B-tytöille arvokkaat pisteet

6.8.2020 klo 08:00


B-tyttöjen YJ-joukkue taisteli arvokkaat kolme pistettä keskiviikkona ONS:lta. Ottelu päättyi 2-1 (2-1) kotivoittoon.

Iirot aloitti ottelun ryminällä ja jo kolmannella minuutilla Amelia Luotosen upea kaukolaukaus upposi ONS-maalin takaylänurkkaan. Alku oli pienehkö shokki oululaisille, jotka tulivat otteluun sarjakolmosena.  Kotijoukkueen painostus jatkui vielä tovin, mutta sitten ottelu tasoittui. ONS tasoitti 12. minuutilla Inka Sarjanojan toimesta. Iirot ei tästä notkahtanut, vaan jatkoi samalla tavalla prässäten lujaa ylhäältä. 18 minuutin kohdalla Mira Pärssisen mahtava syöttö vapautti kapteeni Anni Hakasalon ja tämä sijoitti varmasti takakulmaan numeroiksi 2-1. Ensimmäisellä jaksolla ei enää enempää maaleja nähty ja peli oli hyvin tasaista, ollen ehkä jopa kotijoukkueen pienoisessa hallinnassa.

Toiselle jaksolle Iirot pääsi pelaamaan myötätuuleen. Jakson alku oli tasaista vääntämistä, mutta sitten ote pikkuhiljaa siirtyi vieraille ja raumalaiset joutuivat puolustuskannalle. ONS painoi päälle ja Iirot puolusti hyvin sekä uhrautuvasti joukkueena. Oululaisille siunaantui useampiakin maalintekopaikkoja, mutta ne raumalaispuolustus hoiti maalivahti Julia Aarnion johdolla hienosti. Muutamassa tilanteessa onnikin oli vaihteeksi Iirojen puolella, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Myös kotijoukkueella oli pari hyvää paikkaa lisätä johtoaan, mutta sisälle ei palloa saatu. Näin kolme pistettä jäi Raumalle.

"Tämä oli koko joukkueen taistelu ja koko joukkueen voitto. Asioita tehtiin sovitusti ja työmäärä oli valtava kaikilla. Mutta tahtotila riitti voitoon ja se oli hienoa nähdä. Jotta pysymme kärjen mukana, meidän pitää saada pisteitä myös näistä ennakkoon kovista peleistä. Nyt se onnistui ja tämä oli tosi tärkeää, koska meillä on nyt menossa neljän kovan ottelun putki ja tämä oli toinen niistä", kommentoi päävalmentaja Iiro Koivula ottelun kulkua ja voiton merkitystä.

Iirot nousi voitollaan sarjassa viidenneksi, ohi tämän päivän vastustajan. Sarja on erittäin tasainen kärjen, eli HJK:n ja JYPK:n takana, ja kaikki on vielä mahdollista. Seuraavaksi B-tyttöjen YJ-joukkue matkustaa tulevana sunnuntaina Jyväskylään kakkosena olevan JYPK:n vieraaksi.