Pallo-Iirot aloittaa Cup-taipaleensa Ilves/2 vieraana

24.1.2021

Kokoonpano päivän otteluun
Kokoonpano päivän otteluun

Ilves/2 ja Pallo-Iirojen välinen ottelu pelataan tänään klo 16:15 alkaen Tampereen Pirkkahallissa. Palkintona ottelun voittajalle on eteneminen Kakkosen Cupin neljännesvälierään ja kotiottelu JJK:a vastaan.

Joukkue lähtee kohtuullisista lähtökohdista päivän otteluun, vaikkakin muutama poissaolo verottaa varsinkin joukkueen hyökkäysvoimaa, kun Jussi Aalto (kipeä), Arttu Virtanen (armeija) ja Topias Silvennoinen (loukkaantunut) joutuvat jättämään pelin väliin.

- Meiltä lähtee joka tapauksessa kilpailukykyinen ryhmä Tampereelle, jonka uskon laittavan tiukasti kampoihin kotijoukkueelle, joukkueen päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertoo luottavaisena.

Joukkue on aloittanut harjoittelunsa jo marraskuun lopulla. Alkutalven synkentynyt koronatilanne toi omat haasteensa myös joukkueen toimintaan. Kauden ensimmäiseen viralliseen otteluun joukkue lähtee odottavin mielin.

- Meillä on toistaiseksi hyvä ja onnistunut harjoituskausi takana. Vaikka rajoitukset, kuten myös sääolosuhteet, ovat tuoneet omat haasteensa harjoitteluun ja pelaamiseen, olemme saaneet vietyä asioita hyvin eteenpäin. Varsinkin kuntopuolella olemme pyrkineet tekemään paljon töitä, jotta ottelukaudella pystymme toteuttamaan sitä aktiivista pelitapaa, jota haluamme. Sille, missä tällä hetkellä menemme joukkueena ja yksilöinäkin, tämä ottelu antaa hyvän välimittarin.

Pelaajat intoa täynnä kauden ensimmäiseen tosipeliin

Harjoituskauteen ovat tyytyväisiä olleet myös pelaajat. Joukkueeseen vuoden tauon jälkeen palannut Miika Pertola kertoo oman näkemyksensä.

- Hyvin on mennyt, ei oo korona eikä kelit liikaa sotkenut suunnitelmia ja treenejä on ollut paljon. Uskon, että monella 3.divisioonan joukkueella ei oo ollut näin hyvää valmistautumista. Olen nauttinut pelaamisesta ja joukkueen tekemisestä.

Samoilla ajatuksilla ovat myös joukkueen maalivahti Henri Saarinen sekä nuori laitapuolustaja Markus Babb.

- Ollaan panostettu vahvasti peruskuntoon ja kovaan työhön. Yhteishenki on kasvanut rutkasti kovien treenimäärien takia, Babb kertoo ja Saarinen jatkaa:

- Valmistautuminen kauteen on sujunut ihan hienosti. Rajoitukset vähän tuottanut harmia, mutta asioita on tehty tarvittaessa soveltavasti. Kenttätreenit on ollut monipuolisia ja en muista milloin viimeksi on ollut näin raskas preseason, mutta on kyl tuntunut hyvältä ja jäänyt sellainen fiilis, että on selvästi selkeä suunnitelma kaudelle.

No millä mietteillä pelaajat lähtevät aina kiehtovaan Cup-kilpailuun?

- Odottavaiset fiilikset ja mukava päästä pelaamaan ensimmäinen kilpailullinen ottelu. Varmasti tulee tiukka ottelu ja hyvä mittari myös joukkueemme kunnosta tässä kohtaa kautta, Saarinen myötäilee valmennuksen ajatuksia.

- Tosi hienoa päästä pelaamaan merkityksellisiä otteluita ja hienoa nähdä miten pärjätään hyvää joukkuetta, eli Ilves/2 vastaan. Mukavaa myös nähdä, mitä uudet pelaajamme tuo meidän peliin, kertoo itsekin uusvanhana pelaaja Iiroihin täksi kaudeksi siirtynyt Pertola

Mitkä asiat Pertola ja Babb näkevät oman joukkueen vahvuuksiksi tällä hetkellä

- Nopeus. Hyviä nuoria pelaajia paljon ja juoksukestävyys noussut rutkasti, paitsi mulla, Pertola hymähtää ja jatkaa: Ajatuksen kun saa vielä kunnolla peliin mukaan, niin joukkueessa on paljon potentiaalia.

- Yhteishenki!. Hyvä asia on myös, että nopeutta on tullut lisää joukkueeseen ja meillä on hyvä yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta, kertoo Babb omia näkemyksiään.

Miten joukkue aikoo voittaa Ilves/2:n ja edetä Kakkosen Cupin seuraavalle kierrokselle?

- Kovalla työllä ja kurinalaisuudella, sekä rohkealla pelaamisella. Isoimpana merkityksenä on meidän valtava halu voittaa tämä ottelu, Babb kertoo

- Ilves/2 vastaan toimiva puolustuspelaaminen on varmasti tärkein lähtökohta, koska heillä on vahva pelityyli ja hyviä yksilöitä. Lähdemme otteluun selkeänä altavastaajana, joten puolustuspään pitää olla kunnossa ja meidän täytyy olla tehokkaista kun saamme paikan, Saarinen pohtii.

Kakkosen Cupin 1.kierros, Ilves/2 - Pallo-Iirot, klo 16:15 Pirkkahalli