Kokemusta ensi kauden joukkueeseen – Majapuro ja Torkkeli jatkavat Pallo-Iiroissa

28.10.2020

Matias Majapuro ja Juho Torkkeli
Matias Majapuro ja Juho Torkkeli

Kaksi kokenutta puolustuslinjan pelaajaa allekirjoittivat yksivuotiset jatkosopimukset Pallo-Iirojen kanssa. 31-vuotias Matias Majapuro ja 34-vuotias Juho Torkkeli nähdään siis edustusjoukkueen miehistössä myös kaudella 2021.

Laitapuolustajan ja topparin tontilla viihtyvällä Matias Majapurolla tuleva kausi on kaikkiaan viides raumalaisseurassa.

-”Maja” tekee aina nöyrästi ja erinomaisella asenteella töitä joukkueen eteen ja on parantanut otteitaan kauden edetessä. Tämä lupaa hyvää myös tulevalle kaudelle, päävalmentaja Kimmo Hörkkö sanoo.

Entä mikä sai Majapuron tarttumaan jatkopestiin ja millä mielin lähdetään ensi kaudella Kolmoseen?

-Kyllä päätökseni jatkosta oli aika selkeä, vaikka toki sarjasta putoamiseen harvemmin voidaan tyytyväisiä olla. Silti pitää olla kiitollinen, että ylipäätään saadaan tämä kausi pelattua loppuun näistä poikkeuksellisista oloista huolimatta, hän toteaa. 

-Kolmosessa on varmaan muitakin hyviä jengejä jotka janoavat nousua, joten ihan positiivisin mielin tässä lähdetään uutta kautta rakentamaan, Majapuro arvioi.

Raumalaiselle jalkapalloyleisölle tuttu sotaratsu Juho Torkkeli nähtiin edustuksen riviessä ensimmäistä kertaa jo viitisentoista vuotta sitten. Sinikeltaisessa pelipaidassa laitapuolustajalle on kertynyt 202 ottelua ja maaliverkko on heilunut 17 kertaa.

Kausi 2020 meni kuitenkin mönkään heti alkumetreillä ensimmäisessä sarjaottelussa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi. Valmennus luottaa silti ”Token” potentiaaliin ja tarjolla on yhä iso rooli niin kentällä, kuin pukukopissakin.

-Nyt on tärkeä pre-season edessä, jotta saamme miehen täyteen kuntoon tulevaksi kaudeksi, Hörkkö toteaa.

Millaisin odotuksin pelaaja itse on tuoreen jatkosopimuksen tehtyään?

-Kamalaa oli katsoa pelejä sivusta, kun ei päässyt joukkuetta enää auttamaan. Harmittaisi jättää leikki kokonaan kesken tällaisen kauden jälkeen, kun pelihaluja on edelleen jäljellä. Kuntoutuminen etenee aikataulussa askel askeleelta ja punttitreenitkin ovat viime aikoina tulleet tutuiksi,Torkkeli sanoo.

Valmentaja luonnehtii nyt tehtyjä sopimuksia merkittäviksi joukkueen rakennusprosessin kannalta.

-Vajaan 20 kauden ja 250 ottelun yhteiskokemuksella Pallo-Iirojen edustusjoukkueesta Torkkeli ja Majapuro tuovat tärkeää korkean rutiinitason tekemistä ensi kauden ryhmäämme, Kimmo Hörkkö tiivistää.

Sopimustilanne 28.10.

Aleksi Arvela

Markus Babb

Martias Majapuro

Juho Torkkeli