Edustusjoukkueen valmistautuminen uuteen kauteen alkoi toimihenkilöiden esittelyllä

24.11.2020

Väänänen, Akram, Ahonpää, Grasso, Hörkkö, Hakanen, Kuupakko
Väänänen, Akram, Ahonpää, Grasso, Hörkkö, Hakanen, Kuupakko

Päävalmentaja Hörkkö sai ympärilleen mieleisensä taustatiimin. Joukkueella on nyt edessä muutaman viikon treenijakso ennen joulutaukoa.

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue kokoontui kauden 2020 päättymisen jälkeen ensimmäisiin yhteisiin harjoituksiinsa maanantaina 23. marraskuuta. Valmistautuminen kauteen 2021 on siis alkanut ja Äijänsuon talviharjoitteluhallissa esiteltiin myös edustuksen toimihenkilötiimi:

Kimmo Hörkkö, päävalmentaja
Joel Grasso, apuvalmentaja
Mika Hakanen, maalivahtivalmentaja
Juuso Kuupakko, fyysinen valmentaja
Joona Ahonpää, fysio
Mika Virtala, lääkäri
Ali Akram, huoltaja
Mikko Väänänen, joukkueenjohtaja

-Tämä oli se minimimäärä toimijoita, joita halusin saada mukaan. Laajalla taustatiimillä pystymme varmistamaan tehokkaamman ajankäytön, sekä pelaajille enemmän ja laadukkaampaa, yksilöllistä valmennusta. Kaikilla meistä on selkeät omat tehtävät, joihin paneutua yhteisen mission lisäksi, päävalmentaja Hörkkö sanoo.

Apuvalmentaja Joel Grasso näkee myös ryhmässä hyvää tekemisen meininkiä.

-Oma roolini tässä hommassa on lähinnä toimia linkkinä edustuksen sekä reservijoukkueemme välillä. Uskon kehittyväni myös itsekin valmentajana, kun saan ammennettua Kimmolta hyvää oppia, Grasso toteaa.

Pelaajien fysiikasta huoltaminen on niin ikään osaavissa käsissä.

-Peruskuntokauden rakentamisessa vetovastuu on pääosin minulla. Toki päävalmentajan kanssa tiiviissä vuorvaikutuksessa. Hyvänä apuna minulla on myös fysioterapeutti Joona Ahonpää, kertoo fysiikkavalmentaja Juuso Kuupakko.

Joukkueen kausi aloitetaan kevennetysti marraskuun viimeisellä viikolla. Joulukuulle tultaessa alkaa ns. normaalimpi toiminta, jolloin vedetään tiukka kolmen viikon harjoitusjakso.

-Silloin painotetaan juuri fyysisen suorituskyvyn kehittämistä, sekä oman pelitavan perusteiden läpikäyntiä. Jaksoon mahtuu myös pari harjoitusottelua, 12.12. ja 19.12. Viimeisen treenipelin jälkeen vetäydymme parin viikon joulutauolle, Kimmo Hörkkö taustoittaa.

Päävalmentaja näkee kaikkein tärkeimmäksi tavoitteeksi sen, että seura pystyy tarjoamaan pelaajille kehittävän ympäristön.

-Uskon täysin, että tällä taustatiimillä pystymme siihen. Ja mikä hienoa, tämä ei tarkoita pelkästään normaaleja iltaharjoituksiamme, vaan olemme useamman valmentajan voimin paikalla myös 2. asteen aamuharjoituksissa, joissa tulee käymään myös useampi edustusjoukkueemme aikuisikäinen pelaaja, Hörkkö päättää.