Ensi kauden joukkueen rakentaminen jatkuu – Pallo-Iiroille neljä pelaajasopimusta

4.11.2020

Miika Pertola (Kuva: Elmeri Elo)
Miika Pertola (Kuva: Elmeri Elo)

33-vuotias kokenut keskikenttäpelaaja Miika Pertola palaa Pallo-Iiroihin vuoden EuPa-visiitin jälkeen. Lisäksi kolme nuorta omaa kasvattia solmivat edustusjoukkueen kanssa jatkosopimukset.

20-vuotias maalivahti Miko Lainio ja 21-vuotias laitahyökkääjä Topias Silvennoinen jatkavat seurassa kaksivuotisilla sopimuksilla. Nuoruuden voimaa joukkueeseen tuo myös Jami Halminen. 19-vuotias toppari laittoi nimensä yksivuotiseen jatkosopimukseen.

Kokeneempaa kaartia edustaa 33-vuotias Miika Pertola. Keskikenttäpelaaja palaa raumalaisjoukkueeseen yhden vuoden sopimuksella. Viime kaudella hän edusti Kolmosessa Euran Palloa.

-Hyvillä mielin pukeudun jälleen Iirojen sinikeltaiseen pelipaitaan ja haluan olla omalta osaltani auttamassa joukkuetta eteenpäin. Valmentaja Kimmo Hörkkö on minulla tuttu mies aiemmilta vuosilta. Uskon että hänen alaisuudessaan homma lähtee taas rullaamaan, Pertola sanoo.

Hörkkö on myös jälleennäkemisestä innoissaan. Vaikka paluumuuttajan jalka ei ehkä nouse enää nuoriso-osaston tahtiin, näkee joukkueen luotsi Pertolassa paljon hyviä korvaavia ominaisuuksia.

-On erittäin hienoa saada Miika takaisin vuoden EuPa-visiitin jälkeen. Hän tuo meille sellaista osaamista, jota päättyneellä kaudella oltaisiin tarvittu, mm. kaksinkamppailukovuutta, kykyä lukea ja voittaa irtopalloja, sekä pääpelivoimaa, valmentaja luettelee.

Miko Lainion kehityskaari on ollut lupauksia antava ja Hörkön mukaan nuori maalivahti taistelee tosissaan ensi kauden ykköstorjujan paikasta.

-Henri Saarisen loukkaannuttua elokuussa Miko sai mahdollisuuden nousta pelaavaksi maalivahksi ja loppukauden edetessä otteet paranivatkin koko ajan. Tapahtumarikas vuosi teki Mikosta varmasti entistä vahvemman veskarin tulevaisuudessa.

Topias Silvennoinen aloittaa nuorehkosta iästään huolimatta jo kuudennen kautensa edustuksen riveissä.

-Olen sitä mieltä, että ”Toppella” on vielä käyttämätöntä potentiaalia ja nyt tulevalla kaudella se tullaan kaivamaan esiin. Hän tulee olemaan tärkeä palanen joukkueen hyökkäyspelissä, Hörkkö uskoo.

Jami Halminen pelasi vahvan kauden Nelosen reservijoukkuessa. Edustuksen loukkaantumissuma avasi hänelle sauman nousta Kakkosen peleissä aina avauskokoonpanoon saakka.

-Jami käytti näyttöpaikkansa miehekkäästä hyödykseen ja ansaitsi säännöllistä peliaikaa loppukaudelle. Tämä tuo hyvää kilpailutilannetta ensi kauden puolustuslinjaan, päävalmentaja Hörkkö arvioi.

Sopimustilanne 4.11.2020

Aleksi Arvela 2021

Markus Babb 2022

Martias Majapuro 2021

Juho Torkkeli 2021

Miko Lainio 2022

Topias Silvennoinen 2022

Jami Halminen 2021

Miika Pertola 2021