"Sellainen kaveri jota jätkät katsovat ylöspäin, vaikka on iältään nuori vielä"

27.3.2021


Pelaajat ja toimijat äänestivät Pallo-Iiroille kapteeniston kaudelle 2021. Otto Schultz jatkaa kapteenina. Maalivahti Henri Saarinen sai myös jatkopestin kapteenistossa ja uusina niminä viime kaudesta tulivat kokeneet raumalaispelaajat Miika Pertola sekä Aake Rapala.

Kuluvalle kaudelle kapteeniston äänesti pelaajat ja toimijat. Äänestyksen yhteydessä jokainen perusteli valintansa. Päävalmentaja Kimmo Hörkkö alusti ennen äänestystä konkretisoiden mitä joukkueen arvot arjessa tarkoittavat.

- Alustin pelaajille, että kapteenin ja kapteeniston täytyy pelaajaryhmän sisällä olla isoja esimerkin ja suunnannäyttäjiä. Tämän ja joukkueen arvojen kautta toiminta on oikeanlaista.

Joukkueen arvot ovat tavoitteellisuus, yhteisöllisyys ja vastuullisuus. Mitä nämä konkreettisesti tarkoittavat?

- Ryhmässä on monenlaisia pelaajia erilaisista taustoista. On opiskelijoita, työssäkäyviä, 16-vuotiaita, 38-vuotiasta, on mehudiskoissa käyviä ja perheenisiä. On juniorimaajoukkuepelaajia ja toisaalta pelaajia joilla saattaa olla edessä uransa viimeinen kausi. Monenlaista lähtökohtaa, mutta se ei poissulje sitä, että varsinkin kapteenistossa on pelaajia, jotka haluavat kehittyä. Kehittymistä voi tapahtua kentällä tai kentän ulkopuolisissa asioissa. Tavoitteellinen pelaaja on hyvin valmistautunut tehden huolellisesti ja mahdollisimman laadukkaasti tehtävänsä.

Yhteisöllisyys on tärkeä arvo kun joukkue viettää paljon aikaa keskenään, mutta myös ymmärrys siitä, että on osa Iirot-perhettä.

- Pelaaja arvostaa ja kunnioittaa kaikkia joukkueen jäseniä. Erityisesti pystyy selkeästi tuomaan positiivista energiaa tähän ryhmään, mutta myös seurayhteisöön. Haluaa vahvasti edustaa sinikeltaista sydäntä ja tuoda sitä esiin, Hörkkö lisää.

- Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että pidetään sovituista asioista kiinni ja ollaan valmiinta kantamaan vastuuta myös vaikeilla hetkillä.

 

"On hienoa, että pelaajat osoittivat luottamuksensa minuun"

FC TPS:sta Pallo-Iiroihin kaudella 2019 ensin lainalle tullut ja sen jälkeen pysyvästi siirtynyt toppari Otto Schultz aloittaa nyt kolmannen kautensa Pallo-Iiroissa. Schultz sai jo viime kaudella kunnian kantaa kapteenin nauhaa.

- On hienoa, että pelaajat osoittivat luottamuksensa minuun. Viime kausi ei ollut seuralla kovin hyvä enkä itsekään saanut parasta irti, joten innolla nyt kohti tulevaa. Olemme reagoineet ja alkaneet korjaamaan asioita ja tuleva kausi on uusi mahdollisuus meille, 22-vuotias Schultz kuvailee.

33-vuotias Miika Pertola taas edustaa kokemusta. Viime kaudella Pertola pelasi monen Iirot-kauden jälkeen EuPa:ssa palaten nyt takaisin Raumalle.

- Iso kunnia päästä varakapteeniksi. Raumalaisena pelaajana vielä oman kylän joukkueessa, niin hieno asiahan tämä on.

- Sama täällä ja kiva päästä nyt vakituisempaan rooliin kapteenistossa, 26-vuotias Aake Rapala komppaa.

Pallo-Iiroissa neljännen kautensa aloittava maalivahti Henri Saarinen kuului jo viime kaudella Iirojen vastuunkantajiin kapteenistossa.

- Viime vuonna Oton kanssa vedimme ensimmäiset kapteenistokaudet ja jatketaan nyt samalla linjalla parantaen viime kaudesta.

 

"Sellainen kaveri jota jätkät katsovat ylöspäin, vaikka on iältään nuori vielä"

Miika Pertolalla on uransa aikana nähnyt useampia kapteeneita niin Pallo-Iiroissa kuin muissa joukkueissa. Perspektiivin ja kokemuksen perusteella Pertola näkee Schultzissa tärkeitä ominaisuuksia, vaikka nuori pelaaja vielä onkin.

- Otto on johtaja. Haluaa tai ei. Esimerkillinen harjoittelija ja sellainen kaveri jota jätkät katsovat ylöspäin, vaikka on iältään nuori vielä. Mun mielestä erittäin hyvä johtaja, Pertola kertoo.

- Otto on äänekäs kentällä, ohjaa ja auttaa sekä pelaa kovaa. Hänestä huokuu pelikentällä, että haluaa voittaa ja se tarttuu muihinkin, Rapala lisää.

Myös Henri Saariselle selkeästi äänestyksen voittanut Schultz oli ykkösvalinta kapteeniksi.

- Hän on kentällä ja sen ulkopuolella osoittanut hyvää vaatimustasoa. On myös positiivinen persoona tullen kaikkien kanssa toimeen.

Tapa miten Pallo-Iiroissa tällä kaudella valittiin kapteenisto on pelaajien mieleen. Tällä tavalla varmistetaan myös, että kapteenilla on koko joukkueen kunnioitus takanaan.

- Mun mielestä se on ainoa tapa, että pelaajat valitsevat kapteenin. Me pelaajat kuitenkin olemme se yhteisö ja näemme itse kenelle haluamme luoton antaa ja ketkä toimivat esimerkillisesti. Ehdottomasti perustelut pitävät olla myös ettei äänestetä vain parasta kaveria, Schultz naulaa varakapteenien kompatessa.

Lisää kapteeni Otto Schultzin ja kapteeniston uunituoreita mietteitä voit katsoa YouTube-kanavaltamme täältä.