Suuri sinikeltainen edustus Helmari- ja Huuhkajaturnauksissa

29.7.2020


Viileäksi jäänyt heinäkuu on taittumassa kohti loppua, mutta jalkapallokausi käy kuumana. 30.7.-2.8. ja 6.8.-9.8. pelataan Palloliiton pelaajatarkkailuturnaukset Eerikkilässä. 

Helmariturnaus järjestetään tytöille ja Huuhkajaturnaus pojille. Pallo-Iirojen edustukseen näissä tarkkailutapahtumissa voi olla vähintään tyytyväinen. Pallo-Iirojen tyttöjen yhteisjoukkueista turnaukseen valittiin neljä pelaajaa (ja kaksi varalle) ja 2006 syntyneistä pojista peräti 11 pelaajaa (ja yksi pelaaja varasijalle).

Huuhkajaturnaus on vanhan Piiricupin ja Pohjola Cupin jälkeläinen ja toimii ikäluokan tärkeimpänä valtakunnallisena pelaajatarkkailutapahtumana. Tyttöjen Helmariturnaus ajaa samaa asiaa sillä pienellä erolla, että se koskee pääosin C15 ikäluokkaa Huuhkajaturnauksen koskiessa C14 ikävaihetta.

Valituista poikapelaajista jokainen pelaa ja harjoittelee Iirojen C14 poikien mukana ja tytöistä Wilma Ahola, Amelia Luotonen (MuSa) ja Helmi Perkaus (MuSa) harjoittelevat kotiseuransa lisäksi Pallo-Iirojen tyttöjen BSM-joukkueen mukana. Lisäksi Elli Saimo (FC Rauma) harjoittelee Iirojen C-tytöissä.

 

Valmentajat tyytyväisiä

B-tyttöjen joukkueen päävalmentaja Iiro Koivula tuntu pitäväni tyttöjen valintoja oikeutettuina: ”Meidän yhteisjoukkueesta on mukana pelaajia, joilla saattaa olla potentiaalia jopa seuraavaan aloittavaan tyttömaajoukkueeseen.” C-tyttöjen valmentaja Mikko Mäkelä on samoilla linjoilla Koivulan kanssa sanoen, että hänen mielestään heitä koskeneet valinnat olivat loogisia.

C14 poikien valmentaja Johan Suominen oli myös yhtä hymyä valintojen julkaisun jälkeen. ”Pienen jutipumpun painoin sillä hetkellä, kun poikien monivuotinen joukkueenjohtaja tuli harjoitusten päätteeksi kertomaan mitä sähköpostiin oli juuri tullut” Suominen naurahtaa. Hän myös huomauttaa hetken hienouden johtuvan monestakin asiasta. ”Meillä on iso hyvä materiaali tässä joukkueessa, mutta ylittihän tämä kaikki mun odotukset. Tietyllä tapaa tämä oli myös tilipäivä itselle ja niille lukuisille toimijoille, jotka tätä joukkuetta ovat jo vuosia pyörittäneet.”

 

Iirolaisia myös alueleireillä

Jos Helmari- ja Huuhkajaturnausvalinnat antoivat syytä positiivisuuteen, niin sitä tekee myös C15 poikien suoritus. Lännen alueen kahdelle alueleirille on nimittäin valittu neljä Iirolaista: Rasmus Ahonen, edustuksen harjoituspeleissä keväällä debytoinut Sakari Korri, Miska Karppinen ja Aatu Lampi. Alueleiri jatkaa C15 ikäisillä vuosi sitten Huuhkajaturnauksessa aloitettua aluetoimintaa ja leirit toimivat pelaajatarkkailutapahtumina.

 

Mainio tilaisuus näyttää osaamista

Seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö oli valinnoista myös mielissään. ”Valinta leirille on pelaajille hieno palkinto tehdystä työstä ja mainio mahdollisuus näyttää henkilökohtaista osaamista alue- ja juniorimaajoukkueiden valmentajille.”

Kiitoksetta eivät jää myöskään pelaajien arjessa työskentelevät joukkueiden toimijat. ”Yhtä lailla tyytyväisiä voivat tekemästään työstä olla myös tyttöjen ja poikien valmentajat, sillä jokainen valituista pelaajista on kehittyäkseen tälle tasolle tarvinnut omatoimisen harjoittelun lisäksi myös laadukkaan ympäristön ja toiminnan joukkuearjessaan” Hörkkö linjaa.

Pallo-Iirot onnittelee kaikkia Helmari- ja Huuhkajaturnaukseen sekä alueleirille valittuja (sekä varasijoilla olevia) ja kiittää kaikkia niitä toimijoita, jotka näidenkin pelaajien eteen ovat vuosia tehneet töitä!

Listat valituista:

C15 alueleirit: Rasmus Ahonen, Sakari Korri, Miska Karppinen, Aatu Lampi

Helmariturnaus: Elli Saimo (FC Rauma), Wilma Ahola, Amelia Luotonen (MuSa) ja Helmi Perkaus (MuSa) (ja varalla Oona Mäkilä ja Matilda Ruohomaa (FC Rauma))

Huuhkajaturnaus: Kasper Kantonen, Otto Ylönen, Eeli Tarvainen, Sebastian Myllymäki, Rafael Ojala, Aaro Kainulainen, Vertti Valo, Niilo Luovila, Aukusti Koivu, Santtu Kataja, Oliver Repo (ja varalla Frans Saaren-Kierola)