Matinen jatkaa huoltopäällikkönä

7.1.2015


Huoltopäällikkö Janne Matinen tositoimissa viime syksynä Kristiinankaupungissa.
Huoltopäällikkö Janne Matinen tositoimissa viime syksynä Kristiinankaupungissa.

Ahkeran ja värikkään työmyyrän liittyminen edustusjoukkueen taustajoukkoihin oli ilouutinen pelaajille.

Kuinka nopeasti mä saan taas itteni iskuun? kysyi Janne Matinen ennen viime kauden päättänyttä vierasottelua Tampereella.

Sinikeltainen huoltoguru oli liittynyt elokuussa Pallo-Iirojen edustusjoukkueen vahvuuteen ja antanut itsestään totuttuun tyyliin kaikkensa ja vähän enemmänkin. Tuolloin oli Matiselle liian aikaista vastata kysymykseen, jatkaako hän huoltolegenda Topi Saarilehdon jättämän aukon paikkaamista tulevalla kaudellakin.

 

Pallo-Iirojen päätösristeilyn jälkeen meni päivä, meni viikko, meni kuukausi. Kipinä Matisen sisällä kasvoi pikkuhiljaa liekiksi. Mä haluan olla mukana auttamassa, hän päätti.

 

Jonkun pitää valistaa hallisukupolvea

 

- Rakkaus, Matinen huokaa kostein silmin ja kaivaa Pallo-Iirojen tuulitakin taskusta sinikeltaisen nenäliinan.

 

Yksinkertainen on vastaus siihen, mikä sai hänet jatkamaan edustusjoukkueen huoltopäällikkönä. Vaikka Matinen on sopinut vain vuoden jatkosta, hänen sopimuksessaan Pallo-Iirojen kanssa vaikuttaa olevan kirjoittamaton elinikäinen optio.

 

Matisen jatkopäätös otettiin Pallo-Iirojen pukuhuoneessa vastaan riemukkaissa tunnelmissa. Ahkeruuden perikuva on myös varsin teräväsanainen kommenttiautomaatti, jonka mielipiteet ovat odotettuja ja arvostettuja pelaajien keskuudessa.

 

- Siitä ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa, mutta eipä toisaalta ole lapsiakaan, Matinen lohkaisi esimerkiksi taannoin reservijoukkueen kommentointivastuuta kantaessaan.

 

- No, jonkun pitää vähän valistaa tätä toivotonta hallisukupolvea, Matinen röhähtää.

 

Ehkä valmentajat Pasi Lehtonen ja Sami Vahantokin saavat ahaa-elämyksiä jalkapalloanalyytikon ajatuksista.

 

- Kun huoltajaa ei viime kaudella hetkeen ollut Topin jäätyä syrjään, huomasi heidän arvonsa. Koppi oli ihan sikolätti, kaikki hukassa ja aina jotain unohtui jonnekin. Janne on äärettömän tärkeä mies tässä sirkuksessa, kapteeni Juho Patola suitsuttaa huoltojärkälettä.

 

"Minkä voin tehdä, sen mä myös teen"

 

- Sopiiko, jos ei kuvata. Mä viihdyn taustalla. Jätkäthän tässä sen duunin tekee, Matinen sanoo, kun näkee häntä kohti osoittavan kameran.

 

Pois parrasvaloista pysyttelevässä seuraihmisessä on samanlaista myyttisyyttä kuin kreikkalaisessa tarustossa.

 

Jo reservijoukkueessa vaikuttaessaan Matinen on joukkueen etua ajatellessaan muun muassa ajellut läpi Rauman apteekkeja, eläytynyt raivokkaasti otteluiden sykkeeseen, ottanut diplomaattisesti kantaa sopupeliskandaaliin ja niellyt raskaasti joukkueen putoamisen.

 

- Minkä mä voin joukkueen pärjäämisen eteen tehdä, sen mä myös teen, tiivisti myös crossfitin parissa kiinteytyvä huoltopäällikkö.

 

Tervetuloa remmiin, Janne!