Tuomala torjui Iirot voittoon

29.4.2013


Vaikean ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue sai pakettinsa kasaan ja nousi 2-0(0-0)-voittoon Hämeenlinnan Härmää vastaan.

Pallo-Iirojen vieraaksi saapui sarja-avauksensa pelannut Hämeenlinnan Härmä. Vierailijoiden paletti on elänyt vahvasti kauden alla ja joukkue sai aivan kauden kynnyksellä vahvistuksia. Viime kaudella Iirojen rekordi Härmää vastaan oli puhdas kolmella voitolla.

Härmä tuli otteluun äärimmäisen kovalla latauksella, kun taas Iirojen lataus näytti jääneen jonnekin muualle. Vierailijat olivat koko ensimmäisen puoliajan selvästi parempi niin pallollisessa, kuin kaksinkamppailupelaamisessa. Ajoittain peli näytti suorastaan Isät vastaan pojat -meiningiltä. Kotijoukkueen korkealla pelannut puolustuslinja sekä huono prässi pallolliseen pelaajaan oli osoittautua kohtalokkaaksi ensimmäisellä puoliskolla. Härmä sai jatkuvalla syötöllä annettua kontrolloituja krouveja palloja Iiro-puolustuksen selustaan, jonne Anssi Laine oikea-aikaisesti juoksi. Ainoastaan Jani Tuomalan gamesaverit pitivät lukemat maalittomana.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen tapahtui valitettava tilanne. Iirojen tukipilari Vasile Marchisin nilkka vääntyi pahasti kaksinkamppailutilanteessa. Vasun tuskaisesta kierimisestä saattoi jokainen päätellä, että nyt kävi pahasti. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa todettiin nilkan murtuma.

Lehtonen herätteli joukkuetta puoliajalla

Äijänsuon talviharjoitteluhallissa kaikuu vieläkin päävalmentaja Pasi Lehtosen puoliajalla paaluttamat sanat. Lehtonen teki selväksi, että nyt oli viimeinen hetki herätä taistoon. Pallon ja ukkojen oli liikuttava nopeammin, jottei Härmä pääsisi iholle käyttämään fyysisyyttään. Jussi-Pekka Savolainen vaihdettiin samalla kentälle tuomaan juuri sitä liikettä ja pallovarmuutta.

Lehtosen palopuhe tuntui auttaneen, kun toisella jaksolla nähtiin täysin erilainen kotijoukkue. Pallo liikkui huomattavasti nopeammin ja ennen kaikkea syöttöjen laatu oli selkeästi parempi. Iirot jauhoi omaa peliään ja alkoi saada painetta vastustajan maalille. Toista puoliaikaa ehdittiin tahkoa vajaa kymmenen minuuttia, kun Stanley Ukwuoma niittasi oman vetonsa karat maalin kattoon. Viimeistään johto-osuma nosti taistelufiiliksen vieläkin korkeammalle.

Mitä pidemmälle ottelu eteni sen selvemmin hämeenlinnalaisten bensa alkoi loppua. Kentälle muodostui koko ajan enemmän tilaa ja Iirot jatkoi myllyttämistä. Helpottava toinen osuma oli jo lähellä Nico Rinteen jysäytettyä reitensä tyhjäksi. Pallo ristikon kautta maaliviivalle eikä vielä tänä päivänäkään ole varmuutta kävikö pallo maalin puolella.

Kuoliniskua jouduttiin odottamaan lisäajalle saakka, kun Rinne napautti Niilo Hautalan syötöstä pallon maaliin. Merkittävää on se, että joukkue on tehnyt kahdessa ottelussa kolme maalia lisäajalla. Ottelun loppu olikin sitten raumalaisten pallottelua ja loppuvihellyksen odottelua.

Iirojen kokoonpano eilen:
Tuomala
Horjanheimo
Marchis <-> 31' Setänen
Salminen
Aalto
Hautala
Kuusio <-> 46' Savolainen
Valtanen <-> 57' Nyholm
Rinne
Ukwuoma
Patola 'C'

Maalit:
Ukwuoma 52'
Rinne (Hautala) 90'

Seuraava ottelu ensi sunnuntaina vieraskentällä Närpes Kraftia vastaan.

Pallo-Iirot toivottaa Vasulle pikaista paranemista!