Saarinen, Schultz ja Ljesnjanin jatkavat Pallo-Iiroissa vuoden sopimuksilla

5.11.2020

Maalivahti Henri Saarinen (Kuva: Elmeri Elo)
Maalivahti Henri Saarinen (Kuva: Elmeri Elo)

Edustusjoukkueen ensi kauden runko hahmottuu hyvää vauhtia. Maalivahti Henri Saarisen, toppari Otto Schultzin ja hyökkääjä Aladin Ljesnjaninin yksivuotisten jatkojen myötä kasassa on 11 pelaajasopimusta.

Henri Saarinen on 24-vuotias turkulaislähtöinen veräjänvartija. Alkava kausi on hänelle neljäs Pallo-Iirojen paidassa. Viime elokuussa pelit katkesivat loukkaantumiseen, mutta mies toipui kauden loppua kohti ja on jälleen täydessä tikissä.

-Toiveissa on nyt ehjempi kausi itselle ja koko joukkueelle. Fyssarit ovat tehneet hyvää työtä kuntoutuksessa ja muutenkin pre-seasonin suhteen on odottavat fiilikset.

Aiemmin tällä viikolla julkistettiin myös maalivahti Miko Lainion jatkosopimus. Kilpailuasetelma ykkösvahdin paikasta on terveellä pohjalla ja Saarinen on valmiina vastuuseen, kun käsky tolppien väliin käy.

-Ehdottomasti hyvä lähtökohta kaikille osapuolille. Joukkueen maalivahtitilanne näkyy toivottavasti valmennuksellekin positiivisena ongelma, kun on kaksi pelihaluja uhkuvaa veskaria, Saarinen sanoo.

Joukkueen puolustusosasto alkaa olla koossa

22-vuotias Otto Schultz on niin ikään Turusta lähtöisin ja TPS-kasvatilla lähtee kolmas kausi raumalaisjoukkueessa. Schultz kärsi hänkin loukkaantumisista.

-Tosi rikkinäinen kausi takana ja sen myötä itseluottamuskaan ei ollut sillä tasolla millä pitäisi. Ylävartalovammaa parannellaan edelleen, mutta kuntoutuminen etenee aikataulussa.

Jatkosopimuksen tekemistä Pallo-Iirojen kanssa Schultz puntaroi hetken. Raumalle jääminen oli kuitenkin hänestä järkevin ratkaisu.

-Seurasta on tullut lyhessä ajassa mulle tärkeä ja tämä on viihtyisä kaupunki. Täällä on mulle tärkeitä ihmisiä niin joukkueessa, kuin sen ulkopuolellakin. Kaikin puolin hyvät odotukset ensi kaudesta, Otto Schultz tunnelmoi.

Päävalmentaja Kimmo Hörkön mukaan edellä mainittujen sopimusten myötä puolustuspää alkaa olla nyt kunnossa.

-Olen erittäin tyytyväinen, että Hemppa ja Otto jatkavat. Yksi laitapuolustaja saattaa olla vielä myöhemmin tulossa joukkueeseen, mutta muuten tämä osasto näyttää jo valmiilta, Hörkkö sanoo.

Hyökkääjä Aladin Ljesnjanin on 18-vuotias Lauttakylän Lujan kasvatti. Nuorelle tulokkaalle kertyi Pallo-Iirojen edustuksessa päättyneellä kaudella kuusi ottelua.

- Pelituntuma ja -kunto olivat vielä vähän hakusessa, joten nyt on tärkeintä että saadaan hänelle ehjä harjoituskausi alle. Aladinin parhaita avuja on mahtava laukaus, josta on jo harjoituksissa saatu osviittaa, valmentaja Hörkkö kuvailee.

Sopimustilanne 5.11.

Aleksi Arvela 2021

Markus Babb 2022

Martias Majapuro 2021

Juho Torkkeli 2021

Miko Lainio 2022

Topias Silvennoinen 2022

Jami Halminen 2021

Miika Pertola 2021

Henri Saarinen 2021

Otto Schultz 2021

Aladin Ljesnjanin 2021