Naiset viime minuuteilla tasapeliin

12.7.2020

Elon Kuvaus
Elon Kuvaus
Elon Kuvaus
Elon Kuvaus

Naisten joukkue venyi viiden viimeisen minuutin aikana kahden maalin tappioasemasta tasapeliin Vaasan FC Sport-j:n kanssa.

Lauantaina pelattiin Äijänsuon stadionilla Naisten ykkösen ottelu, jossa Iirot emännöi Vaasan FC Sport-j:a. Kauniissa kesäsäässä oli katsomoon saapunut mukavasti väkeä, eli 135 henkeä. Ottelun alku antoi tahdit koko näytökselle. Kotijoukkue hallitsi peliä ja piti palloa. Kun taas vaasalaiset pyrkivät kääntämään peliä nopeasti vastahyökkäyksin. Näin eteni ensimmäinen jakso, mutta ainoan maalin tekivät kuitenkin vieraat sekavasta maaliedustatilanteesta 15 minuutin kohdalla. Tauolle mentiin siis 0-1 tilanteessa.

Toinen jakso oli vielä selkeämmin kotijoukkueen hallintaa, mutta jälleen Sport onnistui  67. minuutilla iskemään harvoista hyökkäyksistään maalin. Tilanne oli 0-2. Kotijoukkueella oli suuri määrä maalintekopaikkoja mutta palloa ei millään ilveellä saatu maaliin asti. Kunnnes sitten 85. minuutilla kaadettiin vaihdosta sisään tullut Mira Pärssinen rankkarin arvoisesti. Jessica Kannosto ei näistä yleensä erehdy, eikä erehtynyt nytkään. Varma sijoitus alanurkkaan ja tilanne 1-2. Tästä maalista Iirot sai vielä lisää energiaa peliinsä ja tasan 90. minuutilla Jenna Dahlberg tasoitti pelin numeroiksi 2-2. Tasoituksen jälkeen Iirottarilla oli vielä kaksi paikkaa, jotka molemmat olivat senteistä kiinni, mutta voittomaalia ei  Äijänsuolla nähty. Maininnan ansaitsee tästä vaasalaismaalivahti Emma Lähteenmäki, joka venyi todelliseen gamesaveriin aivan ottelun lopussa. Näin peli päättyi lukuihin 2-2 (0-1).

"Valmentajana nämä ovat pahimpia paikkoja seistä vaihtoaition edessä. Peliä hallitaan totaalisesti ja maalipaikkoja syntyy paljon, mutta maaliin asti palloa ei saada. Silloin iskee voimattomuus, kun keinoja ei löydy", toteaa Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula. "Pallollinen peli kulki ihan hyvin, mutta tuntuu, että kahteen ensimmäiseen peliin verrattuna, emme pääse ihan samaan tahtotilaan nyt. Tarvittaisiin vielä yksi pykälä lisää ja tämän totesi myös kapteeni Katri Juhola pelin jälkeen. Lopun nousu oli hieno ja tasapeli tuntui siinä kohtaa ihan hyvältä. Seuraavaan peliin meidän pitää taas löytää se yksi vaihde lisää, jotta pystymme haastamaan VIFK:n", paalutti Koivula vielä.

Seuraava peli on jälleen Äijänsuon stadionilla sunnuntaina 19.7 kello 15:00. Vieraaksi saapuu silloin Vaasan IFK.