Pallo-Iiroille ensimmäinen päätoiminen valmentaja - Ville Saarinen Pallo-Iirojen talenttivalmentajaksi

2.1.2015

Ville Saarinen.
Ville Saarinen.

HJK:n ja KTP:n juniorivalmennuksessa mukana ollut Ville Saarinen Pallo-Iirojen talenttivalmentajaksi

Pallo-Iirojen valmennusorganisaatio vahvistuu merkittävästi. Iiroihin 1+1 vuotisella sopimuksella liittyvän 25-vuotiaan Ville Saarisen vastuulla tulee olemaan 2000 ja 2001 ikäluokkien valmentamisen lisäksi aamuvalmennus seuran yläaste- ja lukioikäisille nuorille sekä miesten ja naisten edustuksen pelaajille. Tammikuussa alkavan vuonna 2002-2005 syntyneiden junioreiden tehoryhmä kuuluu myös Saarisen vastuualueisiin.

Haminasta kotoisin oleva ja yhteisöpedagogiksi kouluttautuva Ville Saarinen on aikaisemmin ollut mukana HJK:n ja KTP:n juniorivalmennuksessa.

- Vastasin HJK:ssa Laajasalon alueen neljän nuorimman ikäluokan valmennuksesta ja juniorityön kehittämisestä. Kotkassa vastuullani oli 2001 syntyneiden ikäluokka.

Palloliiton ja yhteistyökumppanien tuki mahdollisti

Päävalmentaja Pasi Lehtosen mukaan Ville Saarisen saaminen seuraan oli todella tärkeä asia.

- Teimme kaksi vuotta sitten strategian, jossa linjasimme pelaajakehityksen tärkeyttä. Täysipäiväinen talenttivalmentaja on yksi osa tätä strategiaa.

- Haimme Palloliitolta tukea täysipäiväisen talenttivalmentajan palkkaamiseen. Emme saaneet täysimääräistä tukea, mutta saimme oto-valmennustukea eli liitto maksaa puolet Villen palkasta. Toisen puolikkaan mahdollisti yhteistyökumppaneiden tuki.

Pallo-Iirot herätti mielenkiintoa

Julkiseen hakuun päätynyt talenttivalmentajan paikka herätti paljon mielenkiintoa. Hakijoiden joukossa oli tunnettujakin nimiä, mutta Pallo-Iirot haki joukkoonsa nuorta ja kehittyvää valmentajaa.

- Hakemuksia oli useampia ja haastattelimme muutamaa hakijaa. Haimme Villen kaltaista nuorta ja kehittyvää valmentajaa. Haastattelun ja mallitreenien perusteella päädyimme Villeen, Lehtonen linjaa.

- Hyvä fiilis tulla Raumalle. Pallo-Iirot on laadukas seura ja Raumalla on erittäin hyvät harjoitteluolosuhteet. Kaikkialla ei ole mahdollisuutta harjoitella ympärivuotisesti näin paljoa. Olen motivoitunut ja haluan kehittyä valmentajana. Pallo-Iirojen tarjoama monipuolinen paketti mahdollistaa sen, Raumalle jo muuttanut Saarinen kertoo.

Seurayhteisö toivottaa Villen tervetulleeksi!