Pysäyttääkö laivaa mikään – Masku kaatui vakuuttavasti

8.9.2014

Pallo-Iirot jatkoi tappiotonta menoaan Harri Virtasen alaisuudessa kaatamalla hallitun esityksen päätteeksi Maskun Äijänsuolla lukemin 2-0. Vasile Marchis iski kauden toisen ja Juho Patola jo 19. maalinsa.

Taistelevan ja iloisen peli-ilmeen jatkaminen ja pallollisen pelin kehittäminen, linjasi Harri Virtanen tavoitteeksi ensimmäiseen kotiotteluunsa Pallo-Iirojen peräsimessä tällä kaudella.

Joukkue toteutti päävalmentajansa linjaukset Maskua vastaan loistavasti. Pallo-Iirojen paatista ei saa enää Titanicia tekemälläkään vaan uhkea alus seilaa vakaasti kohti kirkkaampia vesiä.

- Olen tyytyväinen taisteluun ja joukkueena pelaamiseen. Lisäksi pelissä näkyy koko ajan myös pallollisessa pelissä harjoiteltuja asioita, Hati totesi.

Positiiviset muutokset on huomattu myös katsomossa. Twitterissä innokkaimmat lanseerasivat käyttöön jo häshtägin ”superhati”.

Puolustus löysi fläppitaulumallin

Valmentajalla oli toki syytäkin olla tyytyväinen, sillä sunnuntain kotiottelu oli kenties kauden tasapainoisin esitys Iiroilta. Joukkue pystyi nyt pitämään palloa jo mukavia jaksoja, mutta oli puolustussuuntaan vielä vakuuttavampi.

Eläimellisellä sinikeltaisella raivolla irtopalloihin iskenyt kotijoukkue onnistui pitämään Maskun kaukana vaarallisilta paikoilta. Maalivahti Mikko Laaksonen hoiteli muutamat kauempaa tulleet laukaukset vuorenvarmasti ja saikin keskittyä lähinnä pitämään jakaustaan pelimuotissa.

- Jos välillä tällä kaudella meidän puolustusmuoto on ammuttu kentälle haulikolla, niin tämä oli enemmän fläppitaulumalli. Kun jokainen paiskii tuollaisella liekillä hommia, siellä maalilla on aika mukava seisoskella ja kuitata nollapelimerkintä Palloverkkoon, Laaksonen kommentoi.

Avausmaalissa puhui kokemus

Masku oli helisemässä varsinkin Iiro Aallon vasemmalta laidalta lähettämien pystyavausten ja puolustajakonkarin erikoistilanteiden kanssa. Iirojen avausmaali rakennettiin lähes 80 vuoden kokemuksella, kun Aalto löysi kulmapotkusta legendaarisella vasurikierteellään Vasile Marchisin. Amarillon aurinkoisimman pelaajan otsa ohjasi pallon tolpan kautta takakulmaan.

Aallon avauksista pääsivät nautiskelemaan puolestaan kolmella iirovaaripallolla palkittu Niklas Kuusio ja keskushyökkääjä Juho Patola.

Patola pääsi Aallon ja Nico Rinteen maukkaista tarjoiluista muutamankin kerran nokikkain maalivahdin kanssa. Viimeistely onnistui kuitenkin vasta lisäajalla, kun Maskun veskari Ville Seppänen haparoi ”Nyyttipuhvelin” pienestä kulmasta yskäisemän kanuunan kanssa.

Sarjapaikan suhteen näyttää hyvältä

Maali oli Patolle jo kauden yhdeksästoista. Sillä irtoaa lohkon maalipörssissä kahdeksan osuman kaula perässä tuleviin Närpes Kraftin Jonas Granforsiin ja VIFK:n Travis Cantrelliin.

- Se maali oli vain hieno kruunu. Tällaisten pelien jälkeen on vain ylpeä, että saa olla tällaisen jengin kapteeni. Jos jatketaan tällä sinikeltaisella sydämellä, niin me kuulutaan aivan sarjataulukon toiseen päähän, Patola sanoi.

Iirot on myös hyvää vauhtia sinne nousemassa. Kun FC Hämeenlinna hävisi sunnuntaina kriittisen ottelun Ilves-Kissoille, Iirot kasvatti eron putoamisviivaan jo kymmeneen pisteeseen. Lohkon kakkossijaan ja ÅIFK:hon on puolestaan matkaa enää kuusi pistettä.

 

Iirojen kokoonpano Maskua vastaan (4-3-3): Mikko Laaksonen - Antti Horjanheimo, Eetu Setänen, Vasile Marchis, Iiro Aalto - Miikka Pertola (79. Arttu Mäki-Arvela), Niilo Hautala, Mikko Valtanen (67. Benjamin Tuovinen) - Niklas Kuusio, Juho Patola, Nico Rinne (85. Kristian Gustafsson).

Ottelun tilastoja ja sarjataulukkoa voi ihastella Palloverkossa.

Iirot kohtaa seuraavaksi ensi sunnuntaina Äijänsuolla Tampereen Palloveikot.