AC Milan Junior Camp onnistui yli odotusten!

12.8.2013

Viisipäiväinen AC Milanin ammattilaisvalmentajien 5.-9.8. vetämä jalkapalloleiri saatiin päätökseen perjantaina Äijänsuolla.

Leirille osallistui kaikkiaan 87 tyttö- ja poikajalkapalloilijaa iältään 7-15-vuotiaita, jotka saivat harjoitella päivittäin viisi tuntia AC Milanin valmentajien johdolla Äijänsuon urheilukeskuksessa. Valmentajina toimivat Lorenzo Sodero, Luigi Tonetto, Alberto Cecchin ja Davide Cremaschi.  He ovat kaikki käyneet Milanossa yliopistopohjaisen Jalkapallovalmentajatutkinnon (maailmassa ainoa jalkapallovalmentajille suunnattu yliopisto). Valmentajina he ovat vähintään Uefa B-tason valmentajia.

Junior Campin järjestelyistä vastannut Pallo-Iirojen Henni Viljanmaa oli erittäin tyytyväinen viikon antiin.

- Sää oli mitä mainioin ja ennen kaikkea valmentajat olivat todellisia ammattilaisia. He nauttivat silminnähden työstään ja loivat leirille ahkeran, mutta samalla iloisen ja aurinkoisen tunnelman. Enpä usko, että kovinkaan moni muu valmentaja olisi niin usein juossut kesken harjoitusten kentälle antamaan pelaajille ”läpyjä” hyvistä suorituksista, Henni vinkkaa.

Monipuolisen ja välillä vaativankin harjoittelun vastapainoksi italialaisvalmentajat muun muassa näyttivät jalkapallovideoita ruokatunnilla.

- Kaikesta näkyi, että valmentajat halusivat juniorien viihtyvän myös kenttien ulkopuolella. Heillekin tuli välillä hiki, kun he pelasivat hippaa innokkaiden leiriläisten kanssa, Henni kuvailee AC Milanin kansainvälisen tason jalkapallovalmentajien asennetta.
 

Leiripäivien ohjelma:

Harjoituksia 1+1 tuntia, ruokatauko tunti, jalkapallovideoiden katselua tunti, teemapelit 1 tunti, turnaus 2 tuntia + välipalatauot.

Torstaina pelattiin leirin mestaruusturnaus. Leiriläiset jaettiin joukkueisiin niin, että jokaisessa joukkueessa pelasi eri-ikäisiä junioreja. Turnauksessa pelasi kahdeksan joukkuetta: Brasilia, Espanja, Uruguai, Portugali, Italia, Argentiina, Japani ja Saksa. Joukkueiden valmentajina toimivat Pallo-Iirojen valmentajat ja ohjaajat, Milanin valmentajien scoutatessa pelaajia. Mestaruuden leikkimielisessä turnauksessa vei Brasilia.

Viikon aikana pelaajien suorituksia seuranneet Milanin valmentajat valitsivat kolme pelaajaa, joilla on mahdollisuus osallistua International AC Milan Football Camp Day -tapahtumaan lokakuussa 2013 Milanossa. Valitut pelaajat Rauman leiriltä olivat: Aaro Salonen, Aada Nurmi ja Marcus Walden. 

 

Leirikuvia pääset katsomaan täältä: http://www.palloiirot.fi/ac-milan-junior-camp/leirin-kuvat/