Kausiyhteenveto: C15-pojat vahvoja kotikentällä, vieraspeleissä tahmeampaa

25.11.2020


Pallo-Iirojen C15-poikien kausi 2020 sujui vaihtelevissa merkeissä. Valmentaja Pasi Rantanen jatkaa joukkueen peräsimessä myös ensi vuoden B-junioreissa, mutta palataan vielä hetkeksi menneen kauden tapahtumiin.

C15-pojat pelasivat päättyneellä kaudella läntisen alueen Ykkösessä. Alkusarjassa oli mukana 11 joukkuetta, joista kuusi parasta pääsi ylempään jatkosarjaan. Raumalaiset ottivat viimeisenä joukkueena paikkansa yläloppusarjasta ja kuudes sija jäi myös vomaan lopullisessa taulukossa.

Yhteensä 15 ottelussa P-Iiroille kertyi seitsemän voittoa ja kahdeksan tappiota maalisuhteen ollessa 24-35.

Valmentaja Pasi Rantasen mukaan joukkueen kausi sujui vaihtelevasti. Kotiotteluissa esitykset olivat monin paikoin erinomaisia, mutta vieraskentillä meno oli hieman tahmeampaa.

-Esimerksi perjantai-illan kotipeleissä homma kulki meillä hienosti, kun taas jotkut reissupelit eivät lähteneet toimimaan alkuunkaan. Tasaisuutta otteisiin olisi tarvittu enemmän, Rantanen toteaa.

Valmentaja harmitteli myös sitä, että sarja oli nyt suljettu nousuilta ja putoamisilta.

-Tämän vuoksi motivaatio saattoi joltain osin olla kateissa, kun avointa sarjaa ei tänä vuonna ollut, Rantanen sanoo.

Joukkueen maalitekijätilaston kärkinimi oli Jere Schultz. Hän viimeisteli 13 ottelussa seitsemän maalia. Yhtä monta ottelua pelannut Miska Karppinen osui viidesti. Maalipörssin kolmas oli Arno Van Laethem neljällä osumallaan.

-Odotin ehkä hieman enemmän tehoja hyökkäyspäässä. Maalintekopaikkoihin ja viimeistelyyn tarvitaan terävyyttä, Pasi Rantanen arvioi.

Hän jatkaa joukkeen peräsimessä myös ensi kaudella, kun pojat siirtyvät B-juniorien ikäluokkaan. Millä odotuksilla lähdetään vuoteen 2021 ja miltä pelaajakehitys näyttää laajemmin?

-C15-poikien sekä tätä nuorempien kohdalla tuloksia ja  sarjataulukkojakin tärkeämpää on pelaajien yksilöllinen kehittäminen. Kun heillä ikä karttuu ja vaatimustaso kasvaa, niin tärkeäksi asiaksi nousee urheilullisen elämäntavan omaksuminen. Tämä edellyttää myös pelaajilta itseltään uudenlaista vastuun ottamista, Rantanan paaluttaa.

-Positiivisena asiana voidaan mainita, että meidän 2005-ikäluokasta muutamia pelaaja on jo päässyt mukaan Palloliiton leirityksiin. Tämä on hyvä mittari seuran pelaajakehityksenkin kannalta.