Pallo-Iirot ESC:n vieraaksi lähes parhaalla miehistöllään

14.7.2015


Pallo-Iirojen terveystilanne on hyvä. Poissa ovat vain pelikieltoa kärsivä Aake Rapala sekä kautensa loukkaantumiseen päättänyt Miika Pertola.

Pallo-Iirojen sairastupa alkaa tyhjenemään hyvää vauhtia. Kaikki muut pelaajat ovat terveinä paitsi Miika Pertola, jonka kausi on ohitse. Aake Rapala kärsii vielä yhden ottelun pelikieltoa, mutta muuten joukkueella on vihdoin kaikki pelaajat käytettävissä. Maalivahti Iiro Koski lainattiin FC Raumaan heinäkuun loppuun asti kestävällä sopimuksella.

Päävalmentaja Lehtosta tilanne miellyttää.

- Torstaina hyvin mielin haastamaan nimekästä vastustajaa. Lähdemme puolustamaan tiiviisti ja hyökkäämään terävästi vastaan, päävalmentaja Pasi Lehtonen pohtii.

- Pääsemme lähtemään otteluun lähes parhaalla miehistöllä. Näin ollen meillä on vaihtoehtoja miten muodostamme avauskokoonpanon, Lehtonen lisää.

 

Sarjakolmonen ESC on laadukas joukkue

Sanonta toisen epäonni on toisen onni realisoitui ESC:n kohdalla kun MyPa:n taival päättyi konkurssiin. Perinteisen myllykoskelaisen seuran rauniolta ESC sai vahvistuksia niin valmennukseen kuin pelaajistoon. Valmentaja Mike Keeney on tehnyt hyvää jälkeä ESC:n peräsimessä. Kauden ensimmäisestä kohtaamisesta joukkue on vahvistunut BK-46:sta lähtöpassit saaneella hyökkääjällä Jean Silvalla, joka on joukkueen toiseksi paras maalintekijä neljällä osumallaan. ESC:n paras maalintekijä on Arber Istrefi seitsemällä maalillaan.

Tammisaarelaisten joukkueessa on laatua maalivahtiosastosta lähtien. Sarjan parhaimpiin maalivahteihin kuuluva Pohjois-Amerikasta Suomeen tullut Tim Murray on ollut tärkeä lenkki ESC:n menestyksessä. Lisäksi samasta suunnasta tullut juoksuvoimainen James Mack oli paha pideltävä jo toukokuussa kun joukkueet ottivat yhteen Äijänsuolla. Silloin ESC vei voiton 2-3 lukemin.

Pallo-Iirot kausi on lähtenyt yskähdellen liikenteeseen. Pelillistä kehitystä on tapahtunut koko ajan, mutta vielä se ei ole näkynyt riittävästi pistepussin karttumisena. Viime kierroksella Salossa kolme pistettä oli jo takataskussa, mutta onnetarkin tuntui kääntävän selkänsä.

 

"Koko ajan parannetaan"

Pallo-Iirojen keskikentällä pelinrakentelusta ja vahvoista nousuista tunnettu Niklas Kuusio on ollut tärkeä palanen Pallo-Iirojen pelissä. Kuusion mukaan pelihuumori on silti joukkueessa vahvasti läsnä, vaikka tulokset ovat olleet odotettua heikommat.

- Ehdottomasti on. Ollaan nyt harjoiteltu hyvin kerta toisensa perään, joukkuehenki on kuosissa ja kova halu paistaa treenikentältä lähtien. Koko ajan parannetaan mikä varmasti tulee vielä tuloksissakin näkymään, Kuusio alleviivaa.

ESC:n peli vakuutti Kuusionkin toukokuussa, joten torstaista on varmasti tulossa haasteellinen.

- Taisi osittain tulla yllätyksenä ESC:n vahvuus Äijänsuolla. Pelasivat hyvän pelin ja ottelun parhaat pelaajat taisivat koostua juuri näistä kauden alla tulleista vahvistuksista. Hyviä pelaajia ovat, sen huomaa pallovarmuudesta.

- Vastassa on torstaina pallovarma ja hyvä joukkue, joten täytyy lähteä torstaina nöyrästi liikkeelle ja pystyä haastamaan vastustajan nimekkäät pelaajat, Kuusio lisää.

Omaan kauteensa Kuusio on kohtuullisen tyytyväinen. Harjoituskaudella mies toivoi peliinsä lisää tehoja. Parannettavaakin Niklas löytää vielä.

- Mielestäni katsomosta kuulee ehdottomasti parhaat näkemykset, mutta omasta mielestä ihan kelvollisesti on mennyt. On ollut parempia pelejä ja hiljaisempia. Tasaisuus olisi hyvä ylläpitää. Ennen kauden alkua toivomani tehopisteet ovat mukava pieni lisä, Pallo-Iirojen useassa maalissa mukana ollut Kuusio miettii.

- Joukkue edellä tässä mennään, Kuusio muistaa mainita.

- - -

Pallo-Iirojen terveystilanne on siis hyvä. Poissa vain Miika Pertola sekä pelikieltoa kärsivä Aake Rapala. Maalivahti Iiro Koski pelaa FC Raumassa heinäkuun loppuun asti kestävällä lainalla.

Liveseurantaa tulossa tuttuun tapaan osoitteessa https://twitter.com/PalloIirotLive.

Tervetuloa kyytiin!