Kausiyhteenveto: C-tyttöjen yhdistelmäjoukkueella takana haastava kausi Liigassa ja Ykkösessä

8.12.2020Pallo-Iirojen C-tyttöjen kausi 2020 ei tulosten valossa ollut erityisen hohdokas, mutta pelaajakehityksen näkökulmasta otettiin edistysaskelia.

P-Iirot osallistui C-tyttöjen sarjoihin yhdistelmäjoukkueella FC Rauman kanssa. Otteluita pelattiin ikäluokan Etelä Liigassa sekä Ykkösessä. Liigapaikka irtosi jatkokarsinnan kautta, mutta varsinaisessa sarjassa joukkue jäi pisteittä taulukon hännille.

Ykkösessä Pallo-Iirot YJ sai voitto- ja pistetilinsä avattua, mutta sijoitus sekä alku- että loppusarjassa oli viimeistä edellinen.

-Vaikka pelit menivät tuloksellisesti alakanttiin, niin löytyy kaudesta positiivisiakin asioita. Pelaajakehityksessä suunta on oikea ja kovatasoiset sarjat palvelevat tyttöjen yksilöllisten taitojen eteenpäin viemisessä, vastuuvalmentaja Mikko Mäkilä arvioi.

Kuten poikajunioreissakin, myös tyttöfutiksessa Suomen Palloliitto järjestetää säännöllistä leiritoimintaa.

-Meiltäkin muutama pelaaja on ollut mukana erilaisissa pelaajakartoituksissa ja turnauksissa. Nämä ovat heille hienoja kokemuksia, Mäkilä sanoo.

Entä millä mietteillä lähdetään kauteen 2021 ja mitkä ovat valmentajan odotukset tulevasta?

-Lähtökohdat näyttävät ihan hyviltä. Siirryn pelaajien mukana ensi kaudeksi B-tyttöjen valmennusportaaseen. Talvikaudella treenataan ahkerasti ja joukkueella on nelisen harjoituskertaa viikossa.

-Haluan korostaa vielä P-Iirojen ja FC Rauman välistä vuorovaikutusta. Yhteistyömme on ollut kaikin puolin hedelmällistä ja tällä konseptilla on hyvä jatkaa myös tulevaisuudessa, valmentaja Mäkilä toteaa.