B-tytöt jatkoivat puhdasta ja voitokasta sarjaansa kotipelillään RaiFu:a vastaan!

17.8.2013

B-tytöt täräyttivät kahdella oikealla hattutempulla vierasjoukkueen tappio niskassa kotimatkalle lukemin 6-0 (2-0). Maininnan arvoinen asia on myös, että tyttöjen maaliin ei ole tehty vielä ensimmäistäkään maalia.

Pelissä oli uusi momentti. Peli pelattiin vesisateessa, joka toi omaa ja uutta maustetta peliin. Taisi muuten olla kauden ensimmäinen vesikeli. Valmennus muistutti joukkuetta vesikelin avainasioista, jotka tuli huomioida. Pelin alku oli hieman varovaista ja hermostunutta, mutta eipä vastustajankaan aikaansaannokset olleet varmastikaan parasta luokkaa. Muutaman metrin hätäiset syötöt ja paitsiot kertoivat edellä olevasta. Kun alun pienistä murheista selvittiin, alkoi kuitenkin koko joukkueen yhtenäinen ilotulitus!

Kaksi oikeaa hattutemppua siis ratkaisi voiton tänään. Ensimmäisen teki Selma Laaksonen pelikellon näyttäessä 17´, 38´ ja 42´ ja siitä jatkoi Laura Varjo ajassa 51´, 55´ ja 64´. Kaikkia maaleja voisi kutsua alhaalta rakennetuiksi ja viimeistelyltään huolellisesti tehdyiksi maaleiksi. Painopisteen muutoksia,1vs1 ohituksia, josta kuljetus ja syöttö ohi maalivahdin, läpiajoja, josta syötöt ohi maalivahdin. Kun vielä joukkueen puolustuspeli on tiivistä ja yhtenäistä, ei vastustajalla ollut kovinkaan paljon tehtävissä. No kaukolaukauksilla yrittivät, mutta kun maalissa pelaa varma otteinen maalivahtimme Riina Ketola, niin lukemat ovat enemmän kuin ansaitut.

Maaleja siis mätätään vastustajan verkkoon yhteispelillä ja omaa maalia varjellaan tiukasti ja tiiviisti. Ei nämä otteet ole tulleet taikomalla, vaan tytöt ovat olleet halukkaita oppimaan niissä useissa harjoituksissa ja peleissä kauden aikana. Jokainen tapahtumahan on aina oppimistapahtuma, jossa oppimiselle on suotava aikaa. Tekeehän meistä jokainen opin alussa enemmän virheitä, joka on onnistumisen edellytys, ennen kuin se paras osaaminen näkyy lopputuloksessa, siis pelin tuloksessa. Nyt työ kantaa hedelmää. Jatkossa tyttöjen tulee keskittyä omien tehtäviensä hoitamiseen mahdollisimman hyvin, joka omalta osaltaan auttaa joukkuetta selviytymään pelin vaatimista haasteista entistä paremmin. Pelihän on jatkuvaa oppimista!