Iiroille vieraita Turusta

1.8.2013


Miesten Kakkonen jatkuu Pallo-Iirojen osalta jälleen lauantaina. Kello 16.00 alkavassa ottelussa vastassa on ÅIFK.

Pitsiperjantain karnevaalimeininki on enää kaunis muisto, kun lauantai-iltapäivällä taistellaan jälleen pisteistä. Iirot lähtee otteluun takanaan huikaiseva 7-2 ryöpytys FC Hämeenlinnaa vastaan. Vierailija Åbo IFK puolestaan kaatoi viime sunnuntaina Tampereen Pallo-Veikot luvuin 4-0. Iirot on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä 29 pisteellä, ja ÅIFK kuusi pistettä perässä sijalla kuusi.

Kotijoukkueen kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, kun viime ottelussa loukanneen Nico Rinteen jalka ei ole parantunut odotetulla tavalla. Maalissa nähdään tämän kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Mikko Laaksonen. Huhtikuussa nilkkansa murtanut Vasile Marchis on palannut joukkueharjoituksiin. Jos kaikki menee hyvin, nähdään 'Vasu' kentällä elokuun loppupuolella.

Hyvä harjoitusviikko takana

Seitsemän välipäivää ennen tulevaa ottelua on mahdollistanut pitkästä aikaa aikaisempaa kovemmat harjoitukset. Valmennus laittoi joukkueen juoksemaan alkuviikosta, jotta yksikään ei leijailisi enää viime pelin tunnelmissa. Lauantaina ei mitään heru ilmaiseksi ja nyt vaaditaan jälleen raakaa työntekoa kolmen pisteen eteen. FC Jazzin jäätyä tasapeliin TPV:tä vastaan, on nyt sauma kuroa eroa umpeen.

Kapteeni Juho Patola tietää, että nyt on tartuttava tilaisuuteen:

- Totta kai sitä innostui, kun illalla vaimokkeen kanssa tuli rätkytettyä teksti-tv:tä ja huomasi mansikkapaitojen jääneen tasuriin. Nyt on meidän paikka käyttää tilaisuus hyväksi.

Hän paaluttaa myös, että viime pelistä on otettava oikeat asiat mukaan tulevaan otteluun:

- Nyt on pidettävä huoli, ettei kukaan kuvittele viime pelin sarjatulen jatkuvan automaattisesti. Homma lähtee nollista ja nyt on munkin vaihdettava taas insinöörikuteet pois ja lyödä hikiset haalarit niskaan. Itseluottamus, työmäärä ja tehokkuus maalipaikoissa. Siinä on ne ainekset, joilla turkulaiset kaatuu.

Pallo-Iirot - ÅIFK lauantaina Äijänsuolla klo 16.00!