Torkkeli ja Lehtonen mukana Iirojen harjoituksissa

7.12.2014Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue palasi omatoimiselta jaksolta joukkueharjoituksiin intoa puhkuen.

Päävalmentaja Pasi Lehtonen oli todella tyytyväinen yhteisharjoituksiin palanneen joukkueen ilmeeseen. Vaikka lunta vasta odotellaan maahan, pelaajien kirmaaminen vihreällä veralla tuo mieleen sen kuuluisan kevätlaitumella loikkivan varsan.

 

-Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki. Vaatimustason nostamisesta puhuttiin ja rimaa on nyt hilattu ylös. Pelaajat ovat vastanneet hyvin huutoon, Pantse kertoo.

 

-Luonnollisesti töitä on paljon edessä. Olisin turha mies, jos kaikki olisi joulukuun alussa valmista. Mutta tällaisellä draivilla kun tehdään töitä, voi joskus näkyä jotain tuloksiakin.

 

Horjis on väsynyt, mutta onnellinen

 

Antti Horjanheimo oli yksi niistä pelaajista, jotka odottivat joukkueharjoitusten alkua kuin kuuta nousevaa. Horjis sai vetää perjantaina ensimmäisen kerran keuhkonsa täyteen Iirojen pukuhuoneen aromikasta ilmaa. Ilmaa, jonka uusi ilmansuodatin on tehnyt jopa hengityskelpoiseksi.

 

-Olen aivan poikki, mutta samalla niin onnellinen, Horjanheimo henkäisi lihaskuntopiirin jälkeen.

 

Vuoden koulutusjakso on tuonut Pantsen kikkapussiin uusia liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoitteita, jotka tekivät tehtävänsä Horjiksen työkaluissa. Puolustajantynkä oli kuin seipään niellyt kävellessään takaisin kohti pukusuojaa.

 

-Tänne on ollut ikävä. Hörppimään kahvia ja vaihtamaan kuulumisia. Väsymyskin on nyt sellaista hyvää väsymistä. Kun tehdään, niin tehdään sitten kunnolla, Horjis totesi.

 

Treeniviikon päätteeksi nimensä jatkosopimukseen rustannut turkulaispuolustaja Matias Majapuro on samoilla linjoilla.

 

-Vaatimustaso on nyt ihan eri luokkaa kuin viime kaudella. Kaikilla on kova halu tehdä yhdessä hommia ja sitä kautta kehittyä sekä myös nauttia tästä touhusta.

 

Majapuro näyttäisi myös käyneen pohjoisamerikkalaisen mediakoulutuksen.

 

-Uskon, että tällä joukkueella, plus ehkä muutamalla vahvistuksella, meillä on mahdollisuus saada aikaan hyviä asioita, hän muotoili.

 

Juniorit pärjäävät vauhdissa

 

Iirojen ringissä on mukana muutama uusi ja uusvanha kasvo. Sopimuspelaajien lisäksi edustusjoukkueen mukana harjoittelevat B-juniorit Väinö Lehtonen, Konsta Siivonen ja Aleksi Toivonen sekä A-junioreista Severi Kankkunen.

 

Nelikko esiintyi kuluneen viikon kolmessa harjoituksessa edukseen.

 

-Pojat pärjäävät hyvin mukana vauhdissa, Pantse tiivisti.

 

Lehtonen tähtää ylemmäs, Torkkeli halusi taas mukaan

 

Kaksi uusvanhaa kasvoa harjoituksissa olivat Iirojen omat kasvatit Juho Lehtonen ja Juho Torkkeli. Molemmat liittyivät harjoitusrinkiin ilman sopimusta.

 

Lehtonen laittaa itseään kuntoon ja silmäilee samalla korkeammilta sarjatasoilta aukenevia mahdollisuuksia. Viimeiset neljä kautta Veikkausliigassa Turun Palloseurassa pelanneen hyökkääjän tavoite on pelata vielä ammattilaisena.

 

Token tavoite ei ole puolestaan enää ammattilaiskentillä, vaan hänet hokutteli mukaan iiroleiristä huokuva positiivinen draivi. Sähäkkä laituri kertoo poltteen jalkapallon pelaamiseen olevan kovempi kuin koskaan.

 

- Suurin syy tähän oli Pantsen paluu. Toinen syy oli se, että viime kauden lopulla kaikki vanhat tulivat valmentajavaihdoksen jälkeen takaisin lieskassa. Vähän gloryhunttausta, mutta kyllähän sellaisessa haluaa olla mukana, Toke kertoi perjantain harjoituksissa vieraileelle Länsi-Suomelle.