Hörkön paluuottelu sunnuntaina

3.5.2013


Pallo-Iirot matkaa sunnuntaina Närpiöön mukanaan kaksi uutta pelaajaa, kun ex-kapteeni Kimmo Hörkkö ja Jere Kyrkkö ovat myös matkassa. Vaikka joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten, niin moni asia on muuttunut.

Iirot oli sarja-avauksessa melko suvereeni kaataen Närpes Kraftin lukemin 3-0. Palloliiton lottokone on arponut jo kolmannella kierroksella joukkueet uudelleen vastakkain. Viime ottelun jälkeen kummankin joukkueen kokoonpanoissa on tapahtunut isojakin muutoksia.

Närpiöläisten ykköspyssy Mario Rac lähti Interpolin tarjoamalla lennolla Kroatiaan viettämään hieman erilaista lomaa. Racin jättämää aukkoa Kraft paikkasi hankkimalla neljä uutta pelaajaa. Hyökkäykseen Vepsu-hylkiö Kim Böling sekä EIF:stä jenkkikärki Yannick Smith. Paluun keltanuttuun tekevät Mårten Grandell sekä Kevin Linton.

Raumalaismiehistön vahvistukset eivät juuri esittelyä kaipaa. Viime kauden jälkeen ehdottoman lopettamispäätöksen tehnyt Kimmo Hörkkö palaa kentille. Syvärauman Clint Eastwoodin vaikutus niin henkisellä kuin pelillisellä puolella on kiistaton. Toinen hankinta on viime kaudella futsalin Ykkösessä dominoinut feenikslintu Jere Kyrkkö. ”Jeppis” tuo Kimmon tavoin fyysisyyttä joukkueen konehuoneeseen.

Härkäviikko edessä

Sunnuntain ottelusta starttaa Iirojen härkäviikko. Kahdeksaan päivään kolme kovaa ottelua. Kraftin lisäksi vastaan tulee FC Jazz sekä Tampereen Palloveikot. Hörkkö kuitenkin muistuttaa, että peli kerrallaan mennään.

- Suurin virhe olisi lähteä jo miettimään esimerkiksi Satakunnan derbyä. Keskitytään vain siihen seuraavaan matsiin, vaikkakin mulle härkäviikot kyllä sopii, Kimmo vakuuttaa viitaten lempinimeensä ”Härkään”.

Hyvä tulos Kraft-pelistä olisi omiaan tuomaan lisävirtaa raskaaseen viikkoon. Helpolla voittoa ei varmasti Närpiöstä irtoa. Närpiöläiset eivät ole osuneet kertaakaan kahdessa ensimmäisessä ottelussaan, ja omissa on kolissut peräti kymmenen kertaa. Vastaan asettuukin varmasti äärimmäisen latautunut kotijoukkue. Mutta yksi asia on varma – Kimmo Hörkkö on valmis!

- Kyllä tässä jo on odoteltu sitä matsia. Meikäläinen on jo viikon verran prässännyt pelikamoja valmiiksi, Hörkkö pärisee pakasta vedetyn näköinen tuulipuku päällään.