Helatorstaina kauden ensimmäinen Satakunnan paikallistaistelu

13.5.2015

MuSa - Pallo-Iirot 14.5.2015
MuSa - Pallo-Iirot 14.5.2015

Odotettavissa on kuuma ottelu toisensa hyvin tuntevilta joukkueilta

Kotijoukkue Musan Salama on aloittanut kautensa miesten Kakkosessa kohtuullisen hyvin. Sarjakauden avauksessa MuSa hävisi vieraskentällä BK-46:lle aivan ottelun viime minuuteilla tulleen maalin jälkeen 2-1 lukemin. Pallo-Iirot taas vieraili samalla kentällä viikkoa myöhemmin häviten 4-2.

Molemmat joukkueet kohtasivat myös Kraftin kotikentillään. Pallo-Iirot voitti kauden avausottelussaan Kraftin 2-1 ja MuSa taas kylvetti närpiöläisiä näytöstyyliin 3-0. Viime kierroksella MuSa tasasi pisteet sarjanousija ESC:n kanssa vieraskentällä ja Pallo-Iirot taas kärsi harmittavan tappion kotikentällään KaaPoa vastaan. Näin ollen kotijoukkue MuSa:lla on koossa neljä pistettä ja Pallo-Iiroilla kolme.

 

MuSa vahvistui merkittävästi kuluvaksi kaudeksi

Kotijoukkue MuSa on lähivuosina saanut hissijoukkueen maineen nousten ja pudoten vuorotellen Kakkosen ja Kolmosen välillä. Kuluvaksi kaudeksi MuSa on panostanut kuitenkin merkittävästi ja joukkue on vahvistunut huomattavasti. MuSa sai paluumuuttajina maalivahti Juhani Koposen ja hyökkääjä Jesse Junnilan. Lisäksi MuSa kiinnitti Pallo-Iirojen kasvatin, puolustaja Verneri Salmisen

Näiden lisäksi MuSa viritti Kakkosen tasolle kohtuullisen kovan siirtopommin hankkien FC Jazzissa kaksi kautta pelanneen hyökkääjä Plumb Jusufin ja JJK:sta puolustaja Bilal Velijan

MuSa:ssa on myös Pallo-Iiroille tuttuja pelaajia. Verneri Salmisen lisäksi vielä viime kaudella Pallo-Iiroissa pelanneet Ville Vihlman ja Toni Tuuri löytyvät porilaisten riveistä. Joukkueet tuntevat hyvin toisensa ja odotettavissa onkin kuuma paikallistaisto.  

MuSa koki ikävän takaiskun Kraft-ottelussa kun joukkueen paras maalintekijä hyökkääjä Niko Vainionpää joutui sivuun useaksi viikoksi loukattuaan olkapäänsä. Vainionpää on kuluvalla kaudella osunut kolme kertaa maalipuiden väliin kuten myös Pallo-Iirojen kapteeni Juho Patola. Harjoituskaudella Vainionpää teki peräti yhdeksän maalia.

Joukkueet myös kohtasivat harjoituskaudella kertaalleen. Silloin MuSa oli parempi juuri Vainionpään ja seuran kaikkien aikojen maalikuninkuutta tavoittelevan Sami Rantalan maaleilla 2-0.

 

"MuSa on pikkupojasta lähtien ollut arkkivihollinen numero yksi"

Pallo-Iirot on hyvin pitkälle omista kasvateista koostuva joukkue. Moni junnumyllyn läpikäynyt pelaaja on mitellyt porilaisten joukkueiden kanssa koko ikänsä. MuSa on Porin isoin kasvattajaseura ja sen pelaajat ovatkin hyvin tuttuja jo vuosien takaa.

- MuSa on ihan pikkupojasta lähtien ollut arkkivihollinen numero yksi. Monta piirinmestaruutta ja turnausta on ratkaistu juuri heitä vastaan, joten tottakai MuSa herättää vieläkin sellaista paikallistaisto-fiilistä, Kristian Gustafsson kertoo.

- Raumalaisilla on ollut porilaisia kohtaan aina viha-rakkaussuhde. Ehkä joskus on pahaakin sanottavaa, mutta olisihan meillä tylsää ilman heitä. Lisäksi Porissa on paljon kauniita naisia, vaikka heidän murteestaan ei välillä oikein ota selvää..

- Näitä matseja pelaa aina mielellään!

MuSan riveissä pelaa myös entisiä iirolaisia, joista etenkin Verneri Salmisen siirtyminen porilaisseuran riveihin on herättänyt parran pärinää. Onko heille luvassa erikoiskohtelua?

- Verkku (Verneri Salminen) on hyvinkin tuttu pelaaja kuten myös Pallo-Iiroissa vielä viime kaudella pelanneet Toni Tuuri ja Ville Vihlman. Pelissä kuitenkin asioita tapahtuu niin nopeasti ettei siinä ehdi ajatella mitään yhteistä historiaa. Joten en usko heidän saavan mitään erikoiskohtelua. Toki jos Verkku alkaa pallon kanssa aikailemaan, niin saatan täräyttää pienen muistutuksen, Kriba virnistää.

 

KaaPo-ottelu on käsitelty

Pallo-Iirojen kotiottelu KaaPoa vastaan jätti joukkueelle ja valmennusjohdolle mietittävää. Pallo-Iirot eivät saaneet missään vaiheessa peliä rullaamaan. Joukkueen sisällä peli on käsitelty ja tarvittavia muutoksia on valmisteltu.

- Lähdemme pelaamaan nopeaa ja suoraviivaista peliä. Kokoonpanoon haemme kamppailuvoimaa ja erikoistilanneosaamista. Niitä varmasti kuumassa paikallisottelussa syntyy, päävalmentaja Lehtonen miettii.

- KaaPo-matsi käsiteltiin rakentavalla keskustelulla ja sen jälkeen se jäi historiaan. Nyt mennään kohti seuraavaa matsia ja turha takertua mihinkään taktisiin ja teknisiin yksityiskohtiin, sillä jokainen tietää meidän pelanneen huonosti ja löysästi. Nyt vedetään muutama hyvä treeni alle ennen Helatorstain koitosta ja aivan varmasti nähdään paljon nälkäisempi Pallo-Iirot. Haasteena pelissä meillä on tämän vuoden luonnonnurmi-neitsyyden menettäminen, joten siihen haetaan nyt tuntumaa, Gustafsson linjaa.

Henkilökohtaisista tavoitteista Kristian Gustafsson ajattelee seuraavasti.

- Lupaan antaa kaikkeni ja paikoista laitan pallon häkkiin. Voittoa lähdetään hakemaan ja se on ykkösjuttu. Hyökkääjän tehtävä on tehdä maaleja ja meillä on Patola, joka lyö joka vuosi kovat maalimäärät taululle. Mun tehtävä on antaa tulitukea ja tehdä myös tärkeitä maaleja kun siihen on mahdollisuus, Kriba päättää.

Torstaina vietetään myös Jalkapallokulttuuri-päivää. Pallo-Iirot haluaa olla omaperäinen ja tuoda raumalaista jalkapallokulttuuria vahvasti esiin.

- - -

Ennakkoon Pallo-Iirojen loukkaantumistilanne näyttää hyvältä. Näillä näkymin koko joukkue on suuntaamassa torstaina kohti Länsi-Poria.

Ottelu alkaa klo 15 MuSan kentällä ja ottelun kulkua voit seurata Pallo-Iirojen liveseuranta-tililtä täältä.

MuSan ennakko löytyy täältä.