Edustuksen treenimatsit jatkuvat - SalPa Raumalle

2.2.2012


Iirot kohtaa John Allenin valmentaman Kakkosen etelälohkoon sijoitetun salolaisnipun talviharjoitteluhallissa lauantaina kello 14.00.

Rovaniemen Palloseuraa Veikkausliigassa viima kauden alkupuoliskon luotsannut Allen tarttui SalPan ohjaksiin täksi kaudeksi. Salolaiset ovat pelanneet Allenin komennossa kaksi harjoitusottelua, joista rekordina 3-2-tappio ÅIFK:lle ja 5-1-tappio kolmosdivisioonassa pelaavalle KaaPolle.

Helmikuinen kamppailu on jälleen näyttömahdollisuus seurojen nuorille pelaajille, sillä sekä SalPa että Pallo-Iirot ovat vielä toistaiseksi katsastaneet ringeissään juniori-ikäisiä pelaajia.

- Meidän ringin junioreista nostettujen pelaajien tilanne on se, että tilannetta katsotaan jakso kerrallaan. He jatkavat mukana ainakin helmikuun ja totta kai jokainen ottelu on heille ja muillekin aina iso näytönpaikka, raumalaisten piiskuri Pasi Lehtonen kertoo.

Yksinkertainenkin voi olla kaunista

Lehtosen mukaan joukkueen harjoittelu on sujunut hyvin ja joukkue sai onkeensa paljon oppia tammikuisesta TPS-väännöstä.

- Liigajoukkueen kohtaamisessa oli automaattista latausta, mutta sitä pitää löytyä myös SalPaa vastaan. En odota keneltäkään mitään cristiaanoronaldo kikkoja ja veivejä, vaan nöyrää peruspelaamista ja yksinkertaista tekemistä. Siitä se homma aina lähtee, Lehtonen sanoo.

Yksi Lehtoselle näyttöjä antavista pelaajista on A-ikäinen Mikko Valtanen. Valtasella on selvät sävelet, miten vakuuttaa päävalmentaja.

- Rohkea täytyy ainakin uskaltaa olla. Kuurupiiloa voi pelata sitten jossain muualla kuin jalkapallokentällä. Ja kyllä vääntötilanteisiin täytyy mennä niin, että salolaiset löytyvät sitten vaikka tarvittaessa Äijänsuon parkkipaikalta, juonikas Valtanen veistelee.