Henri Saarinen: "Meillä on nuori ja juoksuvoimainen joukkue yhdistettynä kokemuksella"

10.3.2021


Pallo-Iirojen maalivahti Henri Saarinen aloittaa jo neljännen kautensa miesten edustusjoukkueesta. Miten turkulainen Saarinen on kotiutunut Raumalle ja mitä ajatuksia hänellä on edustusjoukkueen toiminnasta?

Voit katsoa Henri Saarisen haastattelun YouTube-kanavaltamme täältä tai Instagramista seuran tai miesten edustusjoukkueen tililtä.

Haastattelu luettavissa myös alta.

 

Saarinen viihtyy Raumalla

Maalivahti Henri Saarinen siirtyi ÅIFK:sta Pallo-Iiroihin kaudella 2018. Tuleva kausi on turkulaiselle Saariselle jo neljäs Pallo-Iirojen maalilla.

- Olen viihtynyt Raumalla siitä asti kun tänne muutin. Tämä on mun mielestä miellyttävä kaupunki asua. Meillä on hyvä porukka täällä joukkueessa ja hyvät taustat.

Raumalla töitä tekevä ja asuva Saarinen on yhdistänyt työnteon sekä jalkapallon jouhevasti yhteen. Kotikaupungissa Turussa mies käy myös usein varsinkin nyt talvikaudella Saarisen pelatessa Alastaron Urheilijoissa futsalia.

- Yhteydet Turkuun ovat myös lyhyet kun siellä usein käyn futsalin ja perheeni  vuoksi, Saarinen lisää.

 

Rikkonainen kausi alla - Saarisen tavoitteena on pysyä ehjänä ja pelata tasainen kausi

Henri Saarinen kärsi viime kaudella vammoista eikä pystynyt pelaamaan totuttuun tapaan. 24-vuotias maalivahti uskoo ja toivoo, että tulevalla kausi on tässä mielessä parempi.

- Edustuksessa on keskitytty vielä enemmän pelaajien huoltavaan harjoitteluun ja se on kyllä näkynyt. Varmasti monelle viime kaudella kovassa rasituksessa pelanneelle näkyi tämä myös vammoina.

- Hyvässä kunnossa olen nyt.

Pallo-Iiroissa selkeänä ykkösvahtina pelannut Saarinen näkeekin, että kunnossa pysyminen on ensijainen asia tulevalle kaudelle.

- Itselle iso asia on se, että pysyn kauden aikana kunnossa. Vaikea sairastuvalta on näyttöjä antaa. Tavoitteena on pelata puhdas kausi ja tasaisia pelejä.

Yksi tavoitetta tukeva asia on maalivahtivalmentaja Mika Hakasen vetämät harjoitukset, joissa on ollut 3-4 maalivahtia. Edustusjoukkueen maalivahdit Saarinen, Miko Lainio ja nuori Sakari Korri ovat harjoitelleet talvikaudelle paljon yhdessä.

- Meillä on hyvä treenirinki maalivahtien kanssa. Mikon kanssa olemme harjoitelleet yhdessä jo pitkään. Sakke (Sakari Korri) tuli nyt uutena mukaan. Noin nuori kaveri ja pystyy tulemaan edustuksen kanssa harjoittelemaan. Varmasti hieno kokemus hänelle ja hyvä ympäristö kehittyä. Mika Hakasen tultua takaisin olemme saaneet veskareille hyvän ja laadukkaan paikan kehittyä, Saarinen kehuu.

 

Erilaisen harjoituskauden kautta kauteen - nuori ja juoksuvoimainen joukkue yhdistettynä kokemuksella

Korona-aikana harjoituskausi on ollut kaikille joukkueille erilainen. Saarinen näkee, että asiat voisivat olla huonomminkin.

- Onhan tämä erilainen ollut ja harjoituspelejä olisi kaivannut enemmän. Tietysti hyvä, että olemme päässeet edes vähän pelaamaan, olisi voinut olla toisinkin. Fyysisesti harjoittelu on ollut aika ajoin rankkaakin ja vuoden vaihteessa oli oman tuntemuksen mukaan ehkä rankin vaihe, mutta sitten taas on ollut kevyempiäkin jaksoja. Olemme aika hyvin tasapainottaneet harjoittelua, Saarinen pohtii.

- Nyt olemme enemmän suuntautuneet jo lajipuolelle. Suhtaudun positiivisesti, että olemme edes saaneet harjoitella. Voisi olla niinkin, että harjoitukset eivät pyöri ollenkaan. Tilanne on siihen nähden hyvä.

Tulevalla kaudella Pallo-Iiroilla on nuori joukkue, jossa on myös muutamia kokeneita pelaajia.

- Meillä on nyt pysynyt hyvin rinki kasassa ja olemme jo pitkään harjoitelleet laajalla treeniryhmällä. Se on ollut hyvä asia. Meillä on paljon nuoria pelaajia ja koen, että olemme hyvässä juoksukunnossa ja olemme paljon harjoitelleet kestävyyttä.

- Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, jossa on tasapainona kokemusta myös. Tämä on varmasti sellainen joukkue, joka vaatii aikaa hitsaantua yhteen. Meillä on ollut paljon muutoksia, mutta uskon että tämä joukkue parantaa ajan kuluessa jatkuvasti.

 

Taktisuutta ja organisointia

Edustusjoukkueen nykytilaan maalivahti Saarinen on tyytyväinen.

- Meillä on ollut hyviä harjoituksia ja Kimmo (päävalmentaja Kimmo Hörkkö) on tuonut toimintaan paljon sellaista jota on tarvittukin pitkän aikaa. Asiat hoituvat ja Hörkkö on vaativa valmentaja. Hänen vahvuutensa on, että hän on toiminut paljon nuorten pelaajien kanssa. Meidän joukkue on nuori, joten tästä on hyötyä.

Suunnitelmallisuus, hyvä taustatiimi ja organisointi heijastuu pelaajien arkeen.

- Sen näkee arjessa kuinka hyvin meillä on kaikki suunniteltu ja organisoitu. Käymme myös paljon läpi pelin taktista puolta, joka on päävalmentajalle tärkeää. Olemme saaneet paljon lisää osaamista tälle puolelle myös, Henri Saarinen päättää.