Naisten joukkueelle suvereeni startti ykkösessä

14.6.2020


Naisten joukkue matkusti lauantaina Vaasaan naisten ykkösen sarja-avaukseen FC Sport-j:ta vastaan. Varsin kesäisellä Elisa stadionilla pelattu ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 1-6 (0-4)

Ennen avausottelua tuli jobinpostia kun Laura Ketolan nilkka ei vielä kestänyt pelaamista, ja lauantaina ennen lähtöä joutui Eveliina Hannula jäämään sivuun. Tämä ei kuitenkaan raumalaisten tahtia ottelussa haitannut. Vaasan illassa tahtipuikooa heiluttivat alusta lähtien vierailijat. 24 minuuttia oli pelattu kun Sofia määttä aloitti maalinteon. Siitä kaksi minuuttia ja asialla oli Katri Juhola. Ensimmäinen jakso oli Iirottarilta hienoa jalkapalloa ja täydellistä hallintaa. Ennen taukoa Sofia Määttä rankaisi vaasalaisia vielä kahdesti 38. ja 39. minuuteilla. Tauolle mentiin siis 0-4 tilanteessa.

Toinen jakso oli sitten hieman tasaisempi, mutta raumalaisilla ei kuitenkaan ollut hätää missään vaiheessa. 73. minuutin kohdalla Sport-j pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-4.  Sitten 70. minuutilla kentälle vaihdettu Jasmin "Jassu" Ylikraka osui kahdesti ja kaunisteli näin loppunumeroiksi 1-6. Näin Iirojen matka naisten ykkösessä sai parhaan mahdollisen alun.

Ottelu oli samalla myös B- tyttöjen esiinmarssi, sillä viisi maalia yhteensä tehneiden Määtän ja Ylikrakan lisäksi debyyttinsä teki keskikentällä myös Mira Pärssinen, joka hoiti ruutunsa mainiosti. "Tämä oli meiltä vahva esitys, paitsi yksilötasolla, niin varsinkin joukkueena. Pelitapamme toimi erittäin hyvin ja joukkueessa on todella hyvä yhtenäinen henki päällä. Uudet pelaajamme ovat sopeutuneet ryhmään hienosti", kertoi päävalmentaja Iiro Koivula.

"Onnistujia oli niin monta että en halua lähteä heitä erittelemään. Ilahduttava asia on myös  se, että vaikka meillä oli mukana kolme B- tyttöjen kärkipään pelaajaa, niin B-tytöt voitti silti viimeisessä SM- karsintaottelussaan samaan aikaan VIFK:n 2-1. Tämä kertoo siitä miten tasainen ja laaja pelaajarinki meillä on kahdessa joukkueessa käytössämme. Kun meillä on mahdollisuus tarjota pelaajille peliaikaa kahdessa sarjassa, jotka molemmat varmasti palvelevat pelaajakehitystä, niin on tämä aika harvinainen ja ihanteellinen tilanne", Koivula paalutti.

Seuraavaksi joukkue tekee ensiensiintymisensä kotikentällä juhannuksen jälkeen keskiviikkona 24.6. Silloin Äijänsuon stadionille saapuu paikallisvastustaja TuWe. Ottelu alkaa kello 19:15. Tervetuloa!