B-tytöt voittivat "paikallispelissä" FC Rauma/K-futis YJ:n!

25.6.2013

Mielenkiintoinen "paikallispeli" sai mukavan päätöksen, kun B-tytöt vierasjoukkueena voittivat FC Rauma/K-futis YJ:n 1-4 (1-2) Äijänsuon stadionin helteessä pelatussa pelissä! Mielenkiintoisen siitä toi, kun viimeisen puolentoista vuoden aikana pelaajamme tekee ensimmäisen kerran "hattutempun" ja voitamme pelin, jossa olemme olleet ensiksi tappiolla!

Peli alkoi kaikkea muuta kuin tyttöjen hallinnassa. Liekö jännityksellä ollut aihetta, kun tytöt eivät kyenneet millään pääsemään siihen aktiivisuustasoon, jolla pelin hallinta saadaan itselle. Pienet virheet kertaantuvat ja paine tyttöjen maalilla kasvaa. Kauan ei tarvinnut vastustajan maalia odotella. Peliä oli pelattu 10´, kun vastustaja pääsee läpiajoon. Maalivahtimme Taru Varjo torjuu ensimmäisen "laukauksen", mutta "riparin" vastustaja laittaa maaliin lukemiksi 1-0. Peli jatkuu saman kaltaisena ja valmennus pohtii muutoksia. Muutos on se, että Selma Laaksonen siirtyy topparin paikalta keskialueelle ja tekemään sitä missä hänen vahvuutensa 1vs1 pelaamisessa tulee esiin. Vastaavasti Rosa Ketolan vahvuus pallollisena pelaajana pääsee topparin paikalla paremmin esiin. Vaihto alkoikin kääntää peliä vastustajan kenttä päätyyn. Kun peliä oli pelattu 22´, Selma kuljettaa rohkeasti "boksin" sisään ja vastustajalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin kaataa Selma ja tuomari näyttääkin rangaistuslaukausta. Rangaistuslaukausta menee laukaisemaan Laura Varjo, joka  tasoittaa pelin varmasti lukemiin 1-1. Kauan ei tarvitse odottaa johto maalia. Kun peliä on pelattu 29´, Sanni Lepistö löytää läpisyötöllä Laura Varjon joka tekee illan toisen osumansa 1-2. Näistä lukemista lähdettiinkin puoliajalle.

Toinen jakso alkaa siitä mihin ensimmäinen jäi. Tytöt saavatkin kulmalipun tuntumasta vapaapotkun, jota meni juonimaan Rosa Ketola. Rosan "juoni" oli KOMEA ja kova suora vapari takanurkkaan lukemiksi 1-3 pelin 44´. Pelin pelaaminen ja rytmittäminen jatkuu tytöillä laadukkaampana, jolloin myös pelin hallinta pysyi joukkueella. Kun peliä oli pelattu 73´, päästiin "hattutemppuun" ja loppulukemiin, jonka tarjoili Helmi Sipilä loistavalla syötöllä Laura Varjolle, joka teki kolmannen maalinsa lukemiksi 1-4. Loppu olikin "pelailua", olihan kuuma helle jo tehnyt tehtävänsä joukkueiden pelaajille.

Niin se toinen mielenkiintoisuus, tämä oli ENSIMMÄINEN peli 1,5v, kun B-tytöt tulivat tappioasemasta voittoon! Nyt on tämäkin "apina" selätetty ja päästään sarjan viimeiseen peliin, joka pelataan Lauantaina 29.6 Äijänsuon stadionilla klo:16:00 Kaapo 2 vastaan. Tervetuloa!