Uusi B-tyttöjen YJ-joukkue aloitti harjoituspelinsä niukalla tappiolla

22.11.2020

B-tyttöjen YJ-joukkue aloitti harjoitusottelunsa TPS:aa vastaan niukalla 1-2 (1-1) tappiolla.

Iirojen tulevan kauden B-tyttöjen joukkue oli suurten muutosten kourissa viime kauden loputtua. Musan Salama jäi yhteisjoukkueesta pois ja Iirot tiivisti yhteistyötään FC Rauman kanssa. Hyvässä hengessä käydyt keskustelut johtivat siihen että Raumalla pelataan tulevallakin kaudella B-tyttöjen SM karsintasarjaa. Joukkue on nyt harjoitellut kolme viikkoa yhdessä ja pelasi siis ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina.

Kovassa tuulessa ja sateessa käyty kamppailu oli kotijoukkueen puolelta lupauksia antava. TPS oli otteluun lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki. Peli alkoi yllättäen kotijoukkueen hallinnalla ja 16. minuutin kohdalla se tuotti tulosta. Wilma Ahola vei Iirot 1-0 johtoon. Kotijoukkueen aggressiivinen prässi oli myrkkyä vieraitten pelin avaamiselle. Kuitenkin ote siirtyi vähitellen vieraille ja 36. minuutilla tuli tasoitus 1-1:n. Näissä numeroissa mentiin puoliajalle.

2. jakso mentiin sitten enemmän TPS:n hallinnassa. Iirot puolusti tiiviinä ja kesti pitkään tasatilanteessa. Sitten 70 minuutin kohdalla vieraat menivät 1-2 johtoon. Kotijoukkue teki paljon vaihtoja, jotka luonnollisesti vaikuttivat pelinn kulkuun. Loppuajan Iirot puolusti kovalla asenteella ja sai numerot pidettyä ennallaan.

"Tämä peli antoi paljon tärkeää informaatiota joukkueesta. Niin yksilöinä kuin joukkuepelaamisenkin kannalta. Paljon hyviä näyttöjä, myös pelipaikkakokeilujenkin kautta. Ottelu osoitti sen, että pystymme pelaamaan tasapäisesti niinkin kovan joukkueen, kuin TPS:n kanssa. Ehdottomasti positiivinen signaali tulevaa kautta ajatellen. Työtä on paljon tehtävänä ja aikaa on vähän. Tämä esitys antoi kuitenkin paljon uskoa tulevaan ja kova työnteko jatkuu" sanaili päävalmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen.