Jussi Rasva sopimukseen Pallo-Iirojen kanssa: "Pallo-Iirojen toimintaympäristö on todella ammattimainen"

5.5.2021

Jussi Rasva
Kuva: Sami Kivistö
Jussi Rasva Kuva: Sami Kivistö

28-vuotias laituri Jussi Rasva on tehnyt vuoden sopimuksen edustusjoukkueen kanssa. Urallaan muun muassa Ilves-Kissoja ja Tampere Unitedia Kakkosessa edustanut Rasva tuo päävalmentaja Hörkölle lisävaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseen. Sopimus on tervetullut sillä hyökkäyspäästä Aladin Ljesnjanin sopimus on purettu miehen keskittyessä futsaliin.

Jussi Rasva on tuttu nimi raumalaiselle jalkapalloyhteisölle. Kaudella 2014 Ilves-Kissoja Kakkosessa edustanut Rasva iski omien sanojensa mukaan puolet uransa Kakkosen maaleista nimenomaan Iiroja vastaan. Silti muistot Raumalta ja yleensäkin Pallo-Iiroja vastaan pelaamisesta ovat negatiivisia.

- Junioriajoilta muistan, että pelit Pallo-Iiroja vastaan olivat todellisia painiotteluita. Muun muassa Juho Lehtosta ja Karel Kriikia vastaan pelatut pelit olivat hirveitä painimatseja. En tiedä mikä meitä tamperelaisia vaivasi, mutta olimme niin paljon pienempiä silloin. Vihasin pelata Pallo-Iiroja vastaan.

- Vuonna 2014 muistan pelin Pallo-Iiroja vastaan, vein puikot Iiro Aallolta ja syötin maalin, mutta se hylättiin. Vasile Marchiksen kova purnaus taisi vaikuttaa hylkäämiseen. Se tuomio meni kyllä väärin ja sen voi tarkistaa vieläkin YouTubesta, Rasva nauraa.

Minkälainen pelaaja Jussi Rasva on ja mitä raumalaisyleisö voi häneltä odottaa?

- Jussi Rasva on ainakin omasta mielestään älykäs ja taitava pelaaja. Toisaalta olen ailahteleva ja ehkä vähän mielialapelaaja. Nopeutta olen kaivannut lisää. Pelaan laiturina yleensä, mutta olen monipuolinen pelaaja. Ilves-Kissoissa pelasin kahden viime kauden aikana kaikkia paikkoja lukuunottamatta topparia.

 

OKL toi Rasvan Raumalle

Jussi Rasva on opiskellut Raumalla opettajankoulutuslaitoksessa vuodesta 2019 alkaen. Tie Pallo-Iirojen edustusjoukkueeseen vei kuitenkin vasta nyt.

- Olen pelannut futsal-liigaa viime kaudet ja keskittynyt pääasiassa siihen. Viime kaudella halusin pelata kauden loppuun mulle tärkeässä seurassa Ilves-Kissoissa. Siellä sain aikanaan oikeasta mahdollisuuden näyttää, että osaan jotain. Kiitokset siitä Helmisen Eikalle ja Heinosen Jukalle. Viime vuonna loppukaudesta soittelin Scott Greenille voinko tulla treenaamaan, mutta kuitenkin pelaisin Ilves-Kissojen kanssa. Se ei sopinut ja Green ehdotti reservijoukkuetta. Sieltä sitten täksi kaudeksi valmentaja Joel Grasso varmaan vinkkasi edustusjoukkueeseen, Jussi Rasva kertaa.

 

"Raumalla on ammattimainen toimintaympäristö"

Laituri Jussi Rasvalla on kokemusta erilaisista joukkueista ja toimintaympäristöistä. Pallo-Iirojen toimintaan Rasva on mieltynyt.

- Mun mielestä toiminta on ollut todella ammattimaista. Olen tykännyt. Toisaalta en ymmärrä kenenkään muun puheesta vielä mitään, pois lukien fysioterapeutti Joona Ahonpäätä, joka on Tampereen poikia myös, Rasva virnuilee.

Jussi Rasva oli viime kaudella osa Ilves-Kissojen miehistöä, joka nousi Kakkoseen kauden päätteeksi.

- Henkilökohtaisesti odotan, että olisi hienoa pari kertaa tehdä maali, mutta enemmän nautin syöttämisestä. Olen myös pettynyt jos ei tule toista kautta putkeen nousua Kakkoseen. Meillä on tosi vahva joukkue täynnä nuoria pelaajia, mutta myös kokemusta joukossa.

 

Kimmo Hörkölle Jussi Rasva tuo vaihtoehdon hyökkäyspelaamiseen, mutta myös laatua

Päävalmentaja Kimmo Hörkkö on tyytyväinen Jussi Rasvan sopimukseen. Hyökkäyspää on käynyt hieman ohkaiseksi Aladin Ljesnjanin tehtyä päätöksen keskittyä futsaliin. Nuori mies sai kutsun futsalin nuorten maajoukkueeseen ja tulee pelaamaan futsal-liigaa. Lisäksi armeija verottanee vielä kauden kuluessa rivejä.

- Vaikea on tietysti tietää Jussin todellista osaamista kun emme ole päässeet pelaamaan. Kyllä hän näyttää olevan mukavuusalueella silloin kun pallon kanssa toimii. Tässä varmasti näkyy futsal-tausta liigatasolla. Pystyy pitämään palloa pienessä tilassa, joten sikäli varmasti sopii meidän pelitapaamme mitä haluamme pelata.

- Tärkeä sopimus kuitenkin jo määrällisesti meidän hyökkäysosastoon, mutta varmasti myös laadullinen lisä. Tulee kilpailemaan avauksen pelipaikoista. Tosi hyvä sopimus tähän kohtaan.

- Sosiaalinen kaveri ja varmasti hyvä tyyppi. Päässyt hyvin joukkueeseen sisään. Se nyt ehkä se kysymysmerkki on tavallaan, että muutamaan viime kauteen on jäänyt peliminuutit aika vähiin jos miettii kautta kokonaisuutena jalkapallon osalta. Ilmeisesti jotain vammojakin on ollut. Toivottavasti nyt pysyy kunnossa ja pääsee tähän rytmiin kiinni, Hörkkö päättää.

Tervetuloa Raumalle Jussi!

Rasvan haastattelun voit katsoa YouTube-kanavaltamme.

Pallo-Iirot toivottaa Aladin Ljesnjaninille menestystä tulevaan.