Elintärkeät pisteet jaossa Pitsiyön Spesiaalissa

22.7.2015

Pallo-Iirot - ÅIFK
Pallo-Iirot - ÅIFK
Ottelun selostaa Joel Tervonen ja kommentaattorina Pasi Rantanen
Ottelun selostaa Joel Tervonen ja kommentaattorina Pasi Rantanen

Pallo-Iirot kohtaa legendaarisessa Pitsiyön Spesiaalissa ÅIFK:n toistamiseen. Viime vuonna Pallo-Iirot voitti ÅIFK:n Mikko Valtasen upealla maalilla 1-0. Tapahtumassa on perinteisesti ollut hyvä tunnelma ja pelin jälkeen kaupungilla on paljon erilaista tapahtumaa. Jos olet harkinnut tulevasi katsomaan raumalaista jalkapalloa tänä kesänä, niin tämä olisi se ottelu.

Pitsiyön Spesiaali on noussut jo legendaariseen maineeseen. Tapahtuma on varmasti yksi kesän kohokohdista raumalaisessa jalkapalloilussa. Peli pelataan Pitsiviikolla perjantaina, jolloin Rauman kaduilla pyörii tuhansia ihmisiä erilaisissa tapahtumissa. Yksi varteenotettava tapahtuma on miesten Kakkosen peli Pallo-Iirot - ÅIFK.

Vuosien saatossa Pitsiyön Spesiaalissa on ollut hyvä tunnelma ja ihmiset hyvällä fiiliksellä mukana. Tänä vuonna Pallo-Iirojen vastustajaksi tulee ÅIFK, joka myös kohdattiin viime vuonna. Silloin ottelu päättyi 1-0 Mikko Valtasen upealla kaukolaukauksella yli maalivahdin.

Karnevaalimeiningin lisäksi tarjolla olevat 3 pistettä ovat kummallekin joukkueelle elintärkeät. Pallo-Iirot on tällä hetkellä putoamiskamppailussa sijalla 9. Kakkosesta tippuu tällä kaudella suoraan kolme joukkuetta Kolmoseen ja neljän Kakkosen lohkon vähiten pisteistä kerännyt seitsemänneksi sijoittunut tippuu myös. ÅIFK on Läntisessä lohkossa juuri sijalla 7, kolme pistettä Pallo-Iiroja enemmän keränneenä. Kuusi joukkuetta on seitsemän pisteen sisällä sijoilla 5-10, joten kun kautta on puolet pelaamatta, on selvää että putoamiskamppailusta tulee tiukka.

ÅIFK on päästänyt sarjassa eniten maaleja Kraftin kanssa. Vierailijoiden parhaat maalintekijät ovat Nicolas Manzo sekä Demba Camara molemmat neljällä osumallaan. Pallo-Iirojen paras maalintekijä on kapteeni Juho Patola yhdeksällä osumalla ja Stanley Ukwuoma neljällä maalilla. ÅIFK:n päivän iskukykyyn vaikuttaa myös minkälaisia vahvistuksia se saa Veikkausliigassa pelaavasta yhteistyöseura FC Interistä.

 

"Nuorten pelaajien pitäisi ottaa tämä nautintona, kokemuksena"

Pallo-Iirojen laitapuolustajan tontilla pelaavaa, kulttimaineeseen noussut Antti Horjanheimo on nauttinut jokaisesta Pitsiyön Spesiaalista, johon on osallistunut. Perinteisesti Pitsiyön Spesiaalissa katsomossa on ollut paljon ihmisiä ja ottelussa hyvä tunnelma. Kun pisteetkin ovat erittäin tärkeät, niin ensimmäistä kertaa mukana olevia nuoria pelaajia Horjanheimo neuvoo nauttimaan pelistä ja ottamaan sen hienona kokemuksena.

- Mulle jokainen pitsipeli on ollut hieno tapahtuma. Sitä tavallaan löytää itsensä keskeltä sellaista Äijänsuota millaisena sen toivoisi aina olevan ja ymmärtää taas, miten helvetin hienoa tää kaikki onkaan, Horjanheimo kertoo innoissaan.

- Viime kaudella en päässyt edes katsomoon koska meillä oli ToVen kanssa reissupeli, ja täytyy sanoa, että kyllä kesästä silloin jotain jäi puuttumaan.

Kysyttäessä parasta Pitsiyön Spesiaali - muistoa Horjanheimo vastaa samalta seisomalta.

- Paras muisto on kun menimme Hämeenlinna-pelin jälkeen (lopputulos 7-2, vuonna 2013) huudattamaan kaljakatsomoa. Sit ku muut pelaajat lähti pukkariin, niin kävin vielä yksin fiilistelemässä kaljakatsomon kanssa. Muistan että mulla meni vielä pitkään yöhön kylmiä väreitä, Horjanheimo muistelee.

 

Horjanheimo ei ole päässyt pelillisesti vielä omalle tasolleen

Omaan peliin Horjanheimo ei ole täysin tyytyväinen, mutta uskoo että henkilökohtaisellakin tasolla omataso löytyy vielä.

- Mä olen fyysisesti sellaisessa kunnossa kun Kakkosessa pitääkin olla, siinä ei ole ongelmaa. Pelillisesti mä en ole päässyt omalle tasolle tällä kaudella. Vielä. Mä olen aina ollut ailahteleva. Mulle saattaa tulla pitkäkin jakso, etten pääse millään omalle hyvälle tasolle, mutta kyllä se sieltä aina tulee.

Tärkeät pisteet ovat jaossa ja pelillisesti ottelusta on varmasti tulossa tasainen. Viime kohtaaminen Turussa päättyi ÅIFK:n voittoon aivan ottelun lopussa tulleella maalilla.

- Pelillisesti iso peli edessä, kaikki tietää sen. Åbo on meille tuttu vastus ja me niille, vaikea on kummankaan toista yllättää. Sinäänsä myös mielenkiintoinen peli, että molemmat joukkueet on tottunut pyörimään vähän eri päässä sarjataulukkoa. Jännittävä ilta tulossa, Horjanheimo päättää.

 

Pallo-Iiroilta varmasti on poissa kokoonpanosta pelikieltoa kärsivä Vasile Marchis. Iiro Aallon pelaaminen on vielä epävarmaa. Aake Rapala taas palaa pelikiellosta ja ESC-ottelussa tällin saanut Konsta Siivonen on pelikunnossa.

- - -

 

Mikäli et pääse paikalle, niin ottelu tulee suorana lähetyksenä LSTV:sta tai Pallo-Iirojen livetilin värittämänä Twitterissä. Ottelun selostaa Joel Tervonen ja kommentaattorina Pallo-Iirojen juniorivalmentaja Pasi Rantanen.

Pallo-Iirojen kausi on ollut odotettua heikompi ja tällä hetkellä olemme taistelemassa putoamisviivan alapuolella. Kautta on vielä paljon jäljellä, mutta tarvitsemme kannattajiemme tukea.

Tervetuloa!