”Kaaduimme eteenpäin” - ÅIFK-Pallo-Iirot 2-1

21.9.2014

Harri Virtanen koki ensimmäisen tappion viidennessä ottelussa Iirojen päävalmentajana. Juho Patola jatkoi maalitehtailuaan iskemällä kauden 21. osumansa.

- Tappioon ei tietysti ikinä voi olla täysin tyytyväinen. Mutta jos sen ensimmäisen joskus täytyi tulla, niin olisi siitä voinut pahempikin maku suuhun jäädä, Hati totesi.

 

Hän tarkoitti tapaa, jolla Pallo-Iirot nousi kahden maalin tappioasemasta mukaan taistelemaan pisteistä.

 

Åbo IFK oli ensimmäisellä jaksolla ottelun hallitsevampi osapuoli. Iirot ei ollut surkea, mutta vaikutti, että vekkari oli soittanut aamulla hieman liian myöhään. Pieni nukahtelu ja huolimattomuus piti turkulaiset kuskin paikalla, tosin iirovahti Mikko Laaksosen ei voi sanoa joutuneen kovinkaan pahaan pallosateeseen.

 

Jakson paras iiropaikka aukesi Mikko Valtaselle, joka pääsi Iiro Aallon loistosyötöstä haastamaan TPS:n maalilla liigaotteluissakin torjuneen Arnold Uschanoffin. Hän on kuitenkin saanut ex-iiroveskari Jani Tuomalan maalivahtikoulussa niin timanttista oppia, että edes Valtasen kuuluisa putoava Itä-Länsi-lehti ei uponnut maalin yläkulmaan.

 

IFK sai henkisesti tärkeän avausosuman viisi minuuttia ennen taukovihellystä, kun Hushyar Aftab lakaisi Arsalan Azizin puolustuslinjan ja Laaksosen väliin niittaaman hyvän keskityksen sisään.

 

Desibelit nousivat, Iirot ei enää luovuta

 

Puoliajalla niin päävalmentaja Virtanen kuin kakkoskoutsi Sami Vahantokin nostivat desibelejä yläkentän pukusuojassa. Liekö se terävöittänyt iirojoukkuetta, mutta raumalaiset löivät takaa-ajollaan nimivahvan Åbon ahtaalle.

 

Kapteeni Patolan mainostama parantanut ilmapiiri ja itseluottamus näkyi erityisesti siinä vaiheessa, kun IFK pääsi 2-0-johtoon Riku Sjöroosin maalilla.

 

Iirot ei luovuttanut, vaan kavensi lähes välittömästi komealla syöttöyhdistelmällä, jonka viimeisteli itseoikeutetusti Patola. Hän puski vastustamattomasti Aallon lähes yhtä komean keskityksen kaukaa takakulmaan. Tällä kertaa katsomosta ottelua seuranneet TPS-maalivahtivalmentaja Tuomala ja vanhan joukkueensa piristynyttä ilmettä tarkastellut Hannu Touru saattoivat vain nyökytellä päätään hyväksyvästi.

 

Patola päätti lainata kiekkofilosofia

 

Patolan 70. peliminuutilla tekemän kavennusosuman jälkeen Iirot onnistui lyömään lukuisten erikoistilanteiden turvin paineen täysin turkulaisten maalille. Hati lisäsi entisestään epäselvyyttä Åbon alakerrassa nostamalla Patolan rinnalle kärkeen toppari Eetu Setäsen. Hämmennystä veto ainakin onnistui turkulaisleirissä aiheuttamaan, sillä IFK:n mediavastaava oli muistanut Setäsen panoksen vielä Twitterissä ottelun jälkeen.

 

Toinen mainittava veto oli fysiikkaihme Topias Lehtolan vaihtaminen jo puoliajalla oikealle laidalle Nico Rinteen tilalle. Viimeksi elokuun puolivälissä pelannut Lehtola osoitti esityksellään olevansa jatkossakin yksi varteenotteva vaihtoehto lisää valmennuksen kokoonpanokaavailuihin.

 

Jäi lopulta todella pienestä kiinni, ettei Iirot saanut tasoitusta. Setäsen tilalle puolustuslinjaan vaihdettu Matias Majapuro puski yhden Iiro Aallon vapaapotkun vain senttejä takatolpan ohi ja moni muukin Iipan lähettämä pallo jäi pyörimään vaarallisesti maalinedustalle aiheuttaen parranpärinästä päätellen kestämätöntä jännitystä ainakin IFK:n monissa liemissä keitetylle kakkosvalmentaja Kari Virtaselle.

 

- Lukkovalmentaja Risto Dufvaa lainatakseni: tänään kaaduimme eteenpäin. Aina ei voi voittaa, mutta koskaan ei saa antaa periksi, kapteeni Patola niittasi.

 

 

 

Iirot jatkaa viiden joukkoon nousemisen ja yhden ylimääräisen kotiottelun jahtaamista ensi sunnuntaina Äijänsuolla Vaasan IFK:ta vastaan.

 

Iirojen kokoonpano ÅIFK:ta vastaan: Mikko Laaksonen – Antti Horjanheimo (80. Matias Majapuro), Eetu Setänen, Vasile Marchis, Iiro Aalto – Mikko Valtanen, Niilo Hautala, Niklas Kuusio – Nico Rinne (46.Topias Lehtola), Juho Patola, Kristian Gustafsson (68. Benjamin Tuovinen).

 

Ottelun tilastot ja sarjataulukon löydät täältä.