A-juniorit tainnutti sarjakärjen

17.9.2012


Pallo-Iirojen A-pojat järjesti Äijänsuon yleisölle todellisen jännitysnäytelmän sunnuntai-iltapäivän kunniaksi. Hurja taistelu toi hienon 2-1 –voiton FC Espoosta.

 

SM-karsintasarjapaikkaa tavoitteleva ryhmä elää tällä hetkellä hienoja aikoja. Pitkä kausi huipentuu toinen toistaan kovempaan otteluun. Kovat panokset saattaisivat kipsata joukkueen, mutta ei Jukka Nissin luotsaamaa miehistöä.

Vierailijat aloittivat vahvasti

FC Espoo tälläsi kaasun pohjaan heti alkuvihellyksen kajahdettua ilmoille. Vierailijat vyöryivätkin alkuminuuteilla vahvasti laidoilta Iirojen tukkiessa keskustan. Espoolaisten huristelu toikin tulosta, kun 15 minuutin pelin jälkeen Bajram Xhafa pääsi niittaamaan vieraat johtoon.

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan alkoi saamaan myös omaa pallollista peliään käyntiin. Erityisesti Iirojen tulosyksikön duo Mikko Valtanen - Niklas Kuusio myrskysi kerta toisensa jälkeen hyökkäyspäädyssä. Kaksikon yhteispeli oli niin lempeää ja aistikasta, että herkimmät katsojat varmasti tirauttivat pienet kyyneleet.

Vieraat eivät kauaa saaneet johtoasemastaan nauttia, kun Iirot tuli jo tasoihin Kuusion maalilla. Maaliin maagisen syötön tarjoili Valtanen. Vain reilut viisi minuuttia tästä ja osat vaihtuivat, Kuusio tarjoili ja Valtanen viimeisteli. Viimeistään tuo osuma sytytti raumalaiset infernaaliseen taisteluun.

Näytelmä sai arvoisensa lopun

Loppua kohden vieraat saivat jälleen mylläkkää kotijoukkueen maalille. Iirot löivät luukut kiinni ja pääsivät iskemään pari kertaa terävästi vastaan. Tuomas Vuorella oli tilaisuus ratkaista peli, mutta hurja yskäisy pamahti tolppaan. Mahtoikohan kaveri ajatella, että tarjotaan nyt yleisölle kunnon draamaa loppuun asti.

Pallo pomppi välillä uhkaavasti lähes Iirojen maaliviivalla, mutta uhrautuva puolustaminen pelasti takaiskuilta. Sankarin viitan itselleen varasti kuitenkin kotijoukkueen tolppien välistä löytyvä rokkari. Vain pari minuuttia ennen loppua vierailijoiden pelaaja lähetti paristakympistä kierteisen sijoituksen kohti takaylänurkkaa. Tilanne näytti varmalta maalilta, kunnes jostain väkijoukon takaa singahti taivaalle Lauripekka Muurinen. Muurisen liimaus yläkulmasta oli niin käsittämätön, että mikään superlatiivi ei sille oikeutta tee.

Pallo-Iirot kesti loppuun asti ja kairasi huikean voiton tappioitta porskuttaneesta FC Espoosta.

Taistelu jatkuu jo torstaina Satakunnan derbyssä

Iirojen urakka jatkuu elämän ja kuoleman pelissä, kun torstaina Porin Herralahdessa vastaan asettuu rakas vihollinen FC Jazz. Kumpikin joukkue taistelee samasta karsintapaikasta, joten odotettavissa on entistä hurjempi taisto!