Sofia Määttä ja Jenna Dahlberg tutustumaan liigajoukkueen toimintaan

14.7.2020

Elon Kuvaus
Elon Kuvaus
Elon Kuvaus
Elon Kuvaus

Sofia Määttä ja Jenna Dahlberg Pallo-Iirojen naisten joukkueesta ovat saaneet kutsun lähteä kahdeksi päiväksi harjoittelemaan ja tutustumaan Kansallisessa liigassa pelaavan Ilveksen toimintaan.

Tämä kutsu on peruja Pallo-Iirojen ja Ilveksen solmimasta farmisopimuksesta. Se on hyvä osoitus siitä, että tällainen yhteistyö toimii. Pelaajat siis harjoittelevat kaksi päivää Ilveksen liigajoukkueen mukana ja tutustuvat muutenkin siihen, mitä toiminta on Suomen huipulla. Määttä on aloittanut kauden todella vahvasti, sillä 16-vuotias hyökkääjä valittiin naisten ykkösen kesäkuun pelaajaksi. Dahlberg taas on nuoresta iästään huolimatta noussut joukkueen luottopelaajaksi ja aina kapteenistoon asti.

"On hieno asia, että tämä yhteistyö toimii molempiin suuntiin. On todella tärkeää että meidän nuoret pelaajamme huomaavat hyvissä ajoin, että heillä on mahdollisuus edetä urallaan myös jalkapalloilijoina. Silloin he ehkä punnitsevat tulevaisuuttaan hieman eri tavalla ja ymmärtävät myös tämän mahdollisuuden merkityksen. Kuitenkin naisjalkapallo on isossa nousussa, koko maailmaakin ajatellen.", pohtii asiaa Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula, joka itsekin lähtee paikan päälle keskiviikkona seuraamaan harjoituksia ja tustumaan Ilveksen toimintaan.