Maskun Palloseura hakee revanssia kotikentällään

12.3.2015

Masku - Pallo-Iirot 14.3.2015
Masku - Pallo-Iirot 14.3.2015

Pallo-Iirojen harjoituskausi jatkuu Maskun vieraana lauantaina 14.3.2015

Pallo-Iirojen harjoituskausi on pyörähtänyt jo voiton puolelle. Takana on yhteensä kahdeksan harjoitusottelua sekä yksi Suomen Cupin ottelu FC Hakaa vastaan. Edessä on vielä viisi harjoitusottelua ennen kuin sarjakausi pyörähtää käyntiin Äijänsuolla lauantaina 25.4. Harjoitusotteluista Pallo-Iirot on voittanut puolet ja hävinnyt puolet. Tuloksista ei voi kuitenkaan vetää suoria johtopäätöksiä, sillä kokoonpanot ovat vaihdelleet suuresti kuten myös vastustajien taso. Tärkeämpää on ollut, että harjoitellut asiat ovat näkyneet kentällä.

Pallo-Iirot kohtasi Maskun Äijänsuon talviharjoitteluhallissa lauantaina 14.2 ja ottelu päättyi Iirojen voittoon 5-3 lukemin. Peliraportin voit lukea täältä. Pelissä kapteeni Juho Patola niputti hattutempun ennen kuin jätti kentän aivotärähdyksen vuoksi. Pelikentille Patola palasi miltei kuukautta myöhemmin. Lauantain Masku-ottelussa Patola on lepovuorossa.

Pallo-Iirot on pyörittänyt harjoituskaudella laajaa rinkiä. Sopimustilanteen voit tarkastaa täältä. Mukana on peräti kahdeksan tryoutin kautta sopimusta hakevaa miestä, joiden tasoa on haluttu katsoa harjoituskauden aikana. Yksi heistä on Miika Pertola.

 

Mielenkiintoinen talvi. Positiivinen talvi. Ja näin.

Näin kuvailee 27-vuotias Pertola omaa harjoituskauttaan tähän mennessä.

- Omalla kohdallani tärkeintä on ollut, että olen pysynyt terveenä talvikauden ajan. Näin ei usein ole kohdallani tapahtunut. Treenit ovat sujuneet vaihtelevasti, on ollut hyviä ja huonoja jaksoja. Parannettavaa olisi varmasti juuri oman suorittamisen tasaisuudessa.

Joukkueen harjoituskausi on sujunut myös vaihtelevasti, mutta pelilliset asiat huomioon ottaen kuitenkin positiivisissa merkeissä. Pertola nostaa esiin tärkeän asian harjoituskaudelta.

- Iirojen harjoituskausi on mennyt mielestäni enemmän kuin hyvin monessa suhteessa. Uusia nuoria pelaajia on tullut mukaan ja uskon, että nämä kaverit tulevat tulevaisuudessa pelaamaan vähintään Kakkosen tasolla.

Tulevasta pelikaudesta Pertolalla on selkeä visio.

- Lähdemme varmasti voittamaan kaudella jokaista peliä vastustajasta riippumatta. Sitä kautta saadaan mahdollisimman hyvä loppusijoitus sarjataulukossa. Ensimmäinen sija riittää minulle, Pertola linjaa.

 

Masku on sitkeä ja taisteleva nippu

Ensi kaudella Pallo-Iirojen kanssa samassa lohkossa pelaavan Maskun Palloseuran iskukyvystä saatiin jo jotain kuvaa harjoituskauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Toisella puoliajalla Masku paransi peliään ja iski muutaman maalin.

- Masku on perinteisesti ollut sitkeä ja taisteleva nippu, jolla on aina muutama hyvä yksilö mukana. Kuitenkin jos pelaamme omalla tasollamme riippumatta kokoonpanosta niin pitäisi meidän hoitaa tämä peli. Meillä on parempi joukkue ja paremmat yksilöt, Pertola naulaa.

Päävalmentaja Lehtoselle Masku-ottelu on jälleen hyvä näyttöpaikka pelipaikoista taisteleville pelaajille.

- Testit jatkuvat maaliskuun loppuun asti ja tämä Masku-ottelu toimii jälleen hyvänä testiotteluna.

- Pelillisesti olemme harjoitelleet kuluneen viikon aikana pelinrakentelua ja murtautumista ja nämä teemat tulevat näkymään myös tässä pelissä, Lehtonen lisää.

--

Pallo-Iirojen avauskokoonpano julkaistaan perjantai-illalla. Lepovuorossa ottelussa ovat Juho Patola, Iiro Aalto ja Eetu Setänen. Loukkaantuneina ovat sivussa Joel Kirjavainen, Vasile Marchis, Jonas Nyholm, Väinö Lehtonen ja Victor Nyholm. Lisäksi esteellisiä ovat Topias Lehtola ja Aleksi Lalli. Panu Erama torjuu Pallo-Iirojen A-junioreiden maalilla.

Raportissa äänessä ollut Miika Pertola saattaa olla esteellinen perheenlisäyksen johdosta. Pallo-Iirot pitää peukkuja Pertolan perheelle!

Ottelu alkaa klo 12.20 Maskun tekonurmella. Ottelusta liveseuranta TÄÄLLÄ.