SalPa väänsi voiton Iiroista

6.2.2012


Edustusjoukkue avasi helmikuun harjoitusottelut 2-3-tappiolla Salon Palloilijoile.

Kotijoukkue esitteli talviharjoitteluhalliin vaivautuneille nurmikenttäshakin ystäville vauhdikkaan ottelun, hienoja syöttökuvioita ja lopulta tappion talvista kitkeryyttäkin.

Pallo-Iirot pelasi ensimmäisen puoliajan jalkapalloa, joka sai varmasti pinnalta niin tyynen rauhallisen valmentajahahmon Pasi Lehtosenkin tuntemaan sisimmässään tyydytyksen hentoa hyväilyä. Pallon ja miehien liikkeestä on paasattu treenikentillä ja lehtien sivuilla kyllästymiseen asti, mutta kun se käytönnössä toimii, kuten SalPaa vastaan noin 45 minuuttia ottelusta toimi, on katsojista vastustajan huoltajaan kaikilla melkoisen mukavaa.

Pallo-Iirojen keskikentän koostumus oli melkoisen nuori. Avauskokoonpanopaikat NIklas Kuusion ja J-P Savolaisen rinnalta lunastaneet Niilo Hautala ja Mikko Valtanen pelasivat lupauksia herättäneen ottelun laittamalla nahkakuulaa liikkeelle aikamiehen elkein.

Ote herpaantui lopussa

Elias Ala-Kaila otti paikan Vasile Marchisin viereltä puolustuksesta ja pelasi niin ikään vahvan ottelun. Ala-Kailalle aukesi paikka näyttää taitojaan, kun muista toppareista Verneri Salminen oli sivussa ottelusta ja Eetu Setäsen kausi on todennäköisesti taputeltu kuin hiekkakakku polvivamman vuoksi.

Pallo-Iirot kuitenkin menetti hyvän otteensa toisella jaksolla. Juho Patola maalasi Iirot johtoon vuorenvarman läpiajon päätteeksi. Vasile Marchis puolestaan upotti kotijoukkueen toisen maalin pilkulta.

Päävalmentaja Lehtosen tehtyä useamman pelaajavaihdon Iirojen peli hieman sekoittui ja SalPa pääsi Antti Hakalan johdolla kuittaamaan helmikuisesta harjoitusottelusta kauden ensimmäisen voittonsa.