B-tytöt nousivat voittoon Espoossa sunnuntaina

26.8.2020

Pallo-Iirojen B-tyttöjen yhteisjoukkue otti erittäin tärkeät pisteet sunnuntaina Espoosta. SM-sarjan ottelu EPS - Pallo-Iirot/YJ päättyi 2-4 (2-1).

Iirot meni ottelussa johtoon jo 14. minuutilla kun Anni Hakasalon hienosta pallonriistosta  Wilma Ahola teki numeroiksi 0-1. Tämän jälkeen alkoi raumalaisten Via Dolorosa. Pelin hallinta siirtyi täysin kotijoukkueelle. Iirot joutui puolustamaan koko loppujakson espoolaisten aggressiivisen prässin alla. Lisäksi näytti siltä että jostain syystä Iirojen peli hajosi täysin ja alkoi totaalinen epäonnistumisten kierre. EPS  tasoitti pelin 1-1:n kun 29 minuuttia oli pelattu ja siirtyi vielä 2-1 johtoon minuutti ennen täyttä aikaa. Tauolle mentiin näissä numeroissa.

Toiselle jaksolle kentälle asteli aivan toisenlainen vierasjoukkue. Peli-ilme oli täysin erilainen ja myös pelin kulku muuttui. Iirojen korkea prässi alkoi tuottaa tulosta, ja vaarallisia hyökkäyksiä syntyi pallonriistoista. Espoolaiset pystyivät enää nopeista tilanteenvaihdoista saamaan hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta nyt iiropuolustus ennakoi ja varmisti ne hyvin ja takaiskuilta vältyttiin.

64. minuutilla sitten Amelia Luotonen runnoi maalinedushässäkästä pallon maaliin ja tasoitti pelin. Tästä minuutti ja  Anni Hakasalon kuningassyötöstä läpi päässyt Mira Pärssinen sijoitti pallon varmasti maaliin ja siirsi vieraat 2-3 johtoon. Pelin kulku säilyi varsin samanlaisena ja Iirot puolusti hyvin EPS:n nopeat vastaiskut. Viimeisen niitin laukoi sitten toppari Helmi Perkaus kaukaa, kun pallo otti korkean pompun yli hölmistyneen espoolaismaalivahdin ja tämä sinetöi loppunumeroiksi 2-4 raumalaisvoiton. Näin Pallo-Iirot/YJ on sarjanelosena mukana mitalitaistoissa erittäin tasaisessa kärjessä ja saa nyt pitää kahden viikon tauon peleistä.

"Ensimmäisen jakson alisuoritimme täysin jokaisella osa-alueella. Tauolla kävimme erittäin vakavan keskustelun tilanteesta ja siitä mitä voitaisiin tehdä sen parantamiseksi. Heitin pallon lopuksi pelaajille ja jätin heidät keskenään miettimään asiaa. Joukkueen henkinen vahvuus nousi taas esille, sillä toiselle jaksolle marssi aivan erilaisesti latautunut ryhmä. Asenne ja tahtotila olivat taas tutulla tasolla ja pelin luonne muuttui aivan täysin. Löytyi taas halu voittaa ja sitä kautta voitto myös tuli", kommentoi päävalmentaja Iiro Koivula.

 

Seuraavaksi Pallo-Iirot/YJ pelaa sunnuntaina 13.9 Espoossa Honkaa vastaan.