Aaro lähtee Milanoon!

18.8.2013Raumalla järjestetyltä AC Milanin leiriltä valittiin kolme pelaajaa International AC Milan Football Camp Day -tapahtumaan.

Elokuun ensimmäisellä viikolla Äijänsuolla pidetylle AC Milanin jalkapalloleirille osallistui kaikkiaan 87 tyttö- ja poikajalkapalloilijaa. Viikon aikana pelaajien suorituksia seuranneet Milanin valmentajat valitsivat kolme pelaajaa, joilla on mahdollisuus osallistua International AC Milan Football Camp Day -tapahtumaan lokakuussa 2013 Milanossa.

Yhtenä näistä kolmesta pelaajasta ja ainoana palloiirolaisena Milanoon lähtijäksi valittiin E03-joukkueen Aaro Salonen.

Valinta tuli Aarolle ja vanhemmille täytenä yllätyksenä, olihan leiriläisiä lähes sata.

Milanoon Aaro ja vanhemmat Tapani ja Nina lähtevät hämmennyksen vallassa, sillä toistaiseksi ei ole mitään tietoa siitä, mitä on luvassa.

– Tarkempi aikataulu on tulossa myöhemmin. Nyt tiedämme vain sen, että lokakuussa lähdetään, Tapani-isä kertoo.

 

Pallo jalkaan jo kolmevuotiaana

 

Aaron jalkapalloharrastus alkoi jo 3-vuotiaana ja lisäksi hän on kaikki nämä vuodet pelannut itseään vanhempien kanssa ja niinpä taitoa on kertynyt yllin kyllin. Joten ihan perusteetta eivät italialaisvalmentajat Aaroa valinneet.

Eivätkä hänen taitonsa ole ilmaiseksi tulleet, vaan kaiken osaamisen ja pelitaitojen takana on vuosien kova työ.

– Aaro on harjoitellut lähes päivittäin lilliputeista saakka. Esimerkiksi kevään omatoimissa harjoitteluvuoroissa treenasimme hallilla 8-12 -tuntia viikossa. Siihen päälle vielä oman joukkueen harkat ja pelit, Tapani-isä kertoo ja painottaa samalla, että koko ajan pitää mennä lapsen ehdoilla.

– Sen tähden pitää välillä vetää käsijarrusta, jotta Aaro saa tarpeeksi lepoa. Vaikka mieli tekisinkin kentälle isä tähdentää.

Millainen junioripelaaja Milanoon sitten lähtee?

– Aaroa on aika helppo motivoida, hän tekee mitä tarvitaan, sekä harjoituksissa että peleissä, kuvailee Tapani-isä.

– Hän on periksiantamaton ja viimeisen vuoden, puolentoista aikana Aarosta on tullut rohkeampi ja kovempi kamppailutilanteissa. Siitä on yhdessä puhuttu, että jos ottaa kovaa, niin pitää myös itse olla valmis ottamaan myös kovaa peliä vastaan.

 

Ensin koulu, sitten jalkapallo

 

Aaro siirtyi FC Raumasta Pallo-Iiroihin kolme vuotta sitten, kun F03 -joukkue perustettiin. Hän on syntynyt vuonna 2004 ja on vuotta muita nuorempi, mutta siihen hän on jo viisivuotiaasta saakka tottunut.

Mieluiten hän pelaa keskikentällä vasemmassa laidassa, mutta välillä myös oikeana pakkina.

– Sekin on ihan hauskaa. Mutta kärjessä en halua pelata, koska en osaa, hän nauraa.

Aaro ei haaveille pelaamisesta missään maailmankuulussa joukkueessa, vaan haluaa edetä päivän kerrallaan. Sen hän kuitenkin suostuu paljastamaan, että yhtenä toiveena on päästä joskus pelaaman Pallo-Iirojen edustusjoukkueessa.

Vanhemmatkin ovat maltillisilla linjoilla.

– Ensin hoidetaan koulu ja sen jälkeen tulee jalkapallo. Aika sitten näyttää, missä ollaan, Tapani ja Nina tuumaavat.

 

Aaron lisäksi valittiin Aada Nurmi (EuPa) ja Marcus Walden (EuPa).