Hatin ajatuksia keskiviikon Länsi-Suomessa

3.9.2014


Sanomalehti Länsi-Suomi kävi haastattelemassa Pallo-Iirojen uusvanhaa päävalmentajaa Harri Virtasta. Jutussa kerrottiin Hatin taustoista ja suunnitelmista loppukauden suhteen.

 Hati on ollut niin pitkään mukana raumalaisessa jalkapallossa, että harva muistaa miehen tulleen Raumalle vuonna 1982. Ilveksen kasvatti tuli tuolloin auttamaan Pallo-Iiroja pelaajavahvistuksena.

Sittemmin Hati on ehtinyt paiskia pelaajana ja valmentajana hommia Pallo-Iiroille yli 30 vuotta. Valmentajana hän aloitti vuonna 1987. Iirojen edustusjoukkuetta Hati valmensi 1990-luvulla neljän kauden ajan. Sarjataso oli tuolloin Ykkönen.

- Ennakkojutuissa meidät tuomittiin aina varmoiksi tippujiksi, mutta selvisimme aina kuiville. Viimeisellä kaudella tarvitsimme tosin viimeisellä kierroksella myös muiden joukkueiden apua. Mutta silloinkaan emme pudonneet, Hati muisteli Länsi-Suomessa.

Ennen tätä kautta Virtanen piipahti miesten edustusjoukkueen puikoissa myös kaudella 2001, kun hän korvasi kesken kauden Risto Puustisen. Silloin pelastusprojekti ei onnistunut ja sarjataso vaihtui muutamaksi vuodeksi Kakkoseen.

Tänä vuonna loppukauden tavoite on jälleen säilyttää sarjapaikka.

- Jäljellä on viisi peliä, joista kolme kotona. Tarkoitus on nousta viiden parhaan joukkoon, mikä antaisi yhden kotipelin lisää ensi kaudelle, Virtanen linjasi paikallislehdelle.

Pelilliset tavoitteet ovat syntyneen iloisen ja rohkean ilmeen puhaltaminen entistä suurempaan roihuun. Virtasen aikana Iirot on toistaiseksi voittanut Sportingin (3-0) ja pelannut Kerho 07:n kanssa tasan (3-3).

- Haluan joukkueen pitävän palloa ja rytmittävän peliä paremmin.