Ennakko ÅIFK-Pallo-Iirot: Lounasbreikki tolppien välissä

19.9.2014

Iirovahti Mikko Laaksoselle lauantainen peli on amatöörijalkapalloilijan karua arkea. Hän käy torjumassa tolppien välissä kesken työpäivän.

Laaksonen työskentelee Turussa ravintola-alalla. Lauantaina tarjoilijan työt keskeytyvät muutamaksi tunniksi, kun ”Jonttu” käy lyömässä ÅIFK:n maalihanat kiinni Kakkosen läntisen lohkon ottelussa.

- Voitolla yöhön, mutta työhön, Jonttu riimittelee.

Iirot saa kiittää nöyrimmin Laaksosen työnantajaa Stefan's Steakhousea siitä, että ykkösveskari pääsee pallojen eteen Åboa vastaan. Laaksonen ehti jo vetäytyä kertaalleen Iirojen arjesta, mutta on ollut palattuaan todella vakuuttava.

Hati aikoo napata lelun pois

Laaksosen torjuntoja tarvitaan, sillä Iirot yrittää vielä kauden kolmessa viimeisessä ottelussa kiivetä ylöspäin sarjataulukossa. Tähtäimessä on nousta viiden joukkoon ja ansaita näin ensi kaudeksi yksi ylimääräinen kotiottelu.

Edessä on mukava testi, sillä lohkon ylempään keskikastiin kuuluva ÅIFK ehti voittaa neljä ottelua putkeen ennen kuin sarjajumbo Sporting Kristina yllätti sen viime viikonloppuna lukemin 2-1.

- Tiedossa on, että Åbo on nuori, liikkuva ja palloa hyvin liikuttava joukkue. Mehän puolustamme hyvin, nappaamme lelun pois ja pidämme sitä itse, Iirojen päävalmentaja Harri Virtanen suunnittelee.

Iirojen toinen tukikohta Turussa

Ottelu nostaa iirolaisista varmasti ainakin Matias Majapuron tukan pystyyn. Rauman OKL:ssa opiskeleva turkulainen edusti vielä viime kaudella ÅIFK:ta ja toimi välillä joukkueen kapteeninakin. Turusta on muodostumassa Äijänsuon lisäksi Iirojen toinen tukikohta, sillä Laaksosen ja Majapuron lisäksi kaupungissa pitävät ainakin väliaikaisesti majaansa myös Nico Rinne, Antti Horjanheimo, Niklas Kuusio ja Kristian Gustafsson.

Gustafsson opiskelee Turussa kone- ja tuotantotekniikkaa, Kuusio yliopistossa fysiikkaa ja kemiaa, Rinne urheiluhierontaa ja Horjanheimo puolestaan viittomakieltä.

- Meidän pojat osaavat näemmä käyttää käsiä ja päätään. Vielä kun niillä olisi jalkoja pelata futista, joukkueen kävelevä vitsikirja, huoltopäällikkö Janne Matinen letkautti.

ÅIFK-Pallo-Iirot Turun yläkentällä lauantaina kello 16