hienointa aikaa, kun kentät ovat hyvässä kunnossa ja pelejä on paljon.

Yksilötasolla tärkeä tavoite on harjoitella hyvin ja sen seurauksena kehittyä pelaajana ja kasvaa urheilijaksi. Tärkeää on myös nauttia jalkapallosta ja joukkueurheilusta, siinä korostuu myös sosiaalinen puoli eli yhdessä viihtyminen ja tekeminen. Toki molemmilla joukkueilla tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen.

Joukkueen maalivahti Joonas Hallikainen on selkeä johtohahmo niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Varmat perustorjunnat ja hyvät avaukset antavat joukkueelle mahdollisuuden voittaa pelejä. Koko joukkue onnistui ajoittain nopeassa pallon siirtelyssä melko hyvin ja näin pystyttiin hallitsemaan pelejä. Syyspuolella pallonhallinta saattaa siirtyä enemmän vastustajalle ja yritämme tehdä maaleja vastahyökkäyksillä.

On myös tärkeää, että joukkueella on hyökkääjiä, jotka osaavat tehdä maaleja ja myös luoda maalintekotilanteita. Parhaat maalintekijät olivat Juuso Snicker (10 tehtyä) ja Aleksi Toivonen (6 tehtyä).

Kaikki pojat jaksoivat käydä aktiivisesti harjoituksissa, josta kiitos valmennustiimille Vasu, Olli, Make ja Heikki.

- Päivi Urho

 

B-tytöt

B-tyttöjen osalta kausi on sujunut kohtuullisen hyvin. Harjoittelukausi oli hyvä ja pelaajien henkilökohtainen kehitys tavoitteiden suuntainen. Valmennuksessa on toteutettu seuran valmennuslinjaa, jonka yhtenäistämisestä seurassa sovittiin viime vuonna.

Kevätkausi B-tyttöjen ykkösessä sujui tasaisesti. Tappioita ei tullut sarjassa yhtään, ainoana rasitteena olivat tasapelit. Tasaisen sarjan paremmuusjärjestys FC Halikon jälkeen ratkesi maalierolla, jonka perusteella P-Iirot oli kakkonen saaden näin syksyn sarjaan kaksi lähtöpistettä.

Kevätkauden osalta voisi pelillisesti sanoa, että puolustuspeli sujui mallikkaasti, mutta hyökkäyspelissä ja ennen kaikkea maalitilanteiden viimeistelyssä oli puutteita. Kylmäpäisiä ratkaisijoita kaivataan.

Syksyn osalta sarja alkoi kahdella tasapelillä ja viime torstaina tulleella kauden ensimmäisellä tappiolla. Seuraava koitos on ensi lauantaina Ilves kakkosta vastaan Tampereella.

Kokonaisuutena nais- ja tyttöpuolen projekti etenee hyvin kohti vuosikymmenen vaihdetta ja vuoden 2021 liigatavoitetta.

- Pekka Wallenius

 

A-nuoret

Pallo-Iirot A-juniorit pelasivat 1.divisioonaa. Kymmenen joukkueen sarjassa sijoitus oli kevätkierroksen päätteeksi neljäs. Tuloksellisesti sarja piti sisällään pari huonoa peliä, mutta hyviäkin tuli, esim. 2-1 voitto Ilveksestä.

Pelillisesti esitykset oli suhteellisen tasavahvoja läpi kevään. Pystyimme toteuttamaan pelitapaamme haluamallamme tavalla lähes joka ottelussa. Sarjan vastustajista vain kolme kovaa, eli Ilves, TPV ja IFK Mariehamn laittoi meidät pelillisesti koville, mutta esimerkiksi juuri em. ottelu Ilvestä vastaan oli tosi hyvä ottelu meiltä. Kolmea pistettä ei tosiaankaan otettu bussia parkkeeraamalla vaan täysin kontrolloidulla ja pelaavalla tavalla.

Isoin ongelmamme pelissämme oli murtavien syöttöjen laatu sekä tehottomuus maalipaikoissa. Pääsimme tavoitteidemme mukaisesti usein vastustajan puolustus- ja keskikenttälinjojen väliin pallon kanssa, mutta näissä tilanteissa ratkaisut ja syöttöjen laatu olivat usein puutteellisia. Saimme kuitenkin keskimääräisesti luotua n. seitsemän selkeää maalipaikkaa per peli, mikä on kohtuullinen määrä. Fakta on kuitenkin se mitä tilastot kevätkierroksen osalta näyttää, eli tarvitsemme noin viisi maalipaikkaa tehdäksemme yhden maalin, mikä on ehdottomasti liian tehotonta.

Kevätkierroksen paras maalintekijä oli Aleksi Toivonen viidellä maalilla.

Tuloksellisesti tavoitteemme syyskierroksella on sijoittuminen kolmen joukkoon, jolla saavuttaisimme paikan tulevan talven SM-karsintasarjaan.

Pelillisesti tietenkin tavoitteena edelleen kehittää sekä joukkueen että yksilöiden pelaamista.

- Kimmo Hörkkö