Mario Rac tyrmäsi Pallo-Iirot

9.8.2015


Kokenut Rac alusti Vanja Poborin voittomaalin ja iski itse kaksi maalia. Pallo-Iirojen synkkääkin synkempi historia viimeisen kympin pelaamisesta sai jatkoa. Kraft sysäsi Pallo-Iirot samalla sarjajumboksi.

Pallo-Iirot lähti otteluun taktisin muutoksin. Kapteeni ja Iirojen paras maalintekijä Juho Patola, Mikko Valtanen ja Nico Rinne aloittivat kaikki vaihdosta pelin. Tavoitteena oli tuoda hellekelissä pelatussa ottelussa tuoreita jalkoja vaihdosta ja sitä kautta varmistaa 3 pistettä Raumalle.

Pallo-Iirot alotti ottelun vahvasti. Ensimmäisen puolikkaan Pallo-Iirot kontrolloi peliä ja sai rauhassa rakentaa hyökkäyksiä. Kraft jätti prässinsä alas. Ottelun avausmaalin teki kuitenkin 474-päisen kotiyleisön riemuksi Kraft. Kesken hyvän vaiheen Jonas Nyholm pelasi huolimattomasti tilanteen ja Kim Böling pääsi riistämään pallon. Böling syötti pallon takaviistoon Mario Racille, jonka vedon maalivahti Mikko Laaksonen torjui upeasti. Harmittavasti Iirojen kannalta kukaan ei ollut siivoamassa ja Rac sai tällätä paluupallon kovaa verkon perukoille. 

Vierailijat eivät lannistuneet tästä vaan lisäsivät pykälällä tempoa. Puolen tunnin kohdalla voittomaalin tehnyt Pobor antoi puolestaan karmean hassin ja Stanley Ukwuoma sai rauhassa sijoittaa pallon tolpan kautta maaliin. Sama mies iski viiden minuutin päästä uudelleen kun keskikentällä tänään luutinut tuore hankinta Tuomo Ruotsalainen antoi kauniin chipin ja Ukwuoma tikkasi läpi. Jälleen hyvä sijoitus ja Pallo-Iirot pääsi vähintääkin ansaitusti johdossa puoliajalle. 

Kraft tuli kovaa toiselle puoliskolle

Kraft teki puoliajalla isoja muutoksia. Keskikentälle vaihdettiin nopeampia jalkoja ja prässiä nostettiin selkeästi. Pallo-Iirot ei onnistunut reagoimaan tilanteeseen ja peli muuttui pitkien pallojen räiskimiseksi. Tasoitusmaali roikkui jonkin aikaa ilmassa, mutta myös Iiroilla oli tilaisuus naulata peli. Lopulta vaarattoman näköisessä tilanteessa vierailijat antavat vapaapotkun noin kahdestakymmenestä metristä ja illan paras pelaaja Mario Rac laukoi tarkasti tolpan kautta sisään.

Pallo-Iirot vaihtoi toisella puoliajalla Kristian Gustafssonin Juho Patolaan, Konsta Siivosen Mikko Valtaseen ja Nico Rinne tuli Tuomo Ruotsalaisen tilalle. Ottelun loppupuoliskolla Pallo-Iirot sai vielä muutaman hyvän paikan luotua, mutta terävyys puuttui maalintekotilanteista täysin.

Kauden aikana tutuksi tulleen viimeisen kymmenen minuutin kirous toistui kun Mario Rac pyöritteli laidallaan Iirot-puolustusta ja laittoi millintarkan keskityksen Poborin päähän. Maalivahti Laaksosella ei ollut mahdollisuutta torjuntaan ja näin jälleen peli hävittiin viimeisillä minuuteilla. Maalia edelsi kyseenalainen tilanne kun Kraft-kapteeni Tony Lund ajoi Nico Rinteen polvella pelistä pois. Tuomarilta tilanne meni ohi ja Rinne pääsee huomenna tapaamaan lääkäriä. Pallo-Iirot taas joutui pelaamaan ottelun loppupuoliskon vajaamiehisenä.

Tuomo Ruotsalainen harmissaan sulamisesta

Pallo-Iirojen tuore hankinta Tuomo Ruotsalainen oli ottelun jälkeen harmissaan.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää jalkapalloa. Harmittava maali tuli omiin virheestä, mutta saatiin vielä käännettyä peli. Osa syynä oli myös se, että vastustaja jätti prässinsä tosi alas, Ruotsalainen mietti.

- Toisella puoliajalla vaihtoivat hitaalla jalalla olleet miehet pois ja vähän nopeampaa väkkärää tilalle. Samalla nostivat prässin ylös ja me ruvettiin roiskimaan palloa. Vähän harmitti kun annettiin periaatteessa ihan turhaan vapari hyvästä paikasta. Racin tasoinen pelimies kyllä rokottaa noista, Ruotsalainen harmitteli.

Pallo-Iirot on kuluvalla kaudella ollut monta kertaa johdossa ja hävinnyt ottelun viimeisellä kympillä. Mistä se voi johtua?

- Kyllä se varmaan osittain on korvien välistä kiinni. Toki myös kun väsymys alkaa painamaan niin virheitäkin tulee. Varsinkin kokemattomille pelaajille kun keskittyminen herpaantuu johonkin muuhun kuin siihen seuraavaan edessä olevaan suoritukseen. Jalkapallo on peli, joka vaatii 95 minuuttisen keskittymisen, Tuomo linjaa.

- Tämä on äärettömän tasainen sarja. Fakta on kuitenkin, että meidän pitää nyt ryhdistäytyä, Ruotsalainen päättää.

Pallo-Iirojen pelit jatkuvat tulevana torstaina Äijänsuolla BK-46:ta vastaan. Sama vastustaja tulee myös viikon päästä maanantaina vastaan Karjaalla, joten mielenkiintoiset pelit ovat edessä.

Ottelun kuvagalleria täältä.