Edustuksen treenikausi hyvässä vauhdissa - lauantaina vastassa VG-62

9.12.2011


Päävalmentaja Pasi Lehtonen on katsellut suhteellisen tyytyväisenä joukkueensa marras-joulukuun tekemistä. Joulukuu huipentuu otteluun Pallo-Iirot - Naantalin VG-62 lauantaina 17.12. kello 13.00 Äijänsuon talviharjoitteluhallissa.

Lehtosen miehistö ei ole kokenut juurikaan muutoksia kaudesta 2010-11, kuten trendi vähähiuksisen piiskurin aikana on ollutkin. Lehtosen avainmiehistä esimerkiksi Kimmo Hörkkö, Juho Patola ja Jani Tuomala tulevat täysipainoisesti mukaan joukkuetreeneihin vasta keväämmällä.

- Valmentajalle tämä on kuitenkin hyvää aikaa katsastaa seuramme lupauksia ja A-junioreista vanhentuneita pelaajia, Lehtonen huomauttaa.

 Rima paikoin korkealla

Hän onkin nostanut edustusjoukkueen joulurinkiin A-ikäisen Aleksi Lallin, sekä viime kaudella A-junioreissa ja reservissä esiintyneet Markus Virtasen ja Mikko Valtasen.

- Asenne tekemiseen on ollut hyvää, se on hyvä lähtökohta. Valmiita pojat eivät tietenkään vielä ole, mutta tämä on heille hyvä mahdollisuus huomata, missä rima on ja kuinka paljon töitä pitää vielä tehdä.

Rima nostetaan paikoin hyvinkin korkealle, sillä muun muassa Jussi-Pekka Savolainen ja Iiro Aalto ovat olleet jo mukana tuomassa treenikentälle kivikovaa rutiinia ja esimerkkiä.
 

Tänään parempi kuin eilen

Lehtosta ilahduttaa, että pelaajat ovat samaistuneet hänen ajatusmalliinsa futiksesta. Hän on luottanut pelaajiinsa, vaihtuvuus on ollut pientä ja pelaajat ovat vastanneet huutoon.

- Hienoa nähdä, että jätkät ovat ymmärtäneet päivittäisen työn merkityksen. Joka päivä on pyrittävä parempaan kuin eilen, niin tämä projekti pikkuhiljaa nytkähtelee eteenpäin, Lehtonen sanoo.

Päävalmentaja on tyytyväinen joukkueen kilpailutilanteeseen. Joka pelipaikalla joutuu tekemään töitä ansaitakseen paikan auringossa. Treenipelit ovat siinä taistelussa mainioita näytönpaikkoja ja ensimmäinen koittaa eteen jo lauantaina, kun VG-62 saapuu Raumalle.
 

Tikanheittokin tylsää ilman taulua

Treenipelit ovat lisäksi pelaajille mukavia porkkanoita treeniviikon huipennukseksi. Lauantaina Iiroilta kirmaa kentälle todennäköisesti nuorehko joukkue, mutta esimerkiksi J-P Savolainen on tärissyt treeneissä siihen malliin, että malttaa tuskin olla osallistumatta pelitapahtumaan.

- Matsit ovat mukavia väriläiskiä tämän hieman harmaan suomalaisen treeniarjen keskelle. On se tyhmää tikkaakin heitellä, jos ei ole taulua, psykologiaakin opiskellut Antti Horjanheimo tiivisti joukkueen tuntoja analyyttisellä otteella.

 

Osuuko Horjanheimo häränsilmään jo ensimmäisessä matsissaan? Se selviää lauantaina kello 13.00 Talviharjoitteluhallissa.