FC Jazz kumoon huippuvireisen Juho Patolan osumilla

19.4.2012


Pallo-Iirot kuumenee lähestyvään kauden avaukseen. Keskiviikkona kaatui FC Jazz lukemin 2-1 (1-1).

Kukapa olisi niin hullu, että laskisi kätensä tulikuumalle hellanlevylle tai tunkisi sen nuotioon. Hyvin harva. Ehkäpä juuri siksi niin monella puolustajalla tuntuu olevan tällä hetkellä vaikeuksia saada kuriin Pallo-Iirojen hyökkäyksen ykkösratsu Juho Patolaa.

Keskiviikkona Patola naulasi treenikauden osumansa numerot kymmenen ja yksitoista. Nyyteistä neljä on syntynyt Suomen Cupissa. Maaliahne futisnauta on naulannut jo viidessä ottelussa kaksi maalia.

- Tietysti hienoa huomata, että se viime kauden maalihana vuotaa edelleen. Mutta toisaalta vaihtaisin hattutempun kolmeen pisteeseen, kun tosipelit alkavat, työnteolta suorastaan lemuava Patola nöyristeli pelin jälkeen.

Horjanheimo tarjoili tuplacappucinot

Varsinkin "Nyyttipuhvelin" toinen osuma oli melkoisen silmiähivelevää katseltavaa. Toiselle jaksolle kentälle tullut oikea pakki Antti Horjanheimo pisti Jazzin puolustuksen tuplacappucinolle ja murtautui rangaistusalueelle. Kellonsepäntyönä tehty syöttö Patolan tulikuumaan lapikkaaseen ja hyvä, ettei pallo sulanut ennen kuin se upposi tolpan juureen. Tarjoilun laatu ei jäänyt Patolalta huomaamatta.

- On suorastaan häpeällistä joukkuekavereita kohtaan, etten tehnyt enempää maaleja. Keskikentältä ja puolustuksesta saakka tuli kyllä maukkaita läpisyöttöjä, Patola ruoski.

Ettei tämä menisi pelkästään Patolan vaaleanpunaiseksi kehumiseksi, niin mainittakoon, että Iirot olisi voinut voittaa ottelun huomattavasti selvemmin. Kaksi ja samalla molemmat joukkueensa maalit tehnyt kärkimies oli ilman muuta ottelun sankareita, mutta kaudella ruuvia on kiristettävä vielä asteen verran. Iirot olisi voinut tappaa pelin, mutta antoi nyt Jazzin roikkua mukana. Se oli kostautua ja kaudella kostautuminen maksaa pisteitä.

Patola oli maaliensa lisäksi ainakin neljästi nokikkain Jazz-veskari Janne Järnstedtin kanssa.

Marchisin ei ole syytä naulata nappuloitaan seinään

Porilaiset juoksuttivat otteluun erittäin nuorekkaan kokoonpanon, johon Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen vastasi niin ikään kokeilupitoisella miehistöllä. Tauolla hän juoksutti sisään ykkösnyrkistään Iiro Aallon, Antti Horjanheimon, J-P Savolaisen ja Juuso Aallon. Lisäksi nuoret Jonas Nyholm ja Mikko Valtanen toivat energiaa Iirojen hyökkäyspeliin ja Jazzin puolustus oli helteessä.

Innokas hyökkääminen maksoi muutaman vaarallisen vastaiskun, joista yksi siunasi tyhjän maalin punapaitojen Niko Pelkosen eteen. Neljääkymmentä käyvä Vasile Marchis näytti, että naula ja vasarat kuuluvat vielä toviksi rautakaupan hyllylle ja venytti laukauksen eteen pelastaen varman maalin.

Iirojen voitosta huolimatta raumalaisten kaulaan ripustetaan piirin Valiosarjan hopeiset mitalit, sillä Jazz voitti ensimmäisessä ottelussa Porissa 4-0.