Kova taistelu kääntyi kitkerästi ESC:n juhliksi

16.7.2015

Konsta Siivonen ahersi keskikentällä kunnes otettiin pois saatuaan vamman alavartaloon.
Konsta Siivonen ahersi keskikentällä kunnes otettiin pois saatuaan vamman alavartaloon.

Pallo-Iirojen ja Ekenäs Sport Clubin välinen ottelu osoittautui odotetun kaltaiseksi taistelupeliksi. ESC onnistui ottelun loppupuolella iskemään kaksi maalia, joista ensimmäinen herätti tunteita puolin ja toisin. Loppulukemat 2-0 (0-0).

Tiedossa oli jo etukäteen, että Tammisaaren nurmella nähdään äärimmäisen kovaa vääntöä. Ammattipelaajia vilisevä ESC osoitti jo kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Äijänsuolla, että siltä löytyy taidon lisäksi kovaa työmoraalia ja taistelutahtoa. Valmennusjohto pyrkikin kaivamaan joukkueesta leijonamielen esiin painottaen lyömään kaiken likoon tilanne kerrallaan.

Kotijoukkue painoi päälle ensiminuuteista lähtien ja Iirot pyrki SalPa-pelin alun tapaan painimaan ottelun alun läpi ilman takaiskuja. Ja aivan kuten Salossa viikko sitten siinä onnistuttiin tänäänkin. Vaikeita hetkiä elävä joukkue on onnistunut muovautumaan äärimmäisen sitkeäksi nipuksi. Vaikka moni pelaaja elää pallollisesta pelistä, niin ryhmä on sitoutunut lyömään revaa maahan ja vääntämään irtopalloja omille.

ESC:n prässi aiheutti jälleen hankaluuksia varsinkin alkuvaiheessa ja pallonmenetyksistä ja harhasyötöistä se pääsikin muutamaan otteeseen laukomaan. Maalia ei kuitenkaan nähty, siitä piti huolen maalivahti Mikko Laaksonen, uhrautuva puolustus ja heikot laukaukset.

Avauspuolikkaan parhaat tontit kotijoukkueelle, Iirojen vaarallisimmat tilanteet erikoistilanteista.

Paljon puhetta herättänyt maali vesitti kovan taistelun

Heti toisen puolikkaan alussa nähtiin Iirojen ottelun paras maalipaikka. Mikko Valtanen nappasi irtopallon kaukana omassa päässä ja nopean reagoinnin jälkeen lähetti loistavan pitkän syötön linjan taakse Juho Patolalle. Patola sai karistettua puolustajan riittävän kauas itsestään ja oli sijoittamassa palloa takakulmaan, kun tukijalka petti alta ja pallo sinkosi taivaalle.

Kotijoukkueen hallitessa palloa Iirot puolusti edelleen sinnikkäästi hakien vastahyökkäyksillä johto-osumaa. Valitettavasti puolittaisia paikkoja enempää ei saatu luotua. Loppua kohden alkoi näkymään, että ESC:n pallonhallinta alkoi väsyttää vierailijoita.

Lopulta ottelun ensimmäinen maali nähtiin 79. minuutilla. Olutolani Ibikunle nikkasi takatolpalta vahvasti paitsioasemalta näyttäneessä tilanteessa myös paitsiossa olleelle Jean Da Silvalle ja pallo maaliin. Maalin jälkeen käytiin pitkään keskustelua niin tuomareiden kesken, kuin raumalaisten ja tuomarin välillä. Lopulta maali hyväksyttiin ja taululle 1-0. Maalin kyseenalaisuudesta kertonee aika paljon se, että kotijoukkueen pelaajatkin ihmettelivät taiston tauottua voittomaalin hyväksymistä. Vaikka jossittelu on turhaan, niin jälleen kerran ottelun jälkeen jäi kitkerä maku suuhun.

Iirojen hakiessa tasoitusta Silva onnistui lisäämään johtoa vastaiskusta. Loppulukemat 2-0.

- - -

Foto / kuvagalleria.