Naiset kaatoivat kenraaliharjoituksessa sarjan ennakkosuosikin

17.4.2021Naisten joukkue pelasi lauantaina koronakevään kolmannen ja viimeisen harjoitusottelunsa ennen sarjan alkua. Vieraana oli yksi sarjan voittajasuosikeista, viime kauden päätteeksi Kansallisesta liigasta pudonnut TPS. Turkulaiset lähtivät kotimatkalle 1-0 (1-0) tappio niskassaan.

Iirottaret eivät päässeet koronan takia pelaamaan kuin kolme harjoitusottelua. Kaikki olivat kovia vastustajia: TPS ja VIFK ykkösen ehdotonta kärkeä ja Kansallisessa liigassa pelaava Ilves. Peliesitykset ja tuloksetkin osoittavat sen, että vaikka kevät on ollut vaikea, niin treenaamaan on päästy rauhassa ja enemmän, kuin esimerkiksi vuosi sitten. Varsinkin puolustuspelaaminen on hyvällä mallilla, toki myös pallollinen peli on ajoittain varsin hyvää.

Itse ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta heikosti. Harhasyöttöjä tuli todella paljon, mutta samaan syyllistyivät myös vieraat. Jos aivan alku olikin TPS:n hallussa, niin Iirot pääsi mukaan peliin ja hallitsikin osan avausjaksoa selkeästi. Tämän hallinnan aikana syntyi myös ottelun ainut maali. 27. minuutilla Jessica Pakarisen laukaus painui vastustamattomasti turkulaismaalin taka-ylänurkkaan. Jakson loppua kohden vieraat piristyivät jälleen ja saivat muutamia vaarallisiakin paikkoja aikaiseksi. Mutta puolustus maalivahti Kiira Kaivolan johdolla selvitti ne mallikkaasti. Tauolle mentiin siis 1-0 lukemissa.

Toinen jakso mentiin vaihtelevissa merkeissä. Molemmilla oli omat hetkensä ja paikkansa ja viimeinen vartti oli melkoista "coast to coast"- jalkapalloa eli päästä päähän mentiin hyvin vauhdikkaasti.

Iirot puolusti toisenkin jakson hienosti ja uhrautuvasti. Topparipari Laura Ketola - Saara Laaksonen osoitti jälleen vahvuutensa, varsinkin puolustussuuntaan. Keskustan kautta vieraat eivät juuri paikoille päässeet. Oikeana laitapuolustajana nyt kolmannen ottelunsa pelannut Pakarinen laukoi jälleen maalin. Hänen siirtoprosessinsa on nyt käynnissä ja se saataneen maaliin ennen ensi lauantain sarja-avausta Oulussa.

Laidalla ja lopuksi keskellä pelannut Eveliina Hannula näytti jälleen taitonsa ja ennenkaikkea loputtoman taistelutahtonsa.  Kokeneemmat Katri Juhola ja Jessica Kannosto olivat taas tärkeitä johtajia kentällä ja kumpikin näytti sen, että fysiikka kestää ja halu pelaamiseen on tallella. Lisäksi Kannoston erikoistilanneosaaminen on korvaamatonta Iiroille.

Poissa tästä ottelusta olivat Matilda Vehmasto, Jasmin Ylikraka ja Elli Helander. Debyyttinsä naisissa teki B-tytöistä  Sanni Kuusisto.

"Kertakaikkisen hieno kenraaliharjoitus joukkueelta ennen sarjan alkua. Peli oli kokonaisuutena tosi tasainen ja kumpi tahansa olisi sen voinut voittaa. Puolustimme loppuun asti, sovittuja asioita noudattaen, ja se toi palkinnon. Jos ajatellaan näitä kahta viimeisintä peliä, niin yksi päästetty maali Ilvestä ja Tepsiä vastaan on kova suoritus. Kuitenkin se ensimmäinen asia mikä pitää saada kuntoon, on nimenomaan puolustaminen", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

"Tosi paljon on menty eteenpäin siinä, miten joukkue reagoi sisäsyntyisesti tilanteisiin pelin aikana. Ja myös siinä, että välillä joudutaan tinkimään pelin hienouksista tuloksen takia. Eli peli ei aina näytä kauniilta, mutta jos se on joukkueen etu, niin sitten toimitaan niin. Kaikki pelasivat hienon ottelun, mutta silti haluan nostaa esiin maalilla pelanneen Kiira Kaivolan. Kun kaikkien takana pelaa tämän tason veskari, niin se vaikuttaa tosi paljon. Jokainen luottaa siihen että viimeisenä lukkona on voittava maalivahti, ja sellainen Kiira todellakin on", jatkoi Koivula.

 

Iirot lauantaina:

Kaivola

Saarinen (46' Lamminen)- Laaksonen-  Ketola- Pakarinen (60' Kuusisto)  

Hannula - Dahlberg - Pärssinen -  Kannosto

Juhola (72' Virtala)- Hakasalo (60' Ahola).

Lisäksi toinen maalivahti; Aarnio.

 

Pallo-Iirot aloittaa Naisten ykkösen viikon päästä lauantaina 24.4 Oulussa ONS:n vieraana. Ottelu alkaa Castrenin kentällä klo: 14:00.