Sanni Välilä Italiasta Pallo-Iiroihin

17.5.2020


Pallo-Iirot saa riveihinsä huippukovan vahvistuksen, kun viime kaudella Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ammattilaisena pelannut Sanni Välilä liittyy joukkueeseen.

Sanni Välilä on ponnistanut Nice futiksen riveistä maailmalle ja edustanut ulkomailla Yhdysvaltojen yliopistosarjassa UNOH Racersia kaudet 2014-2018 ja kaudeksi 2019-2020 tie vei Italiaan Serie C:ssä pelaavan Torino ASD:n riveihin. 

Välilä palasi nyt kotiseudulleen Poriin opintojen ja töiden pariin ja päätti jatkaa peliuraansa Pallo-Iiroissa. "Raumalla on nyt panostettu naisjalkapalloon. Haluan olla osa jotain, missä on tavoitteita. Pelaaminen ja treenaminen motivoivat edelleen", Välilä perustelee siirtoaan paikallislehti Länsi-Suomen haastattelussa.

"Toivon, että pystyisin kokemuksen kautta antamaan jotain varsinkin Iirojen nuorille pelaajille. Mulle on aina ollut tärkeää antaa kentällä sata prosenttia ja luoda positiivista ilmapiiriä, jossa uskalletaan yrittää", hän vielä lisää. 

"Sanni tuo meille valtavan määrän kokemusta juuri oikeaan paikkaan, eli puolustuksen keskustaan. Sen lisäksi hän on malliesimerkki siitä, miten toimitaan ammattimaisesti kentällä ja sen ulkopuolella", kommentoi päävalmentaja Iiro Koivula.

"Tämä siirto kruunasi erinomaisesti sujuneen joukkueen rakentamisvaiheen ja on vahva signaali siitä, että tätä tehdään ihan tosissaan", Koivula vielä lisää.

"Sannin tulo joukkueeseen antaa lisää uskoa meidän huippujengiin. Positiivinen ja hyvällä asenteella oleva pelaaja tuo joukkueelle suuren arvon", kommentoi vastaavasti joukkueen kapteeni Katri Juhola.

 

Naisten Ykkönen alkjaa 13.6.2020 ja otteluohjelma valmistuu toukokuun aikana.