Naisille erittäin tärkeä kotivoitto

5.9.2020


Naisten joukkue otti lauantain ykkösen kierroksella todella tärkeät kolme pistettä. Vierailija NJS joutui lähtemään kotimatkalle 2-1 (1-0) tappio niskassaan.

Tämä voitto vahvisti Iirojen asemaa kärjen takana niin, että jäljellä olevat kuusi peliä voidaan pelata ilman suurempia paineita putoamisen suhteen.  Ensimmäinen jakso alkoi Iirojen vahvalla prässillä ja hallinnalla. Vieraitten oli hyvin vaikeaa päästä pelaamalla prässin alta pois ja näin he joutuivat lähtemään pitemmillä syötöillä hyökkäyksiin. Jakson loppua kohden nurmijärveläiset pääsivät paremmin peliin mukaan, mutta 45+1 minuutilla  Katri Juhola puski Jessica Kannoston millimetrin tarkan kulmapotkun hallitusti takanurkkaan. Näin tauolle mentiin 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso alkoi Iirottarien vahvalla hallinnalla ja 52. minuutin kohdalla Kannosto lisäsi johdon 2-0:n. Vahva painostus jatkui ja pallo oli suurimman osan ajasta vieraitten kenttäpuoliskolla. Kotijoukkueella oli avopaikat tappaa peli, mutta niissä ei onnistuttu. Sitten aivan lopussa, kun peliä oli käyty hieman yli 85  minuuttia, Tuuli Siponen kavensi tilanteeksi 2-1. Loppuajan Iirot joutui taistelemaan tosissaan puolustusalueellaan, mutta hienosti selvittiin muutamista pahoista tilanteista maalivahti Loviisa Helmisen johdolla. Näin ottelu päättyi näihin numeroihin ja Iirot nappasi äärimmäisen tärkeät pisteet.

"Tämä oli tosi iso voitto sen takia, että en näe kovinkaan mahdollisena sitä, että 16 pisteellä enää jouduttaisiin taistelemaan sarjapaikasta. Ja kuitenkin vielä on kuusi peliä jäljellä. Lisäarvona voitolle tulee se, että nyt B-tytöt saavat paremmat mahdollisuudet taistella mitalista, kun heitä ei juurikaan tarvitse käyttää tulevalla vieraskiertueella", kommentoi päävalmentaja Iiro Koivula. "Peli sinänsä oli pääosin meidän hallinnassamme ja paikat oli ratkaista lopullisesti, mutta  viimeistely takkusi hieman vieläkin. Kuitenkin tärkein eli kolme pistettä saatiin. Lopussa kävi niinkuin usein käy; vastustaja kaventaa ja saa hirveän draivin päälle, mutta kovalla asenteella taisteltiin pisteet kotiin", jatkoi Koivula.

Iiroilla alkaa nyt kolmen pitkän matkan vieraskiertue. Kuukauden sisään vieraillaan Joensuussa, Rovaniemellä ja Oulussa. Seuraava taisto on viikon päästä lauantaina, jumbojoukkue Herttaa vastaan Joensuussa.