Edustukselle vieraita Kristiinankaupungista

23.5.2013


Pallo-Iirojen kotiputki jatkuu jälleen tulevana sunnuntaina Äijänsuolla. Tällä kertaa vastaan asettuu Sporting Kristina.

Sunnuntain ottelu on jo Iirojen tämän kauden viides kotiottelu. Raumalaisyleisö pääsee jälleen seuraamaan sarjakärjessä porskuttavan Iiro-miehistön otteita tutusta ja turvallisesta Äijänsuon betonikatoksesta. Iirot on pystynyt alkukauden otteillaan luomaan Äijänsuosta vastustajille vaikean pelipaikan. Neljä kotiottelua maalierolla 6-0 antaa muille joukkueille selkeän signaalin, että täältä ei heru mitään ilmaiseksi. Toivoa sopiikin, että puhdas kotisaldo ja sarjan piikkipaikka toisivat vielä enemmän yleisöä paikan päälle seuraamaan hyvässä lennossa olevaa kotijoukkuetta.

Vierailija Sporting on aloittanut kautensa kahdella voitolla sekä kahdella tappiolla. Iirojen mystinen tarkkailija kertoi raportissaan tämän kauden muukalaislegioonan olevan selvästi pelaavampi, kuin viime kaudella. Erityisesti joukkueen keskikentän keskusta on erittäin pallovarma. Kärjessä Sportingilla pelaa FC Jazzista tuttu nopea ja arvaamaton Sekou Konate.

Iiro Aalto tekemässä paluuta

Kotijoukkueen suunnalta kuuluu hyviä uutisia. Kaksi viime ottelua polvivamman takia huilannut kehäkettu Iiro Aalto on harjoitellut joukkueen mukana ja saattaa olla mukana viikonlopun mittelössä. Niklas Kuusio on puolestaan kärsinyt pienestä nivusvaivasta ja hänen pelaamisensa on vielä epävarmaa. Muutoin joukkue pääsee otteluun terveellä miehistöllä.

Kristiinankaupunkilaisten puolella kenties mielenkiintoisin pelaaja on Raumalla opiskeleva ja Iirojen mukana harjoitellut Topias Lehtola. Sisäpiiritietojen mukaan Lehtola on yrittänyt horjuttaa joidenkin kotijoukkueen pelaajien henkistä tasapainoa. Nähtäväksi jää kenen "fati" kestää ja kenen ei. Mielenkiintoista on myös nähdä, kuinka tarkkaan Lehtola on vuotanut talven aikana esille tulleita Iirojen huippusalaisia pelillisiä nyansseja.

Pallo-Iirot - Sporting Kristina
Sunnuntaina 26.5. klo 18.30
Äijänsuon stadionilla